Reza Nasri Profile picture
International Lawyer. Foreign policy analyst. Tweets about Iran, in Persian, English and French.
Farnaz Mehregan Profile picture قمارباز Profile picture Abdolreza Alami Profile picture 3 subscribed
Aug 5, 2023 6 tweets 1 min read
#رشتو

۱) در دستگاه سیاست خارجی آمریکا بسیاری معتقدند چرخش عربستان سعودی به سمت ایران ناشی از این است که «کشورهای عرب دیگر به این نتیجه رسیده‌اند که آمریکا برای دفاع از آن‌ها علیه ایران دست به اقدام نظامی خواهد زد». ۲) در تحلیل آن‌ها، انفعال آمریکا در برابر حادثه آرامکو در زمان ترامپ و سپس بی‌عملی آمریکا در مواجهه با حادثه حمله پهپادی حوثی‌ها به امارات در زمان بایدن، این باور را نزد کشورهای عرب تقویت کرده است که عدم مداخله نظامی آمریکا به نفع آن‌ها یک سیاست دوحزبی یا bipartisan است.
Jun 11, 2023 8 tweets 2 min read
#رشتو

۱) در متن برجام آمده: «کلیه مفاد و اقدامات مندرج در این برجام صرفاً برای اجرای آن بین گروه 1+5 و ایران می‌باشد... ...و نمی‌بایست به منزله ایجاد سابقه برای هیچ دولت دیگری، یا برای اصول بنیادین حقوق بین‌الملل و حقوق و تعهدات وفق معاهده NPT و سایر اسناد مربوطه، و همچنین اصول و رویه‌های شناخته شده بین‌المللی تلقی گردد».
Jun 10, 2023 20 tweets 3 min read
#رشتو

در گفت‌وگو با «فراز»:

farazdaily.com/%D8%A8%D8%AE%D… ۱) روابط ایران و آمریکا از سه حالت خارج نیست: یا باید به طور کُلی آمریکا را نادیده بگیریم و تلاش کنیم با وجود فشارهای فزایندهٔ واشنگتن - و به امید افول آن در صحنه بین‌المللی - کشور را اداره کنیم؛
Jun 4, 2023 7 tweets 2 min read
#رشتو

۱) در بهار ۱۳۸۴، دکتر ظریف گزارش مفصلی برای مقامات عالی‌رتبه کشور تهیه کرد که در آن به صراحت ««ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت» را پیش‌بینی و با جزئیات و دقت تحسین‌برانگیزی موارد پنجگانه زیر را تشریح و بررسی کرد: ۲) «شرایط و مشکلات تدوین مقررات عمومی بین‌المللی محدودکننده»؛ «اهداف آمریکا از قرار دادن ایران در دستورکار شورای امنیت»؛ «روش‌های قرار گرفتن موضوع ایران در دستورکار شورای امنیت»؛ «تبعات قرار گرفتن در دستورکار شورای امنیت» و «انتخاب‌های جمهوری اسلامی»!
May 29, 2023 8 tweets 2 min read
#رشتو

۱) اندیشمندان حوزه روابط بین‌الملل تمثیل جالبی برای به تصویر کشیدن نظم نوین جهان بکار می‌برند: ۲) نقشه جهان را - همان نقشه‌ای را که احتمالاً در مدرسه به دیوار کلاس درس دیده‌اید - تصور کنید. در آن نقشه کشورهایی خواهید دید که با خطوط پُررنگ از هم تفکیک شده‌اند؛ و هریک قرار است به مثابه یک «بازیگر» مستقل با دیگر کشورها - مانند یک بازی برد و باخت شطرنج - تعامل و رقابت کند‌.
May 20, 2023 11 tweets 3 min read
#رشتو

۱) سال‌ها تلاش کردند با همین جنس جملات پرت‌و‌پلا به نقل از این و آن، جواد ظریف را - که عمری در خدمت منافع ملی زحمت کشید - و پس از یک دوران سیاه در سیاست خارجی، «عزت» را به کشور بازگرداند تخریب کنند. ۲) ظریف نیاز ندارد کسی از او دفاع کند. حتی برای «خوش‌نامی» در تاریخ هم تلاشی نکرده. او از جنس مردانی است که بدون هیچ چشم‌داشتی خود را هزینه کشور و مردمش کرد، به جای اینکه مانند بسیاری از سیاستمردان این دیار، منافع کشور و مردم را هزینه پیشرفت و محبوبیت خودش کند.
May 9, 2023 7 tweets 2 min read
#رشتو

