Xavier F. Domènech Profile picture
La llibertat no es negocia, es conquereix i es defensa. Antifeixista. Independentista. Vaig nèixer a la Terra Ferma. Kein Vergeben. Kein Vergessen. #FreiKat
Marta Pons Profile picture salvador martí Profile picture Luis Ricardo 🍉 Profile picture Teresa53 Profile picture Albert Cuesta Zaragosí Profile picture 9 subscribed
Feb 1 4 tweets 1 min read
1) Per a assolir un objectiu, és fonamental saber elegir - en la mesura del possible, les batalles que lliuraràs I no només elegir les que saps que guanyarás, sinó també les que tens altes possibilitats de perdre, pq no es pot evitar perdre algun cop. No és cap catàstrofe...🔽 2) sobretot si els valors es mantenen intactes i ens ajuda a entendre que "som mortals" i que hem d'aprendre de les nostres debilitats, per convertir-les en eines per enfortir-nos. També és necessari evitar algunes batalles, malgrat tinguem totes les possibilitats de guanyar-les.
Jan 30 7 tweets 2 min read
1) "S'hauria de tenir ben clar q l'ofensiva (sense precedents) de l'Estat espanyol per aconseguir q la premsa alemanya donés total credibilitat al fals relat q va filtrar, entre altres, el jutge García Castellón i EL PERIÓDICO en relació a "l'Op. Volhov" tenia doble objectiu:🔽 2) En primer lloc, justificar i validar internacionalment la negativa a aplicar la llei d'amnistía al President @KRLS i altres alts representants de l'independentisme, acusant-los de delictes inexistents q no són "amnistiables" com el "terrorisme" i "l'alta traició"...
Jan 27 5 tweets 1 min read
1) El diari alemany @ndaktuell publica una entrevista de @ralf_streck amb Francesca Valls de 101 anys en la que fa un repás de com era la vida durant el franquisme i sobre l'actual situació a Catalunya. 🔽
nd-aktuell.de/artikel/117954… 2) Quan els feixistes van entrar a Barcelona, "vivíem malament, érem uns perdedors, governava Franco. No ens permetien parlar català, només ho fèiem a casa... es tractava de sobreviure". Francesca va votar al referèndum d'autodeterminació del 1-O, tot i les agressions policials.
Jan 26 5 tweets 2 min read
1) Jutge Castellón diu q Tsunami podria haver tingut en “ment” actuar “al pas d la comitiva” del Borbó per BCN. Es a dir, no té cap prova, però pensa q "és possible" q als del Tsunami els "podria haver passat pel cap" "actuar" al pas d la "xaranga" real. 🔽elmon.cat/politica/tribu… 2) Després surt amb la història sobre q "l'acció" hauria estat preparada per un poli (evidentment s'hauria de tractar d'un mosso) conegut com "Xuxu Rondinaire" en base d'una conversa "que ell no disposa" i q segurament no sap si és real o ho va somniar un dia que tenia febre.
Jan 23 6 tweets 1 min read
1) El q va ser delegat del Govern a Eu Central, Adam Casals va fer declaracions sobre qüestions interessants de quan el President @KRLS va ser detingut a Alemanya després d'activar-se l'ordre de detenció eu contra ell i q va acabar amb la sentència del TSR Schleswig-Holstein 🔽 2) L'alliberament del President Puigdemont va obrir un nou capítul en les relacions Cat-Europa. El primer èxit va ser del advocat Wolfgang Schomburg, en forçar pronunciaments de neutralitat del govern federal, als q s'hi va sumar el President del Bundestag Wolfgang Schäuble,
Jan 23 14 tweets 4 min read
1) Ngaire Woods és la fundadora i degana de la Blavatnik School of Government i professora de Política i Economía Internacional a l'Universitat d'Oxford. Ha escrit diversos assaigs i en algun d'ells fa referència al "populisme" d'una manera força peculiar. 🔽 Image 2) Per derrotar al populisme els polítics democràtics haurien d'utilitzar sempre l'aforisme, "No et queixis, reacciona". I la primera reacció hauria de ser prendre nota del perquè dels èxits d'aquests moviments. Per aprendre. Woods cita 3 lliçons q haurien de tenir en compte.
