No tinc el plaer de conèixer al tal @francescabad, que va pel món presumint de d’indepe des que va fer la primera comunió. S'hauria estalviat aquesta peroració a vessar de sofismes, si hagués estat com un servidor 4 anys a Súmate. (ENFILLAL).
racocatala.cat/opinio/article…
El debat per a mi és més vell que caminar a quatre grapes i es resumeix en una pregunta: Quant i fins on ha de cedir en la seva llengua i cultura Catalunya per a congraciar-se amb els castellanoparlants i aconseguir la seva complicitat en uns comicis?
A Esquerra ho tenen clar. Segons la facció liderada per Rufián i Trinitro, cal cedir-ho tot. A Súmate tenien preparades samarretes de la Selecció espanyola per a enfundar-se en cas que guanyés el mundial. Ja em veus anant a Montserrat a posar ciris, perquè eliminessin Espanya
El sectarisme partidista preten amagar que “l'acció afirmativa” és vital per a una llengua minoritaria assetjada sense respir per una altra amb vocació imperialista. És per això que iniciatives com la del @GrupKoine són essencials per a mostrar-nos el camí de l'excel·lència.
Potser aquesta afirmació tindrà els seus detractors, però analíticament, i a hores d'ara, està més necessitada de la mal anomenada “discriminació positiva” la llegua catalana, que els drets de la dona, que per sort, els darrers anys han fet un pas gegantí.
Podem ser políticament correctes, però no enganyem la gent. Estem davant d'un sumatori zero. El que guanya el castellà ho perd el català i viceversa. La diferència és que el castellà amb els seus recursos pot fer saltar la banca i el català s'ho ha de jugar tot a cara o creu.
Si l’esporguem de sofismes, l'article de l'amic Abat, està dient: Que llancin en una piscina d'aigua salada un tauró i un llobarro i que guanyi el millor. No cal que us digui qui és qui.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Manuel Puerto i Ducet

Manuel Puerto i Ducet Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @puerto_duc

12 Jan
El meu objectiu ha estat sempre, especular el mínim i exposar les meves experiències: en tot cas afeixint-t'hi la informació que m'arriba de contactes que per part meva son d'inequívoca solvència. De no ser així, aquests enfillals tindrien escàs interés (ENFILLAL)
Cap projecte societari té sentit si no pots expressar-te amb correcció i alhora amb duresa si el cas ho requereix. És el que vaig fer a la Junta de Súmate quan la situació ho demandava. El tresorer del Reial Madrid de Sant Vicenç del Horts, s'aixecava i fugia.
No puc mentir perquè els presidents Chema Clavero i Eduardo Reyes estan per aquí i ho tenen fàcil per a desmentir-me. La gent de bona voluntat em va fer costat i la Junta es va dividir en dos: militants d'ERC sotmesos a les directrius del partit i els que no ho erem.
Read 12 tweets
1 Jan
Gairebé se m'oblida que avui és divendres i tinc un compromís. Ni més ni menys és primer d'any i toca fer balanç sobre el perquè de tot plegat (ENFILLAL)
De fa 3 segles Catalunya és el mal de cap d'Espanya. Els atacs sempre venien de fora però des que el 1716 el Fiscal de Castella va transmetre al Corregidor de CAT la consigna “que se consiga el efecto sin que se note el cuidado”, no han deixat d'intentar aquesta via..
Res més eficaç que el tascó de la pròpia fusta i aquest és un moment gloriós per a Castella perquè ha aconseguit que els seus astres estiguin alineats. Catalunya en mans d'uns mesells acovardits, el feixisme congènit a l’alça i un govern titella a la Moncloa.
Read 16 tweets
29 Dec 20
El meu compromís amb els que teniu la gentilesa de seguir-me, és la sinceritat. La vida m'ha ofert experiències que em fan innecessari emmascarar la veritat. Sent conseqüent amb la meva convicció democràtica, em decanto sempre per l'opció menys dolenta. (ENFILLAL)
La meva única incursió política va ser anar el darrer a la llista per TGNA a les eleccions de JxSí. Em va proposar ERC i em van fer creure en la unitat d'acció. M'ho vaig prendre tan a pit q vaig acabar tancant la campanya entremig de Mas, Marta Rovira i el meu admirat Germà Bel.
La nostra classe política no va saber avaluar l'odi ancestral q Espanya destil·la envers Catalunya. La resposta del junquerisme és l'amor fraternal als nostres botxins del 1er. d’Octubre. Trobo francament surrealista que segons les enquestes aquesta indignitat li proporcioni vots
Read 12 tweets
22 Dec 20
Mai abans d'entrar a Súmate havia trepitjat la seu de cap partit. ERC em va proposar anar a la llista de JxSí per TGNA i vaig acceptar anar l'últim. Crec que ho van fer perquè defensava la unitat d'acció indepe. No parlaria del junquerisme si no fos letal per a CAT. (ENFILLAL)
A l'inici d'aquesta minisèrie parlava de Forrest Gump: la vida és com una caixa de bombons en la qual xoquem els uns amb els altres. Hi ha vaticanistes “bones persones” com en Junqueras i hi analistes del junquerisme com un servidor, que no ho som tant.
Conec S.C. des dels 9 anys. No sé com s’ho va fer però als 13 ja el deixaven entrar a la biblioteca Central. Ho sap tot sobre Història i també sobre Junqueras. Va ser el seu preceptor, a més de rector de la UB. El seu diagnòstic sobre el mossèn: És el contrari del que presumeix.
Read 12 tweets
18 Dec 20
Divendres faves tendres … o potser no tant tendres (ENFILLAL)
Em sobren raons per a ser indepe: L'oncle patern va ser un dels comandans maquis que van ocupar la Vall d'Aran el mateix any q vaig néixer. Era extremeny i els seus homes li deien “el catalán”. Va ser fet presoner i camí de la presó varen executar-lo. Continuem buscant les restes
20 anys de vida professional percebent al meu clatell l'alè dels hereus espirituals dels seus executors, veient com controlaven tots els ressorts del poder -amb un clon d’en Bokassa I com a referent-, i emboscats darrere d’un règim, que han aconseguit fer passar per democràtic.
Read 20 tweets
15 Dec 20
Avui és dimarts i no sé vosaltres, però jo estic molt a prop de Bèlgica (ENFILLAL)
Aquí teniu el que varem emparaular. Prego em disculpeu si em cito sovint, atès que parlo d’experiències viscudes. Potser m'atreveixi a fer-les servir com a retrovisor, comparant-les amb realitats actuals força angoixants i que costen un munt de pair. Les conclusions son vostres.
Encara avui em veig com en Tom Hanks a Forrest Gump regirant una caixa de bombons després d'haver allotjat Elvis Presley i haver xerrat una estona amb el president dels EUA. Crec que en algun moment ho vaig passar força pitjor que en Forrest. Jo no podia arrencar a córrer.
Read 18 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!