۱) بند ۸ قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت می‌گوید: «...از دبیر کل درخواست می‌کند که با مشورت با ایران و عراق و دیگر کشورهای منطقه، راه‌‌های افزایش امنیت و ثبات منطقه را مورد مداقه قرار دهد». ۲) در «طرح صلح هرمز» که در سال ۱۳۹۸ در مجمع عمومی سازمان ملل توسط دولت ایران مطرح شد، پیشنهاد به کشورهای همسایه این بود که «مذاکرات منطقه‌ای» تحت لوای این بند از قطعنامه ۵۹۸ - یعنی در بستر حقوقی آن - صورت پذیرد.
Apr 30, 2023 4 tweets 1 min read
#رشتو

۱) در زمان احمدی‌نژاد لابی‌های ایران‌ستیز توانستند تا مرز همسان‌سازی «ایران» و «آلمان نازی» پروژه امنیتی‌سازی‌شان را پیش ببرند و با اتکاء به این تصویر برساخته در ذهن افکار عمومی علیه کشور - با تبعات سنگین و بلندمدت - اجماع‌سازی کنند. ۲) در زمان ظریف، سال‌ها تلاش بی‌وقفه آن‌ها در حوزه تصویرسازی و امنیتی‌سازی در نهایت به «افسون‌گر» (Charm offensive) خواندن دولت ایران منتج شد و موفق نشدند از هیچ‌یک از اهرم‌های «چندجانبه» بین‌المللی - از جمله در صحن شورای امنیت و شورای حکام - علیه ایران استفاده کنند.
Mar 29, 2023 8 tweets 2 min read
#رشتو

به مجله مصری گفتم: آشتی ایران و عربستان سعودی مبتنی بر تغییر پارادایم در دو کشور است. پس از سال‌ها درگیری دو کشور - و تلاش‌های ناکام برای تنش‌زدایی - تهران و ریاض هر دو به سه نتیجه رسیده‌اند: ۱) اول اینکه هر دو کشور در منطقه نقش کلیدی دارند و هیچ‌یک قادر نخواهد بود دیگری را در روی نقشه حذف کند؛
Mar 28, 2023 9 tweets 2 min read
#Thread

1) "This rapprochement stems from a simultaneous shift of paradigms in both countries. I believe that, after years of conflict and failed attempts at de-escalation, both Tehran and Riyadh have come to the realization that: 2) First, both countries are indispensable actors in the region and none can exclude the other from the map;
Mar 3, 2023 13 tweets 3 min read
#رشتو

۱) در حرفه آتش‌نشانی پدیده به اسم «آتش‌نشان آتش‌افروز» (pompier pyromane) وجود دارد که به اقلیتی اطلاق می‌شود که خود آتش به پا می‌کند تا بعد بتواند در کسوت قهرمان و‌ منجی در صحنه نزد قربانیان ظاهر شود. ۲) یعنی آتش‌نشان آتش ایجاد می‌کند، منتظر می‌نشیند تا گزارش شود و بعد در کسوت قهرمان برای اطفای حریق در صحنه ظاهر می‌شود و از دینامیک پدید آمده لذت می‌برد. به این اختلال روانی - که به بهای نابودی زندگی قربانیان موجب ارضای روحی فرد می‌شود - «سندروم قهرمانی» هم می‌گویند.
Mar 2, 2023 15 tweets 3 min read
#رشتو

نکاتی از گفت‌وگو با «فراز»: ✅ معتقدم باید بالاخره به این حقیقت پی برد که برخلاف تصور رایج میان برخی مسئولین کشور، رابطه میان ایران و آژانس یک رابطه صرفاً «فنی» نیست و تعامل میان این دو همواره در یک فضای «سیاسی» شکل می‌گیرد. یعنی نمی‌شود حوزه فنی و سیاسی را از هم تفکیک کرد و انتظار نتیجه داشت.
Feb 20, 2023 15 tweets 4 min read
#رشتو

