امیرسالار Profile picture
... ... ... ... ...

Mar 27, 2023, 38 tweets

محمدرضاشاه پهلوی: بعضی ها ممکن است درنهایت با ما غریبه شوند. در رسانه ها کشورهای آزاد، اعضای خوب سازمان ملل، رفتار خوب و... را تبلیغ می کنید اما در واقعیت قوه قهریه به کشورهای ضعیف تر زور می گوید!

به اسم دموکراسی کارهایی می کنید که ما از آن وحشت داریم. تماما حامی خلع سلاح جهانی هستم
ولی تا زمانیکه به آن قرارداد نرسیده ایم
مسئله داشتن توازن است.

این دست از کلیپ ها بر مبنای این منطق در قالب مصاحبه یکی دوتا نیست. جناب شیبانی می گوید: شاه می دانست که آمریکا عکس العمل نشان می دهد.اگر صحبت هایی را که شاه درسالهای1976،1977،1978کرده را بخوانید می بینید که روز به روز ایشون می خواست که ایران استقلال سیاست و رای بیشتری داشته باشد.

به همین خاطر است که می گویم انتظار پناه بردن به ایالات متحده و به طورکلی چشم آبی ها به امید سرکار آمدن یک دولت ملی سکولار خنده دار است.حتی مشکل امروزشان با ج ا بابت مذهب به خودی خود نیست اخرش هم دردشان دخالت منطقه ای است.

جالب است مایک والاس بی پرده می گوید آیا حسی شبیه انتقام دارید [ که اینگونه با ما رفتار می کنید؟] خودشان هم می دانند بلاهایی را سر ایران آورده اند که شایسته چیزی شبیه انتقام است!

از زمانی که ما شروع به دفاع از منافع خود کردیم، قیمت کالاها به سرعت افزایش چند درصدی پیدا کرد. "پیشرفت و ثروت شما" به قیمت "عقب ماندگی و فقر ما" صورت پذیرفت. کشور ما به بدترین وجه و به بیرحمانه ترین صورت ممکن استثمار شده است. گرسنه بودیم به ما تحمیل کردید!

من درک نمی کنم چرا شما خود را برتر می دانید. ما اجازه زورگویی را نخواهیم داد. کشورهای غربی هنوز آماده نیستند ایران را به عنوان یکی از قدرت های اصلی جهان قبول کنند ولی باید به زودی قبول کنند.

برژینسکی: باید با این واقعیت روبرو شویم که با جمعیت و تاریخ بسیار باشکوه، ایران آماده نگاه از بالا به پایین نیست. پذیرش این جایگاه می تواند دشمنی را کاهش دهد.
جورج فریدمن: مشکل اینجاست که چه در زمان پهلوی و چه ج ا همواره جایگاه حقیقی ایران انکار شده است.

اگر کارتر از من بخواهد مانع افزایش قیمت نفت بشوم، می گویم ما فقط یکی از اعضای اوپک هستیم و اعمال نظر [نفوذ] نخواهیم کرد!

آمریکا اکنون [به واسطه نفت] گروگان ماست. قطعا امنیت ملی و امنیت اقتصادی آمریکا را هم به خطر انداخته ایم. ما شیر نفت را نمی بندیم اما اگر بنا به حمله آمریکا بر این مبنا باشد مطمئن نیستم بتواند. من التماس می کنم جهان غرب منابع جدید انرژی پیدا کند! [این دیگ دیگر نمی جوشد.]

خبرنگار: شما چه دشمنی با بریتانیایی ها دارید؟
شاه: چرا دشمنی؟ تنها بریتانیا هم نیست اقتصاد تمام دنیاست. این دشمنی با کسی نیست. ما فقط داریم از حقوقمان دفاع می کنیم. چراکه برای مدتی طولانی"فقط استثمار"شده ایم. [این رویکرد ما] برای شما تازگی دارد اما رفته رفته عادت می کنید!

بیل مونرو از NBC News می پرسد بسیاری از آمریکایی ها بر پیوندهای سیاسی نزدیک میان #ایران و #آمریکا ارج می نهند؛اما آیا آمریکایی ها حق ندارند فعالیت های ایران در کارتل نفت را فشار اقتصادی شدید و غیردوستانه ای تلقی کنند؟بخوانید[نشانه دشمنی بدانند] نباید یک ضد کارتل به وجود آورند؟

بدیهی و طبیعی است که کشورهای تولیدکننده نمی توانستند شاهد مکیده شدن خون خودشان باشند. آنچه که اتفاق افتاد واکنش عادی و طبیعی ما نسبت به تحمیلی بود که از جانب کشورهای صنعتی جهان به ما وارد می شد، کاری که ما می کنیم دفاع از منافع خودمان است.

چرا در زمینه ی دیگر منابع انرژی اقدامی نمی کنید؟

آیا نگران متوسل شدن آنها به زور نیستید؟

ما مجبور بودیم گندم را به چهار برابر قیمت بخریم، روغن نباتی، شکر ... را هم [گرانتر به ما می فروختند]

خبرنگار: مخارج دفاعی شما در ده سال اخیر تقریبا 2000درصد افزایش یافته است کدام خطر چنین افزایشی را ایجاب کرده است؟
شاه: باید از قبل برای خطر آماده بود، ما 3000سال تاریخ مدون داریم. این سوال را هنگامی باید از من بکنید که از آمریکا، چین، شوروی، فرانسه، انگلیس و آلمان کرده باشید!

