#Mony-#Media-#Might
۱/ دو سال آخر ریاست جمهوری احمدینژاد و دو سال آخر ر.ج. روحانی را مقایسهای کنید؛ متوجه میشوید که اگر چه وضعیت اقتصادی کشور دو سال آخر احمدینژاد به مراتب بهتر از زمان فعلی (دو سال آخر روحانی) بود، امنیت روانی جامعه و عصبیت مردم به طرز فجیعی بدتر بود.
۲/ بخشی از این تلاطم عصبی جامعه را میتوان به پای زخمهای بیمرهم شورش ۸۸ گذاشت، اما عامل مهمتر، به نظر من، نقش رسانه بود. رسانه به چند دلیل، که در ادامه ذکر خواهم کرد، پشت احمدی نژاد را خالی کرد، در حالیکه به دلایل متعدد، که ذکر خواهد شد، بخشی بزرگی از رسانه هنوز با روحانی است.
۳/ یادم نیست این جمله را اولین بار چه کسی گفت که «احمدی نژاد، به تنهایی یک رسانه است.» حرف غلطی نبود، اما مانند همهی نکات مثبت دیگر احمدینژاد، این مورد هم موجب غرور وی شد و فکر کرد که به رسانههای مرسوم دیگر نیازی ندارد. به عبارت دیگر احمدینژاد، قدرت رسانه را میدانست، اما
۴/ احمدینژاد گمان میکرد مصاحبههایش با لری کینگ و مایک والاس و سی.بی.اس و سخنرانیهایش در سفرهای استانی تمام قدرت رسانهای مورد نیاز اوست؛ که نبود.
۵/ تاثیرگذارترین رسانۀ ایران، یعنی صدا و سیما، نیز از ابتدا پشت احمدی نژاد نبود و بعد، مخالفش شد. چرا؟ چون صدا و سیما بخشی از حلقۀ قدرت نظام است و احمدینژاد اصولاً از این حلقه خارج بود؛ رهبر، به طور سنتی، تنها حامی او در آن حلقه بود که نفوذ کمی بر صدا و سیما داشت (و دارد).
۶/ وضعیت رسانههای بیگانه مانند بیبیسی و ویاوای که از ابتدا مشخص بود و بر اساس سیاستهای دولتهایشان، مخالف اصلی احمدینژاد بودند، اما رسانههای داخلی طرفدار احمدی نژاد نیز در دو سال آخر پشت او را خالی کرده بودند. چرا که
۷/ تغییر رفتار و گفتمان احمدینژاد در پس فرسودگی ۶ سال نبرد با حلقهی قدرت داخلی و غرور نشأت گرفته از حمایت مردمی در سفرهای استانی، رسانههای پشتیبان ایدئولوژیکش را سرخورده و به منتقدان جدیش تبدیل کرده بود.
۸/ از طرفی اشتباه احمدی نژاد در خود-رسانه-بینی مفرط و حمایت صرف از حلقهی اولی رسانه (جوانفکر) موجب شد حلقهی قدرت به راحتی به رسانههای کوچکتر حامی احمدینژاد چنگ بیندازد و بسیاری از این رسانهها را نابود کند که در کمال تعجب احمدینژاد حمایت بایستهای از آنها نکرد.
۹/ در مقابل، روحانی که تحت الحمایۀ مثلث پول-رسانه-قدرت به ریاست جمهوری رسیده بود، میداند که رسانه چگونه میتواند افراد نالایق را به جایگاه رفیع برساند و در غایت بیکفایتی در آن جایگاه حفظ کند.
۱۰/ صدا و سیما که از ابزار حلقۀ قدرت است، طبق انتظار حد اکثر حمایت از دولت بیکفایت روحانی را در دستور کار خود دارد، با این حال، مهر سکوت بر انتقادات به دولتی که اقتصاد را به مرز فروپاشی رسانده، خارج از تصور و مشمئز کننده است.
حتا بخش خبری انتقادی ۲۰:۳۰ نیز دیگر منتقدی جدی نیست.
