مهدی حاجی پور Profile picture
«طلبه»، هیچ بن هیچ،اقیانوسی به عمق یک متر! کارشناس و فعال فضای مجازی، سردبیر رسانه تعطیلِ «طلبه مدیا»

Jun 20, 2023, 19 tweets

#رشتو
آنچه درباره #اوقاف_گیت میدونیم:

به منابع دسته اول برای روشن‌تر ‌شدن وضعیت موقوفه امینی‌های قزوین دسترسی ندارم، اما نکاتی که در‌همین چند روز مشخص شده رو توی این رشتو براتون مینویسم و توییت اشتری رو جمله به جمله برسی میکنم، ان‌شاءالله حق برای دوستان مشخص بشه (۱/۱۹)

اولا اینکه دروغ همیشه این نیست که یه نفر وسط روز بگه شبه! اگر کسی اطلاعات ناقصی هم منتشر کنه اون هم دروغ محسوب میشه، ثانیا اگر کسی یه خبرناقصی منتشر کنه و طبق اون نتایجی که خودش میخواد رو بگیره این‌هم شیادیه! ثالثا عدالت‌خواهی خیلی چیز خوبیه، اما (۲/۱۹)

اگر فرداروزی مردم با شنیدن کلمه عدالت‌خواهی کهیر زدن بخاطر کساییه که به اسم عدالت‌خواهی اطلاعات ناقص و اشتباه به مردم دادن. رابعا ایشون در افشاگری‌هایی که قبلا داشتن، ناقص‌گویی و گزاره‌های اشتباه هم داشتن که لزوم تحقیق درباره صحبت ایشون رو دوچندان میکنه! (۳/۱۹)

خامسا سازمان اوقاف برای گفتگو زنده با ایشون اعلام آمادگی کردن که ایشون نپذیرفتن و در ماجرای #سیسمونی_گیت هم که از ایشون شکایت شده بود ایشون حتی برای دفاع در دادگاه حاضر نشده بودن! حالا ببینیم چه اتفاقی افتاده! اشتری در بخش اول توییت نوشته مطلع شدم یکی بزرگترین (۴/۱۰)

موقوفات چندصدهکتاری قزوین به یک خانم واگذار شده (بعدا میگه منظورش اجارس) بعد عکس حسینیه امینی‌ها که یکی از جاذبه‌های گردشگریه و مردم بازدید میکنن رو گذاشته! درحالی که موقوفه واگذاری شده زراعیه و ربطی به حسینیه نداره و امینی‌ها در قزوین موقوفه زیاد دارن و این کار در تهییج(۵/۱۹)

مخاطب بسیار تاثیر داره. که ببینید چه جای خفنی رو دارن مفت‌بری میکنن!؟ در بخش دوم قرارداد اجاره رو منتشر کرده که با تمامی اصطلاحات پیچیده، ظاهرا یه قرارداد اجارست! اما نکته‌ای که در همین قرارداد هم موجوده و در پاسخ اداره اوقاف هم بهش اشاره شده اینه که در این قرارداد اداره(۶/۱۹)

اوقاف فقط نقش ناظر رو ایفا میکنه و موجر و مستاجر طرفین قرارداد هستن! اما داستان چیه؟ ببینید وقف سنت حسنه‌ایه که بین مردم ایران بوده و هست و زمین‌های وقفی خیلی زیادن، و زمینی که وقف میشه به هیچ نحو از وقف خارج نمیشه. در دوران پهلوی برای اصلاحات ارضی زمین‌های وقفی رو(۷/۱۹)

واگذار کردن و از وقفیت خارج کردن، بعد از انقلاب درسال ۶۳ و به فتوای امام موقوفات به وقفیت برگشت، ولی خب یه عده این زمین‌ها رو خریده بودن، ساخت و ساز کرده بودن، برای زمین‌های مزروعی هم یه عده زحمت کشیده بودن پس حقوق اینا چی میشه؟ برای حل این مشکل قرار شد ساختمونی که(۸/۱۹)

ساخته شده(اعیان) یا حق زراعت (نسق) رو برای مالک‌های فعلیش حفظ کنن و فقط اصل زمین وقف باقی بمونه که مشکل شرعی نداشته باشه، و اگر کسی خواست بفروشه درواقع اون ساختمون رو بفروشه و زمین همچنان وقف بمونه، و فقط سازمان اوقاف نظارت کنه و کسی که مالک جدید میشه باید(۹/۱۹)

