Avui comencem un fil on destacarem còmics que parlen sobre la dona. Esperem que us engresqueu a llegir-los i entre tothom ho puguem veure tot més lila.
[FIL] #8M#Diadones
💜El Fruto prohibido de Liv Strömquist, editat per @ReservoirBooks
Ho diu tot a la contraportada:
"Un llibre que tota mare hauria de regalar a la seva filla, i tota filla a la seva parella! Una història cultural de la vulva, amb un humor i amb ganes de fer buscar brega!" #8M
Aquest còmic narra la biografia de la poetessa i oradora Louise Michel, coneguda com la Verge Roja. Va lluitar per una educació igualitària i laica, un matrimoni lliure, una societat més justa...
💜Intensa de @solina editat per @Astiberri
Perduda en la galàxia, una extraterrestre, avorrida i farta d'estar sola, decideix descendir a la terra i gaudir dels plaers de la seducció, la carn i l'amor. Un còmic que reivindica que la llibertat en la recerca del plaer.
💜Valerosas: mujeres que solo hacen lo que ellas quieren de @PenelopeB editat per @Dibbuks
Dos llibres de biografies de científiques, actrius, activistes...: de dones valentes, decidides i atrevides que van lluitar pels seus somnis en una societat patriarcal plena de prejudicis.
💜Obscenidad de Rokudenashiko, editat per @Astiberri
L'artista Rokudenashiko s'enfronta a la repressió de la societat japonesa i lluita per la llibertat d'expressió i contra la censura i repressió sexual que pateix ella i la seva obra. Un manga revolucionari, polític i subversiu
💜Sisi. Emperatriz rebelde de @giorgia_marras editat per @SapristiComic
La biografia de Sissi, emperadriu d'Àustria: allunyada de la imatge idíl·lica del personatge fílmic, trobem una dona que s'enfronta a l'aridesa de la societat del seu temps. (No us perdeu l'exposició😝)
💜Cristales rotos de @marikotamaki, editat per @EdHidra.
L'autora reinterpreta la història de #HarleyQuinn en clau feminista. Als quinze, anys aquesta noia és rebel, bocamolla i excèntrica i haurà de trobar el seu propi camí a Gotham, més enllà del Joker!
💜Annemarie de @MaraCastrejn i @susannamarteen, editat per @NormaEditorial
La biografia de la suïssa Annemarie Schwarzenbach: periodista, fotògrafa, novel·lista i viatgera, va travessar el període d'entreguerres malgrat totes les dificultats polítiques, socials o culturals.
💜Miss Davis: la vida y las luchas de Angela Davis de Sybille Titeux de la Croix, editat per @flowpressmedia
I una altra biografia, aquesta sobre Angela Davis; negra, filosofa i revolucionaria. Les seves idees la van convertir en l'enemic públic número u del govern dels EEUU.
💜La Ciudad de cristal d'@isabelgreenberg, editat per @EdImpedimenta
L'autora narra de manera magistral una ficció sobre la vida de les germanes Brontë, i s'endinsa en el seu món imaginari: l'únic lloc on elles es podien refugiar d'una societat que els impedia viure lliurement.
💜Estamos todas bien d'Ana Penyas, editat per @SalamandraGraph
Aquest és un llibre preciós: l'autora dóna veu a tota una generació de dones que han viscut sempre vides secundàries cuidant dels altres. En vol fer un homenatge i les vol convertir finalment en protagonistes.
💜Juntas en esto de Blanca Vázquez, editat per @Astiberri
Opera prima de l'autora que retrata de manera paral·lela la vida de dues dones que passen per circumstàncies vitals semblants en èpoques històriques diferents. Totes dues volen decidir sobre la seva vida.
@Astiberri 💜Sex ¡Oh! : mi revolución sexual d'@lyona_ivanova, editat per @penguinlibros
Una visió desimbolta i amb humor de la sexualitat femenina. Hi ha situacions que semblen normals i no ho són, ens adverteix l'autora. Una visió sense complexos ni pors als estereotips.
💜Isolada de @KeilerRoberts, editada per @alphadecayed
L'autora ens mostra el dia a dia de la seva vida privada. Els conflictes amb la quotidianitat: la seva parella, la seva filla, la llar, la depressió, la feina... Un retrat autobiogràfic cru, divertit i sincer.
@KeilerRoberts@alphadecayed 💜Las dos vides de Penélope de Judith Vanistendael, editat per @Astiberri
Penélope viu en conflicte la seva vida professional i familiar: la de metgessa en zones en guerra i la vida personal amb la seva família. La protagonista no pot evitar sentir-se inadaptada i fora de lloc.
💜Menstru, tu amiga fiel de Ken Koyama, editada per @TomodomoEd
Sí, la protagonista d'aquesta obra és la menstruació. L'autora converteix a la regla en un personatge que apareix mensualment a les cases de diferents dones. Koyama també dóna vida a la libido, SPM... Xalareu!
@TomodomoEd 💜Tarde en McBurger's d'Ana Galvañ, editat per @ApaApaComics
Una història diferent de ciència-ficció sobre un grup de noies que queda per passar la tarda a una hamburgueseria amb l'estil inimitable de l'autora.
💜Todas nosotras de @drame i Higinia Garay, editat per @Astiberri
Quatre dones, quatre històries dures per denunciar les lleis antiavortament de El Salvador; unes de les més dures del món. L'obra forma part d'un projecte de les accions que realitza l'ONG @Mundubat. Llegiu-lo!
💜Helter Skelter de Kyoko Okazaki, editat per @ponentmon_spain
Aquest manga mostra com la tirania del físic, la sobreexposició de la vida als mitjans de comunicació i a les xarxes pot amagar una vida poc equilibrada, amb addicions, inseguretat, falta d'autoestima...
💜El buen padre de Nadia Hafid, editat per @SapristiComic
Opera prima de la il·lustradora catalana on ens explica, a través de fragments biogràfics, les vivències de cadascun dels membres de la seva família que acaba d'arribar a un altre país de cultura molt diferent.
Aquesta és una tria com una altra, hi ha moltes obres destacades que no hi són, en som conscients: hi falta la @flavitabanana, @raquel_r_rossy... i moltes més 💜
🟣Llegiu còmics fets per dones, sobre dones, i sobretot poseu-vos les ulleres de vidres liles!🟣 #8M#DiaDones
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
🔔🔔🔔Ooooooooh! Si que era difícil!?🤪
Hem de reconèixer que 'CÓMO NO HACER NADA' (@Astiberri) és una obra del #GuyDelisle 'singular'. Un recull d'historietes publicades a les revistes 'Spoutnik' (Canadà) i 'Lapin' (França) i d'un període no tan conegut de l'autor quebequès.
'CÓMO NO HACER NADA' és una bona manera de conèixer millor els seus inicis, hi trobem obres del 1995 al 2002. Hi ha històries molt íntimes, vivències personals, humor, surrealisme... tot explicat amb una varietat d'estils narratius i gràfics molt curiosa de veure! 👌
Veuràs com l'autor, guanyador del Premi a la Millor obra del @bdangouleme l’any 2012 per 'Crónicas de Jerusalén (@Astiberri )', creix, prova i evoluciona! 😗Potser has llegit les seves fascinants cròniques 'Shenzhen', 'Pyongyang', 'Crónicas birmanas' o 'Crónicas de Jerusalén'