۱۱/ رسانههای بیگانه، باز هم طبق انتظار، سعی میکنند انتقادات را تا حد ممکن به سمت رهبری متوجه کنند و در عین حالیکه روحانی برایشان یک مهرۀ سوخته است، انتقادهایشان به نحوی نباشد که اصل تفکر سیاسی غربگرایی را منکوب کند.
۱۲/ اما رسانههای داخلی، چیزی فراتر از وقاحت و قلم به مزدی نیاز دارند تا از این دولت دفاع کنند. آنها نیاز به پول دارند. قیمت دفاع از دلار ۳۰هزار تومنی، پراید صدوسی میلیون تومانی، هزاران هزار کشتۀ کرونا و بیتدبیری، و تورم بالای پنجاه درصدی، بسیار بسیار بالاست.اما باید پرداخت شود.
۱۳/حلقۀ قدرت و پول حامی روحانی قدرت رسانه را جدی میگیرند و برای همین،حمایت رسانهای از دولت یکی از پولسازترین مشاغل کنونی در ایران است!نتیجۀ پول پاشی به پای رسانههای حامی دولت چیست؟سال ۹۱،مردم علیه دلار سههزارتومانی تظاهرات میکردند ولی سال ۹۹ برای دلار سیهزارتومانی جک میگویند.
1️⃣ با عدهای از والدین رفتیم مدرسۀ دخترم #راحیل برای اعتراض به چند مورد آموزشی و تربیتی به ویژه کتابهایی که معلم انشا برای تکلیف خواندن معرفی کرده است. داستانهایی از صادق هدایت، صادق چوبک، بزرگ علوی، و... که برای سن نوجوانان واقعا مناسب نیست.
جالب اینکه من خودم در مقطعی از 🔻
2️⃣ در مقطعی از زندگی (دوران دانشجویی) معلم انشا در مدارس راهنمایی بودم. داستانهایی از نویسندگان بنام داستان کوتاه مثل چخف، ارنست همینگوی، ادگار آلنپو، و... سر کلاسها میخواندم. مدیر مدرسهای به من تذکر داد که این داستانها مناسب سن بچهها نیست، و منِ جوان، با کراهت پذیرفتم.🔻
3⃣ ولی در داستانهایی که من سر کلاس میخواندم، شرب خمر، روابط با نامحرم، تمایل به همجنس، خود ارضایی، پوچگرایی، و خودکشی وجود نداشت؛ چیزهایی که در داستانهای معرفی شده به فرزندان نوجوان ما، هست!
نکتۀ حیرت انگیز داستان اما این بود که🔻
🖋️ سخنی در مورد گروه چهارم!
1️⃣ قاتلان نیروهای امنیتی در کف خیابان، چهار گروه بودند: ۱/ اعضای تروریست فرقه رجوی؛ ۲/ جاسوسها؛ ۳/ اراذل و اوباش؛ و ۴/ افراد بدون سابقه!
اگر چه اجرای عدالت کور (و قصاص) با گروه چهارم نباید با سه گروه دیگر متفاوت باشد، تحلیل پیدایش این گروه مهم است.🔻
2️⃣ اینکه افرادی به ظاهر عادی چگونه در ظرف چند روز به قاتلان خیابانی تبدیل میشوند، ناشی از عوامل متعددی است که مهمترینِ آنها، سالها کاشت نفرت در دلهای برخی از مردم توسط تروریسم رسانهای است.🔻
3️⃣ رسانههای تروریستی محور عبری-عربی-غربی محصولِ بیش از یک دهه نفرت پراکنی علیه نیرویهای سپاهی و بسیجی را امسال برداشت کردند و خون بهترین مردان روزگار را به دست فریبخوردگانشان به زمین ریختند. ولی پرسش این است که آیا ما در مقابل هجمۀ نفرت پراکنی، به خوبی دفاع کرده بودیم؟🔻
۱/ بیایید سریع داستان #حجاب_اجباری را از ابتدا مرور کنیم. سال ۵۷ که انقلاب شد، قانونی برای حجاب وجود نداشت؛ اما امام خمینی (ره) در همان سال گفت: «زنها میتوانند در کارهای اجتماعی شرکت کنند ولی با #حجاب اسلامی!» 🔻
