agos gazetesi'nde 6 şubat 2004'te bir haber yapıldı. haberin konusu, sabiha gökçen'in yetimhaneden alındığına ve ermeni olduğuna dairdi. yazının yayınlanmasından 15 gün sonra, yani 21 şubat'ta hürriyet, aşağıdaki manşeti attıktan sonra kıyamet koptu.
hrant dink, bununla ilgili "hürriyet’te manşetten verilince olanlar oldu ve türkiye’de yer yerinden oynadı” dedi.
bunun ardından genelkurmay başkanlığı, 22 şubat'ta aşağıdaki basın açıklamasını yaptı.
23 şubat'ta hrant dink arandı ve valiliğe gelmesi istendi. bir gün sonra da dink ile mit görevlileri istanbul valiliği'nde görüştü.
davada bu sürekli yer aldı ve tartışıldı ancak mit, çağrılara dahi yanıt vermedi. tanık olarak dahi dinlenilmedi.
agos önünde ülkücüler eylem yaptılar. hrant'ın eski yazıları da tarandı ve türklüğü aşağılamaktan dava açıldı. sonuçta mahkumiyet kararı verildi. bilirkişi ve başsavcılık, söz konusu yazılarla ilgili "suç yoktur" dese de yargıtay 9. ceza dairesi mahkumiyet kararını onadı.
eski yargıtay üyesi salih zeki iskender “birçok kez dink'e mahkumiyet yönünde oy kullanmazsam seçimlerde ters etki yapacağı söylendi” dedi.
ersan ülker ise "sonrasında çok tartıştık. belki iş yoğunluğundan aceleye getirdik" açıklamasını yaptı. bianet.org/bianet/diger/1…
trabzon emniyeti, şubat 2006’da, yani cinayetten 11 ay önce yasin hayal ve ekibinin hrant dink'e yönelik eylem yapacağı istihbaratını aldı ve istanbul’a bildirdi.
yasin hayal, agos etrafındaki yol güzergahlarını belirledi, kroki hazırladı.
peki ne yapıldı? hiçbir şey.
koruma tedbirleri uygulanmadı. öyle ki daha önceki duruşmalarda hrant dink'e fiziki ve sözlü saldırılarda bulunuldu. tüm devlet görevlileri, bu girişimleri ve tehditlerin olduğunu kabul etti ancak hiçbir şey yapılmadı.
16 mayıs 2006’daki duruşmada kerinçsiz ve arkadaşları tarafından bozuk paralar atıldı, saldırıldı ve tükürüldü.
hürriyet haberi nasıl verdi? "protestoculardan polis kurtardı", "dava gergin başladı" cümleleriyle verdi. çoğu gazete saldırıları görmedi.
emniyetin 1 yıl önceden, jandarmanın 6 ay önceden bildiği, üst kurumlara rapor edilen bir suikastten bahsediyoruz. adım adım gelen bir suikastten.
önce ergenekon yaptı deniyordu, bir süre sonra bu fetö oldu. şimdi fetö şemsiyesi altında sonuçlandırılmaya çalışılıyor. dava, koşar adım bitirilmek isteniyor.
SMA tedavisi hakkında öyle bilgiler dolanıyor ki ağzım açık kaldı. Biraz taramayla gerçeğe ulaşmak mümkün.
SMA'nın tedavisi için kullanılan üç tip ilaç var. Türkiye'de bu ilaçlardan sadece bir tanesi, SGK tarafından karşılanıyor.
Gen tedavisi sakıncalı dense de Türkiye'de kullanılan Spinraza dışında Zolgensma ve Risdiplam da Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi tarafından onaylı ilaçlar.
Aileler neden Zolgensma'ya ulaşmak istiyor? Çünkü tek seferlik. Türkiye'deki Spinraza'nın hayatboyu kullanılması gerekiyor.
Zolgensma tedavisi 2 milyon doları buluyor, aileler bunun için kampanya yapıyor.
Zolgensma, Türkiye'de yok ve uygulanabilmesi için çocuğun 2 yaşından küçük veya 21 kilodan az olması gerekiyor. Bu yüzden aileler zamanla yarışıyor.
üniversite çoktan çiftlik oldu. 2016'da boğaziçi'nde oyların neredeyse tamamını alan gülay barbarosoğlu'nun yerine mehmed özkan atanmıştı. o gün bunu engelleyemeyince gerisi de geliyor. #kayyumrektöristemiyoruz