, 37 tweets, 21 min read
My Authors
Read all threads
Oikeudenkäynti alkoi reilusti myöhässä. Vastaajia (syytettyjä) on kolme, mutta vain kaksi saaapui henkilökohtaisesti paikalle.
Oikeuden puheenjohtaja käräjätuomari Johanna Helminen suhtautui heti istunnon aluksi hyvin kielteisesti pääkäsittelyn julkisuusuuteen. Yleisö sai ehdottoman kuvaus- ja nauhoituskiellon. Puheenjohtaja salli vain muistiinpanojen tekemisen omaan käyttöön.
#Kihlakunnansyyttäjä Mika Lopmeri luki syyttäjän haastehakemukset ja esitti syyttäjän rangaistusvaatimukset, Nykäselle 80 päiväsakkoa ja Ikoselle 50 päiväsakkoa + rikosuhrimaksut valtiolle. Rikosnimike on #KiihottaminenKansanryhmääVastaan.
Vastaajat saivat antaa suulliset vastauksensa syytteisiin. Kumpikin kiisti syyllistyneensä mihinkään rikokseen.

Syyttäjä piti asiaesittelyn, johon kummallakaan vastaajalla ei ollut kommentoitavaa.
Nyt siirrytään kirjallisiin todisteisiin. Syyttäjä Mika Lopmeri esittää Pertti Nykäsen olohuoneessaan kuvaaman dvd-tallenteen, jossa hän kertoo keskustelustaan ulkoministeri Haaviston avustaja Linnainmäen kanssa. Taustalla seinällä on #MatutVittuunYouTube kyltti.
Nyt kuunnellaan sitä kuuluisaa englanninkielistä ranskalaisen diplomaatin #MichelPaulat:in puhetta, joka on koko oikeudenkäynnin keskiössä.

bitchute.com/video/dFaMNXZn…
Syyttäjän ääni kuuluu hyvin heikosti mikrofonista huolimatta ja puheenjohtaja on jo useampaan otteeseen huomauttanut siitä. Yleisö protestoi äänekkäästi jopa siihen asti, että puheenjohtaja sanoo poistavansa salista.

Kuunnellaan toinen #MichelPaulat:in englanninkielinen puhe.
#MichelPaulat kyseenalaistaa puheessaan suvaitsevaisen islamin (tolerant islam) ja kysyy mm. kuinka monta kristittyä on tappanut muslimeja. Kovaa puhetta. "We will not ever give up. You have no choice, you will be out and Finland will be free of Islam."
Syyttäjä lukee ääneen suomenkielisen käännöksen #MichelPaulat:in 11.9.2016 Itäkeskuksessa pitämästä puheesta.
Nyt syyttäjä siirtyy kuvaaja #Kemputin:ia koskeviin kirjallisiin todisteisiin. Syyttäjä näyttää oikeudelle 5.8.2016 kuvatun Suomi Ensin, Hki Itäkeskus osa 2, ITIS2 videon.
Kyseessä taas tämä sama #MichelPaulat:in puhe, nyt vain @RahvaanMatkassa kuvaamana.

bitchute.com/video/dFaMNXZn…
Syyttäjä käy läpi #Kemputin:in kanavanvaihtoja @YouTube. @RahvaanMatkassa kertoo nyt itse, että hän on omatoimisesti poistanut kaikki nämä po. videot netistä. Puheenjohtaja kysyy muistaako hän kuvakaappauksia esitutkinnasta? #Kemputin kertoo poliisinkin vahvistaneen asian.
#Käräjäoikeus vastasi asiakirjapyyntööni näin:
"Haastehakemusta ei voida vielä lähettää, koska se sisältää myös salaista tietoa koskien vastaajaa, jota ei ole haastettu. Haastehakemus, josta salaiset tiedot on poistettu, voidaan toimittaa viimeistään huomenna."
Pyrin lataamaan #syyttäjä:n #haastehakemukset VK-seinälleni heti saatuani ne käräjäoikeudelta sähköpostitse huomenna.
Mainittakoon, että #Kemputin nimesi #todistaja:na kuultavaksi myös @TiinaKeskimki ja #Journalistiliitto #lakimies @TyttiOras. "Käräjäoikeus ilmoittaa, että muiden nimeämienne todistajien teemat
eivät näyttäisi liittyvän nyt käsiteltävään asiaan."
Aamu alkoi tukimielenosoituksella käräjäoikeuden pihamaalla.

Oikeus piti viidentoista minuutin tauon. Tauon jälkeen #vastaaja:ien kuulemiset. Ensin @PerttiNykanen pääsi ääneen ja hän kertoo parhaillaan taustastaan ja siitä kuinka paljon videoita hän on tehnyt. Nykänen siteeraa mm. tasavallan presidenttiä vertauksestaan kasakoihin.
Vuonna 2017 vajaa 500 videota @YouTube, jonka jälkeen kanavat on poistettu.