۲/ خمینی(ره) در ۱۶ اسفند ۵۷ گفته بود: «زنان اسلامی باید با #حجاب اسلامی بیرون بیایند. نه اینکه خودشان را بزک کنند. زنها هنوز در ادارات با وضع پیشین کار میکنند. زنها باید وضع خودشان را عوض کنند. به من گزارش دادهاند که در وزارتخانههای ما زنها لخت هستند و این خلاف شرع است.»🔻
۳/ درست است که تصویب اولین قانون حجاب (ماده ۱۰۲ قانون تعزیرات) تا سال ۶۱ یا ۶۲ طول کشید (در کشور دچار جنگ و مبارزه با تجزیه طلبها و گروهکهای تروریستی) اما در این مدت، دستور امام خمینی (ره) کفایت کرده بود که سازمانهای دولتی - حکومتی و ارتش قانون حجاب را با جدیت پیاده کنند و 🔻
۱/ طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانها»، جدای از جزئیاتش، روحِ اِعمال حاکمیت بر #فجازی را دارد. اگر میخواهید معنی حاکمیت بر فضای مجازی را درک کنید، از دوستان خود در کشورهای صنعتی بپرسید نتیجۀ هر کدام از اقدامهای ذیل چیست:
۲/ اول: گشودن اکانت بدون شماره موبایل یا مشخصه شناسایی فردی و فعالیت گسترده با آن؟
(پاسخ: پس از اخطار اولیه، اکانت تا ثبت شماره موبایل یا مشخصات شناسایی فردی مصدود میشود)
۳/ دوم: تهدید به قتل، تجاوز، یا ضرب و شتم یکی از مسوولان دولتی؟
(پاسخ: حضور پلیس (در آمریکا آف.بی.آی.) در خانۀ شما ظرف چند ساعت!)
چرا در انتخابات شرکت کردیم و چرا برای جمهوری اسلامی جان میدهیم #رشتو
۱/ دیشب، بعد از شام، راحیل به مادرش گفت بیا آخرین آهنگی که تمرین کردم رو گوش کن. من هم همراهشون رفتم به اتاق راحیل.
شروع کرد؛ آهنگ «رؤیای یک مرد» یانی بود. معجزهای است این آهنگ.
لیا که متوجه غیبت ما شده بود🔻
۲/ لیا که متوجه غیبت ما شده بود، دوان دوان آمد و وسط اتاق ایستاد و به مادرش خیره شد: همسرم - که حالا روی تخت راحیل دراز کشیده بود، چشمهایش را بسته بود. دست راستش در هوا بود و انگشتانش را موزون با آهنگ پیانو، در هوا سیلان میداد.
راحیل یک نوت را اشتباه زد، برگشت از نوت قبلی. و 🔻
۳/ و لیا شروع کرد به بالا و پایین پریدن؛ میرقصید، به سبک خودش، جوری که اگر کسی قبلاً رقصش را ندیده بود، گمان میکرد قصد دارد چیزی را در هوا بقاپد...
بعد از «رؤیای یک مرد»، راحیل آهنگ «پدر خوانده» نینو روتا را نواخت، و بعد از آن، «گل گلدون» شهبازیان.
لیا همچنان - 🔻
1/ رویکرد سیدابراهیم رئیسی در قبال جریانات فرهنگی، ناشران کتاب، رسانهها و آثار روشنفکران سؤالی است که در چند ماه گذشته به اندازه پررنگشدن نامش برای ریاست قوه قضاییه، پررنگ شده است.
2/ خاطرات عباس معروفی با ابراهیم رئیسی بهعنوان دادستان تهران شاید برای خیلی از اهالی فرهنگ و رسانه تکراری باشد، اما با توجه به شایعات اینروزها خواندنی است.
3/ عباس معروفی نویسنده مشهور مقیم آلمان و مدیر مجله ادبی «گردون» است که در نخستین سالهای دهه ۷۰، توقیف آن بازتاب فراوانی در محافل داخلی و خارجی داشت.