Reza Nasri Profile picture
International Lawyer. Foreign policy analyst. Tweets about Iran, in Persian, English and French.

Apr 6, 2018, 6 tweets

۱) اگر خانم دکتر #شیرین_عبادی حقوقدان هستند، حتماً می‌دانند «حقوق بشر» فقط محدود به برخی حقوق سیاسی و مدنی نیست. حقوق بشر شامل حق برخورداری از سلامت، خوراک، تحصیل، دسترسی به مواهب علمی، استاندارد زندگی و کرامت انسانی هم می‌شود.

۲) اما خانم دکتر عبادی در طول سال‌ها تحریم غیرموجه و غیرقانونی #ایران - علیرغم موقعیت بین‌المللی خوبی که داشتند - حتی یک بار به طور جدی از این دسته حقوق اساسی ایرانیان در برابر کشورهای تحریم‌کننده دفاع نکردند.

۳) به یاد نداریم خانم عبادی از تریبون‌های بین‌المللی که در اختیار دارند از کمبود داروهای بیهوشی در ایران بر اثر تحریم سخن به میان آورده باشند؛ یا به اخراج دانشجویان ایرانی از رشته‌های علمی و فنی اعتراض کرده باشند؛ یا از امنیت شغلی ایرانیان در برابر تحریم‌کنندگان دفاع کرده باشند.

۴) به یاد نداریم ایشان به زندانی شدن صدها شهروند ایرانی در دوبی و فیلیپین و اروپا و آمریکا - و حتی مرگ برخی از آن‌ها در زندان‌ - به دلیل واهی «نقض تحریم» حرفی زده باشند. به یاد نداریم ایشان از عواقب سنگین جنگ اقتصادی بر کرامت مردم ایران چیزی گفته باشند.

۵) برعکس، خانم عبادی همواره از مقوله جعلی «تحریم هدفمند» - که در عمل هیچ فرقی با تحریم گسترده ندارد - دفاع کرده‌اند. ایشان همواره از «حقوق بشر» به نحوی سخن گفته‌اند که حقوق اقتصادی و اجتماعی مردم ایران شامل آن نشود.

۶) مواضع خانم دکتر عبادی نه هرگز با جایگاه یک حقوقدان یا فعال حقوق بشر نسبتی داشته و نه با مواضع ملی یک «ایرانی». همسویی اخیر ایشان با امثال جان بولتون هم که دیگر جای بحث باقی نگذاشته است. متاسفانه خروجی کار خانم عبادی بیش از هر چیز به «سیاسی»تر شدن مقوله حقوق بشر کمک کرده است.

Share this Scrolly Tale with your friends.

A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.

Keep scrolling