@PerttiNykanen kysyy syyttäjältä miksi #MichelPaulat ei ole saanut syytettä. Syyttäjä vastaa, että syytteidennoston aikaan Paulatia ei oltu tavoitettu ja syyttäjän tiedon mukaan hän on Ranskassa.
#Puheenjohtaja sanoo, että #MichelPaulat:in kohdalla mitään syytteitä ei ole vielä nostettu, koska #rikostutkinta on kesken. Paulatia ei olla tavoitettu.
#Kemputin kertoo oman näkemyksensä.
Syyttäjä kysyy:
Mikä tarkoitusperä oli videon julkaisemisella?
V: Tiedonkulku.
Mitä tietoa halusitte välittää?
V: Kokonaisnäkemys tapahtuneista.
Oletteko käynyt kuulemassa muunlaisia tällaisia tilaisuuksia?
V: Olen kyllä.
.@RahvaanMatkassa nimeää oikeudelle uusia kirjallisia todisteita, mm. KU:n artikkelin ja #valtakunnansyyttäjä #RaijaToiviainen @SyyttajaVKSV tekemän syyttämättäjättämispäätöksen @HuuhtanenPanu.
#Puheenjohtaja ei ymmärrä artikkelin todistusteemaa ja hyväksyy uudeksi kirjalliseksi todisteeksi vain #valtakunnansyyttäjä #RaijaToiviainen tekemän päätöksen. Sananvapauden rajat, kysymys ei ole kertaluonteisesta raportoinnista koska olette pitänyt nauhat julkisesti nähtävillä.
"– Julkisella paikalla kuvaaminen ja esimerkiksi mielenosoitusten tai oikeudenkäyntien raportointi on lähtökohtaisesti normaalia sananvapauden käyttämistä eikä tällaista toimintaa yleisesti tietenkään tule rajoittaa."
kansanuutiset.fi/artikkeli/4160…
Alkaa @RahvaanMatkassa nimeämän #todistaja:n @HuuhtanenPanu kuuleminen. Puheenjohtaja ohjeistaa tekemään ytimekkäitä kysymyksiä eikä taustoittamaan kysymyksiä kertomuksilla. Näin tapahtuu.
#ReformiStudio:n #VastaavaPäätoimittaja @HuuhtanenPanu vastaa #Kemputin:in kysymyksiin taustoistaan, suhteestaan #SuomiEnsin -yhdistykseen, #MichelPaulat:in tuntemustaan ja ylipäänsä Suomen tilanteesta. Puhutaan #syyttämättäjättämispäätös @SyyttajaVKSV. Lausunto nauhoitetaan.
Täälläkin oikeudenkäynnin keskiössä tuntuu olevan se, kuinka pitkään "rikolliset" materiaalit ovat olleet yleisön saatavilla @YouTube. Rikoksen tekoajan katsotaan syyttäjän mukaan päättyneen, kun videot on poistettu tai kun kanavat ovat hävinneet.

hs.fi/politiikka/art…
.@HuuhtanenPanu kysyy syyttäjältä #MichelPaulat:in tilanteesta, miksei hän ole syytteessä vaan kolme kuvaajaa 3 vuotta tapahtuneista? Puheenjohtaja sanoo, että jokainen on henkilökohtaisesti rikosvastuussa tekemisistään ja täällä salissa käsitellään näitä vastaajia, ei Paulatia.
.@HuuhtanenPanu ihmettelee, miksi oikeuteen on nyt haastettu kuvaajat, ei puheen pitäjää #MichelPaulat, ei #SuomiEnsin hallitusta, ei tilaisuutta seuranneita poliiseja?
#Kemputin kysyy todistajalta mitä hän tietää siitä, että häneltä on evätty oikeudessa kaksi todistajaa. Puheenjohtaja keskeyttää ja sanoo, että kysymys on asiaankuulumaton. #Kemputinilta evättiin myös #kuulustelutodistaja @TiinaKeskimki poliisikuulustelussa @HelsinkiPoliisi.
#Puheenjohtaja ei anna #todistaja:n @HuuhtanenPanu vastata kysymykseen, vaan sanoo, että kuulustelutodistajan eväämiseen on olemassa kantelutiet. #Kemputin ottaa esille myös sen, että ei saanut antaa esitutkintapöytäkirjaan loppulausuntoa. Puheenjohtajan mielestä ei tarpeen.
Loppulausunnot.

Syyttäjä sanoo, että syytteen kärki on nimenomaan siinä, että videot @YouTube
ovat olleet netissä pitkään yleisön saatavilla. Se tekee asiasta lainvastaisen, osoittaa teon tahallisuutta, on pidetty minimissään yhdeksän kuukautta netissä.
Syyttäjä myöntää, että vastaaja on vapaaehtoisesti poistanut videot netistä ja se on otettava huomioon.
.@PerttiNykanen avustaja sanoo loppulausunnossaan, että @YouTube kanava on ollut Nykäsen henkilökohtainen ja hän on käyttänyt sananvapauttaan. Kuvaaminen on Nykäsen harrastus. Nykäsellä on ollut netissä satoja videoita, Nykänen ei osaa englantia, on keskittynyt vain kuvaamiseen.
Nykäsen avustaja sanoo, että mikäli tästä tuomio tulee, tulee kyseeseen vain lievä sakkorangaistus.
.@RahvaanMatkassa #Kemputin kiistää loppulausunnossaan syyllistyneensä rikokseen ja että joutuu nyt miettimään uskaltaako enää mitään käydä kuvaamassa.
Pääkäsittely päättyi.

Tuomio annetaan 13.12.2019 klo. 9.00.

Tilasin tuomion sähköpostiini ja jaan sen sen tultua julkiseksi.
Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh.

Enjoying this thread?

Keep Current with Tiina Keskimäki

Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!