Avui, al #ParlamentEuropeu, s'ha aprovat un informe sobre el sistema d'#euroordres. De ben segur que ja heu vist una part del sistema polític i mediàtic de l'Estat celebrant-ho amb grans declaracions i titulars. El que no us explicaran, però, és això: [FIL⬇️]
En primer lloc, es tracta d'un informe NO legislatiu que serveix per analitzar la implementació de l'#euroordre. La @EU_Commission en pot fer més o menys cas, però tenint en compte la declaració del Comissari de Justícia sobre aquest tema, no sembla estar-hi molt interessat:
I és normal que no ho vegi amb bons ulls. El text de l'informe demana que s'inclogui a la llista de crims europeus els delictes "greus d'ordre públic" i els que van contra la "integritat constitucional". Dues definicions que són un calaix de sastre per als governs il·liberals.
La @EU_Commission sempre és molt diplomàtica en les seves declaracions, però en aquest cas, Reynders fou clar. La mateixa Comissió veu allò que és obvi: existeix una instrumentalització del Parlament Europeu per part de certs partits de l'Estat espanyol.
I és que l'informe respon, únicament, a l'agenda política de la dreta espanyola. De fet, anem a mirar qui és el seu ponent i alguns dels ponents a l'ombra: Javier Zarzalejos (PP), Maite Pagazaurtundúa (C's) i Jorge Buxadé (Vox).
Aquesta instrumentalització és del tot inacceptable tenint en compte que parlem d'un instrument europeu que cal analitzar des d'una perspectiva global europea. Això, però, no és nou. Ja hem vist eurodiputats volent fer desaparèixer Schengen. Europeistes...? 🤨
Però un dels aspectes més preocupants és el procediment EXPRÉS que ha seguit Zarzalejos en aquest informe. Per exemple, els eurodiputats només han tingut l'oportunitat d'intercanviar opinions UNA sola vegada en tot el procés de negociació.
A més, les presses per aprovar l'informe tampoc han permès celebrar CAP reunió amb entitats, professionals o ONG tal com es fa habitualment en els informes d'implementació. Per tant, aquest text no incorpora la visió de la societat civil.
La correlació de forces polítiques a l'Eurocambra és la que és, tinguem-ho clar. Però allà on no arriben els tentacles del seu poder, allà on hi ha neutralitat i justícia, guanyem. Amnistia Internacional, l'ONU, el Consell d'Europa, les justícies d'Alemanya o Bèlgica, el TJUE...
Sempre m'agrada recordar una frase de Martin Luther King que diu que "l'arc de l'univers moral és extens, però s'inclina cap a la justícia". Seguim!
PS: Veig que en la segona piulada, la imatge queda retallada. Aquí podeu llegir la notícia sencera: efe.com/efe/espana/pol…

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Diana Riba i Giner

Diana Riba i Giner Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!