۱) احتمالا این روزها در تاریخ ایران به عنوان «عصر پریشانی» ثبت خواهد شد! خواهند نوشت در آن روزگار، پریشان‌اندیشی و پریشان‌گویی به طرز اعجاب‌آوری در همه طیف‌های سیاسی و اجتماعی - از داخل تا خارج از کشور - به صورت کم‌سابقه‌ای موج زده بود! (احتمالا مورخان خارجی بر آن نام Age of absurdity خواهند نهاد!)
Jan 31, 2023 4 tweets 1 min read
۱) آقای رئیسی در فرازی از مصاحبه خود با ذکر چند مثال اعلام کردند تاثیر اقتصادی تحریم‌ها خنثی شده‌ است؛ اما در فراز دیگری توضیح دادند پلفورم‌های اینستاگرام و واتساپ - به دلیل اینکه نمی‌توانند در قبال ایران مانند اروپا پاسخگو باشند - برخلاف انتظار مردم رفع فیلتر نخواهند شد. ۲) یعنی‌عملاً اعتراف کرده‌اند تاثیر «حقوقی» تحریم‌ها که مانع برقراری روابط عادی میان ایران و هزاران شرکت خارجی می‌شود هنوز خنثی نشده است.
Jan 30, 2023 5 tweets 1 min read
۱) اسرائیل از بیم برهم خوردن روابطش با روسیه تا کنون در قضیه اوکراین بسیار محتاطانه موضع گرفته است. حالا پس از حمله به اصفهان، لابی‌های اسرائیل -به کمک برخی مسئولین اوکراینی مانند مشاور رییس‌جمهور- به تلویح و تصریح مدعی شده‌اند اقدام تل‌آویو در جهت کمک به اوکراین صورت گرفته است! ۲) در عین حال، شاخه دیگر بازوی تبلیغاتی اسرائیل در رسانه‌ها، همین اقدام را مربوط به موضوع «هسته‌ای» یا اقدامات ادعایی ایران در منطقه می‌خواند! به بیان دیگر، برای افکار عمومی غرب در مورد اقدام اخیر یک توجیه ارائه می‌دهند و برای روسیه و دیگران توجیه دیگری مطرح می‌کنند.
Jan 11, 2023 8 tweets 2 min read
۱) آقای ثابتی‌ از قطعنامه ۱۹۷۳ علیه لیبی که منجر به اقدام نظامی شد‌ مثال می‌آورد تا ثابت کند ظریف در مورد فصل هفتمی بودن قطعنامه‌های ایران دروغ می‌گوید؛ یعنی می‌گوید در ۱۹۷۳ به کلیت فصل هفتم استناد شده و در قطعنامه‌های ایران فقط به ماده ۴۱ فصل هفتم اشاره شده.... ۲) و از این تفاوت نتیجه می‌گیرد که ایران تحت فصل هفتم نبوده و برخلاف ادعای حامیان برجام - از لحاظ ریسک صدور مجوز اقدام نظامی - خطری متوجه آن‌ نبوده.
Dec 10, 2022 6 tweets 2 min read
۱) در این بیانیه، چین فقط به همسویی با موضع اعضای شورای همکاری خلیج فارس در مورد جزایر سه‌گانه بسنده نکرده است. ۱) در بیانیه، از مشارکت «کشورهای منطقه» جهت رسیدگی به «پرونده هسته‌ای ایران» حمایت کرده؛ فعالیت‌های ایران در منطقه را «بی‌ثبات‌کننده» خوانده و «حمایت از گروه‌های تروریستی و فرقه‌ای و سازمان‌های مسلح غیرقانونی» را به ایران نسبت داده (لابد «غیرقانونی» مطابق قوانین آمریکا و اروپا)
Nov 8, 2022 69 tweets 10 min read
#رشتو

یادداشت در روزنامه اطلاعات:

«نقشه راه رفع تهدیدات خارجی» ایران امروز در معرض خطر است! نه تنها بحران داخلی فعلی، گسل‌های امنیتی گذشته را در سطح بین‌المللی و منطقه‌ای فعال کرده، بلکه مجموعه‌ای از عوامل موجب بروز تهدیدات جدید قابل ملاحظه‌ای شده است:
Oct 29, 2022 19 tweets 3 min read
#رشتو

برخی باور دارند یکی از اصلی‌ترین دلایل ناآرامی‌های اخیر «حذف سیاسی» سلایق و گروه‌های مختلف - به واسطه نظارت استصوابی - از فرایند انتخاباتی است. این تحلیل تا حدودی درست است اما ایرادش اینجاست که با تمرکز بیش از حد بر «صندوق رأی» عملاً دامنه مقوله «تقسیم قدرت» (Power sharing) را - از دامنه‌ای که مهم‌ترین کارشناسان این حوزه از علوم سیاسی برای آن قائل هستند - محدودتر می‌سازد.
Oct 24, 2022 5 tweets 1 min read
#رشتو

حضور سخنگوی دولت در دانشگاه‌ها اقدام نمادین مثبتی است. اما وقتی صحبت از «گفت‌وگوی ملی» می‌شود منظور چیز دیگری است! منظور آغاز فرایندی عملی است که نتایج واقعی و ملموسی در پی خواهد داشت و صرف شروع آن خود خاصیت «تنش‌زدایی» دارد. ۱) مثال: یک کمیسیون ملی متشکل از برخی مسئولین اجرایی، چهره‌های فراجناحی و برخی ریش‌سفیدان نظام - با چندین کمیسیون فرعی- تشکیل می‌شود. ریاست این کمیسیون نیر می‌تواند بر عهده فردی معتمد نظام و در عین حال شهره به عملگرایی - مانند دکتر علی لاریجانی - باشد.
Oct 19, 2022 6 tweets 2 min read
#Thread

@JamesKariuki_UN

These claims are wrong on so many levels 👇 1- There's no concrete evidence these drones were supplied to Russia by Iran.