My Authors
Read all threads
۱.هر خبر و تفسیری دربارهٔ بحران مدیریت #ویروس_کرونا در ایران که حاوی اشاره به فساد سیستماتیک یا سومدیریت (عامدانه یا ناشی از بی‌کفایتی) نباشد، هرچقدر که در پوشش میهن دوستی کاذب با شعار رفع تحریم ها همراه شود، قطعا در بروز فاجعه فعلی و پیش‌رو همدستی با تبهکاران حاکم است:
۲.بحران پیش رو بیش از هر چیزی، ورای تحریمها، نتیجه ناکارآمدی و اشباع نظام تصمیم گیری در رئوسی‌ست که بوضوع نه تنها از عدم مشروعیت خود ناآگاه نیست که در وضعیتی قرار گرفته که برای بقا، چندان به این بازی های حفظ ظاهر دیگر اهمیت نمیدهد.
۳.در کنار این ناکارآمدی، خباثت و حماقت روحانیت شیعه برای حفظ موقعیت برتر در حالیکه از ثروت عمومی و گرده کشی از مردم و بحران آفرینی در جهان پروار شده، مشکل را صدچندان کرده؛ سکوت مرجعیت شیعه مقیم ایران مقابل شیوع کرونا از قم، چالش جدی را پس از خاتمه این بحران برایش رقم خواهد زد.
۴.در سطح دولتی و حکومتی نیز (مطلقا نمیبایست تفکیک بی معنایی مثل تندرو-میانه‌رو برای مدیران سیاسی و رهبران مذهبی قایل شد)، وضعیت ناپایدار ذهنی و شعوری در باب شیوع یک بیماری واگیردار، باعث سومدیریتی بزدلانه و رذیلانه از سوی نهادی شد که قرار بود متولی نظام سلامت کشور باشد.
۵.اما شاید بهتر باشد برای رفع هر گونه سوتفاهم در مورد اثر فشار خارجی بر "سیاستگذاری" نظام سلامت و درمان، به سراغ مهمترین سند پولی-مالی هر کشور یعنی بودجه سالیانه در بخش بهداشت و درمان برویم و چند شاخص را مرور کنیم. اما قبل از آن یک مقدمه لازم است؛
۶.در میان تحلیل های چرایی بروز قیام دیماه ۹۶، یکی از این آنها را میتوان اعلام جزییات بودجه ۹۷ و تخصیص منابع مالی کشور به نهادهای غیرپاسخگو یا غیرضروری برای کشور دانست.این در حالی بود که کشور در وضعیت ثبات ظاهری با استفاده از مزایای برجام و البته حضور امریکا در برجام به سر میبرد.
۷.تصاویری را که در پایین میبینید شمایی از آن چیزیست که مشتعل کنندهٔ خشم مردمی شد که به غارت ثروت عمومی سر به شورش نهادند. در حالیکه از سال ۹۷ به بعد تحریمها درآمد کشور را تحت تاثیر قرار میدهد، تقریبا در بودجه های مراکز مذهبی چیزی به نفع خدمات عمومی تغییر نکرده است.
۸.در تحلیل مرکز پژوهشهای مجلس از بودجه بهداشت و درمان در سال ۹۸ بوضوع و صراحت از عدم تغییر هدفمند در برنامه ریزی و عدم اختصاص منابع برای پیشگیری(مانند عدم تولید دارو یا واکسن) انتقاد شده:
۹.در ادامه در جدول مربوط به اعتبارات سلامت سال ۹۸ در قیاس با ۹۷ میبینیم که اعتبار برنامه های پیشگیری و کنترل بیماری های نوپدید ۱۰۰درصد کاهش پیدا کرده است! این در کنار عدم منابع برای دارو و واکسن، علت خالی بودن بعدی خزانه برای بحرانی مانند کرونا را بخوبی نشان میدهد:
۱۰.در بودجه سال ۹۹، کماکان مشکل پابرجاست و رویکرد درمان محور دولت اعتدال و امید (البته به قصد خودنمایی در توسعه کمی سلامت عمومی) برقرار است. این در حالی‌ست که در شرایط بحرانی مانند همه‌گیری کرونا، تنها راه کنترل و سرکوب بیماری، اولویت با مراقبتهای پیشگیری و آموزش عمومی‌ست:
۱۱.در جدول مقایسه ای میان سال ۹۹ با ۹۸، علیرغم افزایش ۱۴٪ اعتبار وزارت بهداشت، همچنان اعتباری برای پیشگیری و کنترل بیماری های نوپدید مقرر نشده است و همان بودجه سال ۹۷ را هم دیگر تخصیص نداده اند.نکته دیگه کاهش اختصاص بودجه به برنامه ارتقا مشارکت عمومی در سلامت است:
۱۲.بماند که بودجه ۹۹ نه فقط در زمینه بهداشت و درمان که در تامین منابع اصلی خود و تخمین میزان مصارف، بسیار متوهمانه و طنازانه تنظیم شده؛ از درآمد ۱۹۵هزار میلیارد تومانی مالیاتی تا کسری بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی نهفته:
eghtesadebazar.ir/%D8%B1%D9%88%D…
۱۳. همانطور که شاهدیم هیچکدام از موارد فوق، چه اختصاص نامتناسب منابع و عدم تعیین اولویت های بهداشت و درمان و چه عدم تحقق درآمد مالیاتی، ربطی به تحریم ها ندارد! اما ماجرا فقط به اینها خلاصه نمیشود؛ باید عقب تر رفت تا تک درختان مانع دیدن جنگل نشوند.
۱۴. معتقدم هر تحلیل سیاسی که ماهیت رژیم را(واژه ای که ارسطو به عنوان هسته اصلی فهم سیاست بکار میبرد و اعتبارش را حتی مدرنها هم نتوانستند کم رنگ کنند)به معنای سازوکار و داربست سامانه سیاسی موجود، نادیده بگیرد، قطعا دچار خطای معرفتی و انحراف و احتمالا فاجعه خواهد شد.
۱۵.پرسش بنیادی اینجاست؛ چرا ما تحریم هستیم؟ چرا جمهوری اسلامی رژیمی طبیعی نیست؟ نسبت رژیم با نظم جهانی چیست؟ ماهیت جمهوری اسلامی چرا با امتناع از عقل سلیم و بحران زایی گره خورده است؟ چرا رژیم هر گونه نهاد مستقل غیردولتی مردم‌محور را که مبلغ ایدئولوژی حاکم نباشد، منهدم کرده است؟
۱۶.مثال برای فهم ماهیت رژیم بسیار است؛ پیش پاافتاده‌ترین شان شاید اینها باشد:
چرا در میانه بحران سرعت اینترنت کند شده است؟چرا فیلترینگ برداشته نمیشود؟چرا سیگنال متضاد به مردم داده و همزمان شهروندان تخطئه میشوند؟چرا متصدیان سلامت به مردم آمار دروغ میگویند؟ کدامیک مسببش تحریم‌هاست؟
۱۷.این رشته توییت در پی توجیه تحریمها یا بی اثر بودن آنها نیست. پرسش اینجاست که تحریمها چه ارتباطی به سومدیریت هیاتی رژیم دارد؟چه وقایعی را باید به تحریمهایی نسبت داد که در وثوق کامل با ماهیت و عملکرد رژیم است؟ و چرا در "سفیدشویی" از رژیم، ماهیت آن نادیده گرفته میشود؟
پایان/
Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh.

Enjoying this thread?

Keep Current with Devita

Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!