Ali Gholizadeh علی قلی‌زاده 🇮🇷 Profile picture
ﻣﻌﺘﻘﺪ ﺑﻪ ﻣﻌﺠﺰﻩ ﺍﻣﯿﺪ. همه وجودم فدای #ایران_ما 🇮🇷

Mar 18, 2022, 9 tweets

دو کشور #چین دوره شی و #روسیه دوران پوتین از هر زمان دیگری پس از جنگ جهانی دوم تاکنون به هم نزدیکتر شده و روابط عمیقی را ایجاد کرده‌اند. بااینحال چین محدودیتهایی در حمایت از روسیه در موضوع #اوکراین دارد. روابطی که با تحریم‌های آمریکا علیه روسیه در بوته آزمایش قرار گرفته.
#رشتو
۱/

تحریمهای غرب در موضوع #اوکراین بخش انرژی و بانکی #روسیه را هدف گرفته‌اند، مشابه تحریمهای آمریکا علیه ایران. پس از این تحریمها وانگ یی و. خارجه #چین گفت «روابط چین و روسیه مانند صخره مستحکم است».
اما استحکام این روابط آیا تا جایی خواهد بود که صدمه به اقتصاد چین را هم تحمل کند؟
۲/

سال گذشته #روسیه قریب ۲۴۰ B$ صادرات انرژی داشته که تحریم‌های اخیر به شدت به آن ضربه خواهد زد. نمونه بارز: توقف پروژه نورداستریم۲ (که صادرات گاز روسیه به آلمان را می‌توانست تا دو برابر افزایش دهد) و توقف واردات انرژی روسیه به آمریکا و بریتانیا و کاهش واردات آن به اتحادیه اروپا.
۳/

چین برای تامین امنیت انرژی‌اش منابع مختلف انتخاب کرده و حتی با اجرایی شدن خط لوله جدید #روسیه به #چین (که زودتر از ۲۰۲۶ قابل بهره‌برداری نیست) سالانه تنها ۲۳ میلیارد مترمکعب گاز از روسیه وارد میکند. این نیمی از گازی است که با پروژه نورداستریم۲ روسیه میتوانست به آلمان صادر کند.
۴/

همچنین تحریمهای مالی و تحریم سوئیفت بر بانک‌های اصلی روسیه و تحریم ویزا کارت و مستر کارت با هدف منزوی کردن روسیه و فشار اقتصادی بر آن و برای مجازات دسته‌جمعی مردم روسیه از سوی آمریکا اعمال شده. #روسیه از #چین بعنوان مهمترین شریک تجاری و سیاسی‌اش در این بخش هم انتظار کمک دارد.
۵/

در تحریم‌های بانکی هم #چین میتواند به #روسیه کمک کند. با سیستم پرداخت بین بانکی برون مرزی چین (CIPS) که میتواند جایگزین سوئیفت شود و با سیستم کارت اعتباری Union Pay چین که با توجه به گستردگی‌اش در دنیا، میتواند جایگزین مستر کارت و ویزا کارت برای تجار و شهروندان روسی شود.
۶/

مشکل کمک #چین به #روسیه در بحث بانکی اما اینجاست که حجم تبادلات CIPS بسیار محدود است و انتقال کارتهای بانکی به Union Pay بسیار زمان بر است. مشکل اصلی اما این است که آیا چین میخواهد و میتواند ریسک مواجه با غرب و خطر تحریم سیستم‌های بانکی اش برای حمایت از روسیه را بپذیرد یا نه.
۷/

چین دنبال توازن در روابط با #روسیه و #آمریکا است. اما اگر غرب به تحریم علیه #چین روی آورد، چین ناگزیر از پذیرش مواجه اقتصادی با غرب میشود و ریسک حمایت از روسیه را خواهد پذیرفت. تحریمهای احتمالی آمریکا علیه چین در مسأله بازگرداندن تایوان به سرزمین اصلی چین نیز اینجا اهمیت دارد.
۸/

هرچند #چین از وابستگی اقتصادی #روسیه و تضعیف روسیه و اروپا در نتیجه جنگ #اوکراین نفع میبرد، اما ادامه جنگ ریسکهای اقتصادی برای چین بدنبال دارد و برای همین احتمالا نقش چین در پایان دادن به این جنگ بیشتر خواهد شد. صحبتهای شی در تماس امروز با بایدن حاکی از این نکته است.
۹/پایان رشتو

Share this Scrolly Tale with your friends.

A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.

Keep scrolling