Jan 21 16 tweets 3 min read
1) Suposo q les xarxes socials van nèixer com a plataformes bàsiques per intercanvi d'idees i el debat polític. No obstant això, és desesperant veure com l'insult constant ha contaminat aquests espais, eclipsant la possibilitat d'un diàleg capaç de construir alguna cosa ùtil. 🔽 2) En la defensa de les llibertats de Cat, han sorgit i sorgiran una gran quantitat de propostes diferents i sovint contraposades, q lògicament provocaran tensions entre els seus respectius defensors. No és cap anomalia. És la normalitat. El debat està servit. La tensió també.
Jan 7 6 tweets 1 min read
1) Hi ha gent q es pregunta com pot ser q ningú de Junts s'hagi adonat q "a la Llei d'Amnistia hi hagi un apartat on s'especifica la paralització d la seva aplicació en cas q un jutge presenti prejudicials al TJUE". En l'argument q provoca la pregunta hi ha un petit error.🔽 2) No és a la llei d'amnistia on s'estableix aquest supòsit. El Govern Sánchez va presentar a tràmit un "decret òmnibus" que conté diverses qüestions d'índole econòmia i jurídica i que haurà de ratificar el Congrés la propera setmana.
Dec 15, 2023 14 tweets 4 min read
1) Fil sobre la violació d'una nena de 15 anys a Hamburg el setembre 2020 per part de grups de migrants o persones amb "antecedents migratoris", la "benèvola" sentència del Tribunal q els va jutjar, les declaracions de la psiquiatra Nahlah Saimeh i l'escàndol q han provocat. 🔽 2) Setembre de 2020, una desena de joves van agredir sexualment una nena de 15 anys en un parc de la ciutat d'Hamburg. Quan un grup havia acabat amb la nena, el següent entrava.
Oct 23, 2023 14 tweets 2 min read
1) Estic cansat, molt cansat. Cansat de veure com en l’esgarrifós tapís de la història contemporània es segueixen teixint capítols cada cop més tràgics amb les llàgrimes i la sang dels innocents atrapats en conflictes sense principi i final. 🔽 2) Enmig d’un univers de discòrdia i discusions cada cop amb menys sentit, vides estripades dels q mai van demanar ser part d’aquesta orgia de dolor i pèrdua.
Oct 5, 2023 15 tweets 3 min read
1) He llegit sobre els actes de vandalisme q van tenir lloc a diferents llocs de Catalunya fa pocs dies´i m'ha cridat l'atenció les similituds (salvant les distàncies) amb l'onada d'actes violents i agressions sexuals q va patir Alemanya durant les celebracions d'any nou 2015.🔽 2) "L'epicentre" va ser Colònia, on van patir agressions 1.218 persones (la meitat van ser agressions sexuals). Segons Wolfgang Albers, cap de la policia de Colònia, els homes eren «d'aparença àrab o del nord d'Àfrica», tenien entre 15 i 35 anys d'edat i no parlaven alemany, Image
Sep 22, 2023 15 tweets 3 min read
1) En el llibre (imprescindible) de Jordi Bilbeny "Inquisició i decadència" s'analitza d'una manera minuciosament documentada, un fet gairebé "paranormal" ¿Com va ser possible q quan la cultura escrita catalana estava al seu apogeu, va caure en picat i gairebé va desaparèixer?🔽 2) I com va ser possible q la cultura escrita castellana, fins llavors pràcticament inexistent va arribar a cotes inimaginables, i en menys de 20anys? El motiu no s'ha de buscar gaire lluny i les causes són prou conegudes pq, amb variants, s'han anat reproduïnt constantment.
Aug 28, 2023 7 tweets 1 min read
1) Jo ho veig així: Sánchez vol ser President del Govern peti qui peti, peró sap q. per aquelles coses d la vida, lamentablement, depén dels vots dels independentistes catalans. No és un escenari desitjat. Ell voldria guanyar amb imatge de fermesa contra "l'anomalia catalana". 🔽 2) L'estratègia és simple. Si els independentistes, voten a favor, Sánchez intentarà apareixer com el "domador" q ha aconseguit "domesticar" l'independentisme gairebé sense contrapartides (treiem-nos del cap res q tingui a veure amb l'amnistia i menys amb l'autodeterminació).
