Hvorfor er der så meget had i politik på nettet?
En teori er, at "pæne" folk ikke kan styre følelserne, når de er online. I en ny forskningsartikel viser vi, at den teori er forkert: psyarxiv.com/hwb83/.
🧵 om de danske resultater & implikationer.
#dkpol #dkmedier (1/8)
Grafen viser, at den almindelige dansker klart oplever, at online politiske debatter (mørke-grå fordeling) er mere negative og ubehagelige end offline debatter (lyse-grå fordeling). (2/8)
Men hadet skyldes et lille fåtal. Langt de fleste er ikke hadefulde, dvs. er placeret omkring (0,0) i grafen. Og dem der er hadefulde er lige hadefulde online og offline. (3/8)
Det, der driver hadet blandt de hadefulde, er et brændende behov for status og anerkendelser. Og det er lige vigtigt ift. online og offline had. (4/8)
Det får betyder, at dem med et mindre behov for status holder med at debattere politik - og dataene tyder på, at de særligt holder op med at debattere politik online. (5/8)
Men når dem, der er hadefulde online også er det offline - hvorfor føler vi så, at online debatter er så slemme? Fordi de hadefuldes angreb er offentlige og derfor mere synlige. Det er ikke os selv, der angribes. Men vi ser fremmede blive det. Offline sker det privat. (6/8)
Alt dette betyder, at kurser i "digital dannelse" ikke løser hadproblemet. For hadet er ikke et uheld, men en strategi blandt dem, der tørster efter status. Og den tørst skaber hadefuld adfærd både online og offline, selvom førstnævnte er mest synlig. (7/8)
Snarere kræver det, at techgiganterne gør det muligt at holde folk ansvarlige, og at vi alle selv tager ansvar for at intervenere, når vi støder på hadet. Og ikke mindst: At #dkpol håndterer de problemer, som gør, at folk går rundt og føler, at de mangler anerkendelse. (8/8)
Share this Scrolly Tale with your friends.
A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.