1-sanırım mayıs ayında bir robot tasarlayıp şifreli halde paylaşmıştım. eminim kullanan yoktur. sadece bir kişi kullanıyorum diye mesaj atmıştı. ev hanımı, biriktirdiği parayı kaybedip, kalanı robota bağlayacağım demişti. mayıs dan bu yana bu robotun getirilerini paylaşayım.
2-bu sisteme güvenip her bir hisseden 1000 lot alsaydınız #asels 13.240 tl -22.560 tl #garan 8.250 tl - 15.000 tl #halkb 5.130 tl - 7.880 tl #sokm 10.480 -17.580 tl olacaktı.
yani 37 bin tl niz 63.400 tl olacaktı. yani %75 kazanmış olacaktınız.
3-burada benim anlatmak istediğimi değil, ne anladığımı anlatayım.
-ucuz ve bedava olan hiç bir şeyin kıymeti olmaz.
-saygı bilgiye değil, otoriteye ve menfaate dayalı oluyor.
-araştırmak yerine kulaktan duyma bilgi tercih ediliyor.
4-basit bir şekilde kazanmayı anlatmana rağmen karşındakinin hayalinde daha kompleks bir yapı olduğu için senin anlattığına değil de hayal gücüne inanıyor.
bunun ana sebebi de bir çok insan yaptıkları işi çok zor yapılamaz gibi göstermesidir.
5-Nietzsche'nin çok güzel üç sözü tam bu konuya uygun.
"Derin görünsün diye suyu bulandırıyorlar."
''Göğe ne kadar yükselirsek, uçma bilmeyene o kadar küçük gözükürüz.''
''En nihayetinde, arzulananı değil, arzunun kendisini severiz.''
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Sistemler, algoritmalar, robotlar ve ideal kullanımı hakkında ufak bir bilgi,
1-öncelikle emek vermezseniz hiç bir şey olmaz. 2- öğrendiğiniz şeyler ile yıllarca zaman geçirmeniz gerekebilir. 3- hiç bir eğitim sizi bir anda 2 sene ileri taşımaz.
4-siz emek vermezseniz eğitimin hiç bir anlamı olmaz.
5-kimden eğitim alırsanız alın eğitim aldığınız kişi ile aynı bilgiye sahip olamazsınız.
6-eğitimler size hap şeklinde yaşanmışlıkları anlatır. hataları erkenden gösterir.
7-bir sistem tasarladığınızda bu sistemin geçmişte iyi puan alması gelecekte de aynı puanı alacağı anlamına gelmez.
8-optimizasyon bir tarih arasındaki verinin sizin seçtiğiniz indikatör veya sistemler ile işlenip en yüksek değerin çıkartılmasıdır. geçmiş geleceğe ayna olamaz.
1-Bu uzun zamandır düşündüğüm bir projeydi aslında ama temel eksiklikleri vardı, iyi bir tarama sistemi lazımdı ve bu tarama sistemini robota döküp hızlı çalışmasını sağlayacak usta eller lazımdı :)
2-@zknflz in sırf bu iş için dizayn ettiği bir tarama sistemi ile @seziyorum hocamın mükemmel yazım tekniği ile bu işi bitirdik :)
3-bugün sistemin ilk testlerini yaptık,ben çıkan hisseleri manuel olarak aldım,karlılık incelemesi yaptım,@seziyorum hocam idealde robotik olarak alımları inceledi, aynı zamanda farklı platformlardan aynı kurgu üzerinden gelen al sinyallerinde ki farklılıkları da inceledik
1-Hızlı emir gönderimi, mili saniyelik işlemler hakkında basit bir bilgilendirme yapacağım, gerçek tabirlerini yazmadan anlaşılır bir şekilde yazdım, polemik olmasın:)
ingilizce yazınca artist olmuyoruz :)
2- aslında dünya borsalarında uzun yıllardır kullanılan algoritmalar evrim geçirmeye başladı, önceleri alıp trend takip edip, trend bitişlerinde işlem yapan algoritmalar, daha kısa sürelerde, dar marjlarda işlem yapıp kar verimliliğini yükseltmek için farklı yollara başvurdular,
3-örnek verirsek, 100 binde başlayıp 108 binde satış yapıp 8 bin puan marj alan trend takip sistemli algoritmalar yerine,kısa marj ile işlem yapıp, hızlı al sat işlemleri ile 8 bin puan marjı 18 bin puana çıkartmaktı asıl amaç, fakat bunun zorlukları ve maliyetleri olacaktı tabi,
1- İdeal programını adım adım kullanımına yönelik bilgilerindirmelere burdan sırayla başlayalım,
adım adım formul yükleme, basit formulleri yazma, basit al sat sistemleri, sistem birleşmeleri vs..
2-Basit hareketi ortalama sistemi oluşturma, hareketli ortalamanın fiyatı kesmesi sonucunda oluşan al sat sistemi.
3- RSI a göre al sat sistemi. Rsı istediğiniz rakamın üzerine çıktığın al, rakamın altına indiğinde sat mantığında. başlangıç için adım adım gitmeniz öğrenme hızınızı arttırır.