چرا برای اصل ساده و اساسی دفاع از خود،برای شما فرانسوی ها، آلمانی ها، انگلیسی ها.. داشتن سلاح اتمی یا هیدروژنی می تواند امری عادی باشد ولی برای ایران نه!؟

دکتر اکبر اعتماد پدر اتمی ایران: در تمام مدت مذاکره با آمریکایی ها هیچوقت به درک متقابلی نرسیدیم. به شاه گفتم آیا سلاح اتمی یکی از گزینه هاست؟ گفت: چراکه نه؟

این غربی ها به ما نخواهند داد. برو مسکو تا نبستی نیا...!

کشورهایی که از درازمدت با ایران همکاری داشتند و انتظار می رفت همکاری بکنند، حاضر نبودند. به خصوص آمریکایی ها نظر چندان مساعدی روی صنعتی شدن ایران نداشتند.

آمریکایی ها مخالف کردند، بانک جهانی مخالفت کرد.

معلوم شد آمریکایی‌ها به دولت آلمان توصیه کرده بودند که به صلاح شما و ایران نیست که برای ایجاد چنین صنعتی کمک بکنید!

خبرنگار: آنچه بسیاری از آمریکایی ها را گیج می کند این است که چرا ایران که هنوز دارای میزان زیادی از فقر، بیسوادی و..است بخش بزرگی از میلیاردها دلار درآمد نفتی را خرج تسلیحات می کند!؟
شاه:ماهیت جنگ های امروزی و ناتوانی سازمان ملل فرصت را از ما می گیرد[درنتیجه اجنتاب ناپذیر است]

خبرنگار: شما علیه چه کشورهایی مسلح می شوید؟

شاه: در برابر همه ی کشورهایی که می توانند توسط نیروی خارجی تحریک و تشویق شوند.

دلیل سنگ اندازی کنگره و دولت [آمریکا] را نمی فهمم. اگر دنیا خلع سلاح می شد، اهمیتی نمی دادم و پول را به جای سلاح خرج اهداف دیگری می کردیم اما جهان بیش از هر زمان دیگری درحال مسلح شدن است.سلاح ها سرازیر می شود، به ویژه در منطقه ما.

نامش لیست خرید نیست،نیازهای دفاعی کشور من است. ما بیش از 7000کیلومتر مرز داریم و به همان اندازه مرزهای هوایی، اینها حداقل نیازهایی است که کشور من دارد. [شما اروپایی ها(ناتو..) را ببینید که برای هر کیلومتر فضای هوایی چند هواپیما دارند.]

در دفاع از هدف های سیاسی عالی تر منطقه باید فراتر از مرزهای خود رفت [دخالت کرد.] حاضر نیستیم که آسوده بنشینیم تا دشمنانمان به مرزهای ایران نزدیک شوند!

بر مبنای حقیقت و واقع بینی، مملکتی که دارای تشکیلات دفاعی نباشد، در دنیای امروز ما با وجود سازمان ملل ضعیف و بی اختیار و مطامع بعضیها، ولو دارای تمام حقوق قانونی و شناخته شده ی بین المللی باشد؛ بازیچه ی هوا و هوس و عملیات تجاوزکارانه ی ظالمانه ی دیگران واقع می شود!

یکمرتبه در جنگ اول، مملکت ایران روی ضعف و نداشتن حکومت مرکزی قوی و نداشتن هیچگونه ارتش منظم و متشکل، مورد تاخت و تاز و احیانا تفرجگاه دیگران واقع شده بود. می دانیم بعد از جنگ در معاهده ی ورسای کسی شاید حتی حاضر نبود نه فقط به مطالب ما اعتنایی بکند، حتی به آنها گوش بدهد!

این به معنی این نیست که بستر انقلاب فراهم نبوده و خارجی ها با اجی مجی آن را ظاهر کردند، پاشنه آشیل اقتصادی همواره سد راه بوده امروز هم همینطور، از ترک های موجود استفاده می کنند و روی آن دست می گذارند. وگرنه همچون حوادث رخ داده در ۲۸مرداد می توانستند پشت شاه را بگیرند.

دیکتاتوری یا دموکراتیک بودن فرع ماجراست اصلا مطرح نیست، دهن کجی بکنی و مطیع تمام و کمال نباشی چنان آشی برایت می پزند که تا عمر داری فراموشش نکنی. این تجویز دشمنی نیست شناخت صحنه برای درست حرکت دادن مهره ها برای مبنای قواعد بین المللی است.

در جنگ بین المللی دوم، در اثر خوش‌باوری و اینکه احترام ملل محفوظ می‌ماند، در قفس طلایی بی‌طرفی خودمان آرمیده بودیم تا اینکه به ما، کسانی که صاحب زور بودند معنی بی‌طرفی را نشان دادند.

Share this Scrolly Tale with your friends.

A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.

Keep scrolling