#رشتو
چرا " در دههی پیشرفت و عدالت، نمرهی مطلوبی درباب عدالت به دست نیاوردهایم."؟ (از پیام آقا به مجلس یازدهم)
یک نکته مهم که به ذهن من میرسد و غفلت از آن را عامل مهمی در این وضعیت میبینم، تکاپوی #ذینفعان در انحراف سیاست ها به سمت منافع خود،
١/
یعنی #منافع_اقلیت در مقابل #منافع_اکثریت یعنی مردم است.
من هم معتقدم "این واقعیّتِ ناخواسته" بوده و نظام اسلامی در سطح کلان به دنبال تحقق عدالت است، خصوصا در بعد #رفع_فقر، اما به دلیل غفلت از نکته بیان شده، برنامه ها علی رغم ظاهر عدالت جویانه بر ضد عدالت عمل کرده است.
۲/
چند مثال عینی #خصوصی_سازی #طرح_تحول_سلامت #بسته_خروج_از_رکود
و طرح حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا
مثالهای دیگر هم زیاد است. سیاست گذار اگر خود ذینفع نباشد، باید مراقب نفوذ و کید ذینفعان باشد. آنها همه چیز دارند، پول، دسترسی، رسانه و...
۳/
باید باور کرد که #جنگ_فقر_و_غنا به جد در عرصه تصمیم سازی و تصمیم گیری جریان دارد. البته این جنگ پیچیده و پر ظرافت است و دقت نظر جدی می خواهد و الا میبینی بدون جیره و مواجیب برای منافع اقلیت کار میکنی.
۴/
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
امروز سالگرد خروج آمریکا از #برجام در سال ۹۷ است. مرور تحولات آن زمان و حرفهایی که زده شد و تحولات بعدی آن برای ما درس آموز است. این رشته توئیت را به مناسبت این روز نوشتم.
ترامپ در ۱۸ اردیبهشت به طور رسمی اعلام کرد که به مشارکت در برجام خاتمه داده است.
نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل اسفند ۹۶ گفته بود: اگر ما از توافق خارج شویم، ایران خارج نخواهد شد چراکه آنها خواهان منافع تجارت با اروپا هستند./۱
روحانی بلافاصله در کنفرانس خبری گفت: یک #موجود_مزاحم از برجام خارج شد
اگر ببینیم منافع ما تضمین نخواهد شد بزودی من با مردم صحبت خواهم کرد و تصمیمات نظام را در آن شرایط به اطلاع مردم می رسانم.
اگر منافع ملت ما در برجام تامین باشد این روند را ادامه خواهیم داد و .../۲
در خبرها آمده قراره پنجشنبه پمپئو گزارش (نوتیفیکیشن) برای فعال کردن مکانیزم ماشه را به شورای امنیت بدهد. این یعنی شروع یک کارزار حقوقی- دیپلماتیک در شورای امنیت.
راهبرد آمریکا برای فعال کردن مکانیزم ماشه، راهبرد #دابل_وتو یا وتوی دومرحله ای است./۱
یعنی آمریکا دو حالت را در نظر میگیرد. یکی اینکه بدون مشکل خاصی مکانیزم فعال شود. خب آمریکا کارش را جلو میبرد. یا اینکه روسیه و چین به صورت پیشدستانه قطعنامه ای آیین نامه ای ارایه دهند که آمریکا بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ عضو برجام نیست و نمی تواند نوتیف بدهد./۲
در موارد آیین نامه ای حق وتو کارایی ندارد. اما آمریکا میتواند به عنوان عضو دایم آیین نامه ای بودن این موضوع را وتو کند و موضوع را یک امر محتوایی اعلام کند. در نتیجه حق وتو نافذ میشود و بعد قطعنامه پیشنهادی را وتو کند و یعنی آمریکا عضو برجام است و میتواند نوتیف بدهد./۳
#قرارداد_۲۵_ساله #چین #رشتو
یک. طبق قانون اساسی هر توافقی که واجد تعهدی برای نظام اسلامی باشد، باید در مجلس شورای اسلامی بررسی شود و در آن جا درباره اش تصمیم گیری شود. این حرف هم برای برجام و هم برای توافق ایران و چین وارد است و نباید از آن عدول کرد.
دو. مساله اصلی کشور در بخش مدیریت و اقتصاد به درون کشور ربط دارد و تنها راه پیشرفت #نگاه_درون_زا داشتن به مسائل است و نه تکیه به خارج و برون زا دیدن، چه آمریکا باشد چه چین. استفاده درست از خارج تنها زمانی مفید است که مبتنی بر نگاه درون زا باشد.
سه. نگاه به شرق مبتنی بر درونزایی راهبرد اصولی برای تامین منافع ملی ما است. فرصت از دست رفته در هفت سال اخیر به واسطه نگاه غیرعقلانی و غرب پرستانه دستگاه اجرایی باید جبران شود. یکی از راه کارها برای جبران تعریف روابط راهبردی با #چین و #روسیه است.