Aug 10, 2023 16 tweets 3 min read
1) Dret d'autodeterminació vs. Principi d'Integritat Territorial? De q està parlant la normativa internacional quan es refereix al Principi d'Integritat Territorial? Es pot considerar un límit q condiciona el dret d'autodeterminació? Obro fil: 🔽 2) El principi d'integritat territorial és principi bàsic del dret internacional, reconegut per la Carta NU, i regula la conducta dels Estats membres entre si, garantint la preservació del territori davant ingerència externa. Es recull en l'article 2-4 de la Carta Nacions Unides. Image
Aug 8, 2023 10 tweets 2 min read
1) Un presumpte "jurista" unionista m'ha recordat q el dret d'autodeterminació no és aplicable en el cas de Catalunya. "Así se ha interpretado, y así es" Punt i final. No fan falta arguments, les coses són així i així han de ser. Ite missa est. 🔽 2) Es curiós com, per ignorància o mala fe. obliden que la interpretació dels drets (i més dels drets fonamentals) s'ha de fer de manera expansiva i no restrictiva com acostumen a fer.
Aug 7, 2023 14 tweets 3 min read
1) Quan escrius alguna cosa sobre el dret d'autodeterminació i Catalunya com a subjecte polític amb capacitat per exercir aquest dret, l'espanyolada s'esvalota i els missatges, sovint irreproduibles que reps, acostumen a venir acompanyats d'unes declaracions de Ban Ki-moon...🔽 2) ex secretari general de Nacions Unides, afirmant que Catalunya no té dret a l'autodeterminació, publicades per algun diari de la caverna. Sobre aquestes declaracions que va fer l'any 2015, hi hauria unes quantes coses que dir i q mai diuen els missatges espanyolistes:
Aug 5, 2023 23 tweets 4 min read
1) Qui és el titular del dret d'autodeterminació segons el Dret Internacional?: la resposta és clara: "TOTS ELS POBLES". Obro fil: 🔽 2) Els Articles 1(1) dels Pactes Internacionals de Drets Civils i Polítics (PIDCP), i de Drets Econòmics, Socials i Culturals (PIDESC) ho indiquen clarament. Image
Aug 4, 2023 20 tweets 4 min read
1) Fil sobre el reconeixement del dret d'autodeterminació en l'ordenament jurídic internacional. 🔽 2) El dret d'autodeterminació és un dret fonamental protegit al més alt nivell per l'ordenament jurídic internacional. Es considera “jus cogens”, -es a dir, dret imperatiu de posició jeràrquica superior, imposant-se sobre qualsevol norma contrària de dret dispositiu.
May 25, 2023 4 tweets 1 min read
1) Veient fragments del debat electoral d'ahir a Tv3 em va semblar que els candidats no es dirigien als ciutadans, sinó a èssers que havien patit una mutació q els havia convertit en "usuaris de la política", consumidors, en certa manera, de propostes polítiques. 🔽 2) Potser és una de les moltes mutacions q hem patit mentre ens dedicàvem a mirar el cel a la recerca de chemtrails. Ja no som ni tan sols ciutadans ens han rebaixat a la categoria de simples usuaris.
May 25, 2023 6 tweets 2 min read
1) Crec que va ser l'escriptor Joan-Lluis Lluis el que va comparar a Espanya com un semàfor en vermell i Catalunya com un vehicle aturat davant el semàfor esperant que canvïi al verd. La comparació és molt encertada. Imagineu-vos l'escena: 🔽 2) Al costat del semàfor hi ha un policia preparat per atonyinar al q protesti o que faci el mínim moviment q li faci sospitar q té intenció de no respectar la prohibició d'avançar. També hi ha un jutge q s'ocupa de fer caure tot el pes de la llei a qui contravingui la norma...
May 23, 2023 10 tweets 2 min read
1) Si algun dia decidim tornar a fer-ho, ho haurem de fer al marge de la legalitat interna, una legalitat interna que permet que un grapat de franquistes incrustats a les institucions espanyoles, elegits per ningú, sense solvència moral ni política estiguin legitimats...🔽 2) per esmicolar la voluntat ciutadana expressada en totes les instàncies i imposar la seva (o la dels seus amos) sense tenir q justificar-se davant ningú. Davant aquesta degeneració q patim, és no només un dret, sinó un deure enfrontar-se a la legalitat q nega la "realitat" .