یه مبلغی رو به عنوان حق پذیره(اجاره) موقوفه به اوقاف پرداخت کنه، و خب اون قیمت اصلی ملک همون چیزیه که بین دوتا مالک رد و بدل میشه و این هزینه‌ای که به اوقاف داده میشه برای حل مشکل شرعیشه…(۱۰/۱۹)

آقای مجیدی در ادامه گفتن که این موقوفه سال ۹۵ و قبل از مدیریت آقای خاموشی معامله شده(به قیمت ۳۴۰میلیون) و این مبلغ اجاره درواقع اون حق پذیره ملکه! اما سوالی که باقی میمونه اینه که اسناد خریدو فروش مربوط به سال ۹۵ کجاست؟ و منتشر هم نکردن و در سندی که اشتری منتشر(۱۱/۱۹)

کرده، قرارداد از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ بسته شده! این توضیحی که آقای مجیدی دادن در خیلی از نقاط ایران مرسومه، تعداد زیادی از خونه‌ها وقفه و در اصل مستاجرِ اوقافن و خب طبیعتا از ملک‌های ۶دانگ ارزششون پایین‌تره(۱۲/۱۹)

در ادامه آقای اشتری مینویسه من به آدرس موجود در سند مراجعه کردم و متوجه شدم منزل یکی از منصوبان رهبریه! حالا کاری به این ندارم که خیلی وقت‌ها چون افراد منزل ثابتی ندارن در مدارک رسمی آدرس منزل پدر یا پدرهمسر‌ رو مینویسن اما این تعریض اشتری به منصوب بودن توسط رهبری(۱۳/۱۹)

به نظرم جای فکر داره! مدیریت موقوفات به عهده ولی فقیهه ولی طریقه تعیینش در قانون فعلی جمهوری اسلامی اینه که وزیر ارشاد پیشنهاد میده و رهبری تایید میکنن!(۱۴/۱۹)

اشتری بعد از این حرف‌ها که ناقص بیان کرده سریع نتیجه‌گیری می‌کنه که اوقاف حیات خلوت فساد در کشور شده! اشتباه نشه ما هم موافق شفافیت در اوقافیم، ماهم میدونیم افراد سودجویی هستن که رانت‌خواری میکنن اما برای این ادعا این قضیهٔ ثابت نشده رو نمیشه بیان کرد! (۱۵/۱۹)

در ادامه مینویسه چون زیر نظر رهبریه کسی نمیتونه چیزی بهشون بگه! «کمیسیون تحقیق» مجلس خبرگان وظیفه تحقیق و تفحص از رهبری رو دارن، اوقاف که جای خود؛ آیت الله اراکی میفرمایند: «هر شکایتی که از رهبری می‌شود این‌ها را ما جمع می‌کنیم و می‌رویم تحقیق و تفحص می‌کنیم…(۱۶/۱۹)

و نهادهای زیر نظر رهبری را بررسی می‌کنیم و اگر پاسخ داده نشود از خود بیت سوال می‌کنیم و اگر پاسخ داده نشود می‌رویم پیش خود رهبری و از خود ایشان سوال می‌کنیم.» اشتری نتیجه رو بزرگتر میکنه: وضعیت رئیس که اینه، پس مجوعه‌های زیر دست، لونه‌های فسادن!(۱۷/۱۹)

البته سوال‌های بی‌جوابی باقی مونده که امیدواریم مسئولین اوقاف پاسخگو باشن:
اولا در همون سال ۹۵ برای خرید این زمین توسط خانم چایچیان رانتی صورت گرفته؟( یعنی هرکس دیگه ای میتونسته بخره؟) ثانیا قیمتی که خریداری کردن قیمت واقعی بوده؟ ثالثا مبلغی که ماهیانه باید به اوقاف(۱۸/۱۹)

پرداخت بشه هم مبلغ واقعیه یا نه؟ این رشته توییت نتیجه برسی ادعا و جواب‌ها تا این لحظه بود، ممکنه هرطرف بعدا اسناد دقیق‌تری رو منتشر کنن که ادعاشون رو ثابت کنه، اما این توییت رو با اطلاعات فعلی نوشتم که ممکنه با اسناد دقیق‌تر نقض بشه.(۱۹/۱۹)

Share this Scrolly Tale with your friends.

A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.

Keep scrolling