Givet rättssamhällets grundläggande princip att hellre fria än fälla, att det är bättre att 100 skyldiga frias än att 1 oskyldig fälls, så är juridifieringen av all moralisk diskussion så enfaldig.
Att någon inte är dömd för brott innebär ingen allmän skyldighet att betrakta hen som en hedersknyffel. Vi kan, och bör, ha högre krav än så
Ibland gör folk djupt omoraliska saker som inte går att bevisa, som kanske inte ens är olagligt. Det är ingen paradox utan del av hur systemet är tänkt att fungera.
I statens ögon är hen då, och bör vara, oskyldig, men vi andra behöver faktiskt inte hålla med.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Isobel Hadley-Kamptz

Isobel Hadley-Kamptz Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @isobelsverkstad

9 Apr
Inser efter den här intervjun att Ekis Ekman verkligen lyckats internalisera det som länge varit ett halvt allvarligt feministiskt skämt: för dig med självförtroendet hos en medelmåttig man. svd.se/kajsa-ekis-ekm…
Allt hänger ihop. Hennes tro att intellektualism innebär att aldrig ens lyssna på dem som inte håller med en. Att självklart utgå från att man inte kan ha fel, och inte behöver andras kunskap.
Att känna sig manad att skriva en bok om ett ämne som man uppenbart inte kan nästan någonting om (och dessutom lyckas bli intervjuad av någon som går på ens egna bild av ens intellekt och inte ställer nästan några relevanta motfrågor). Grattis Ekis: du är en man nu!
Read 5 tweets
2 Apr
Jag har tänkt mycket på skönhet och fulhet på sistone, och på dess relationer till kön. Skönhet eller fulhet definierar kvinnor så mycket mer än det gör med män.
Det är så mycket viktigare för kvinnor att vara snygga. Dels för att män inom attraktionsspelet kan väga upp utseendemässiga brister så mycket lättare, med charm, humor, pengar, intelligens mm. För kvinnor är utseendet så mycket mer entydigt avgörande.
Även män får förstås fördelar om de är vackra, men det är inte det enda som ger entydiga fördelar.
Read 14 tweets
2 Apr
Att gnälla om att EU när våra riskgrupper är vaccinerade i enlighet med WHO:s rekommendationer ska exportera en del vaccin till fattigare länder så att de också kan börja vaccinera riskgrupper är både ofattbart småsint och oerhört dumt
Det är en global pandemi som stängt ner hela världen, med enorma kostnader för alla länders ekonomier, inklusive EU:s. Dessa kostnader är inte teoretiska utan leder till reell välståndsminskning och ökad fattigdom, överallt.
Det stora skälet till att vi stängt ner såhär mycket är att sjukdomen är farlig på riktigt för riskgrupperna. Inte alls lika farlig som man trodde först, men ändå farlig. Om vi ska kunna öppna våra samhällen och ekonomier MÅSTE vi alltså vaccinera riskgrupper, i hela världen.
Read 7 tweets
1 Apr
jag tänker för övrigt åka till Grövelsjön i morgon, och jag kommer sitta på bron och gråta över att hon inte är med, och den som vill skamma mig för att vi åker dit kan bara hålla tyst.
jag och hennes man pratade på begravningen om hur många år det är vi åkt upp tillsammans, och vi enades om att vi mindes att de äldsta barnen hade varit tultisar ute i snön första gången. De fyller 14 i år.
förra året var första året vi inte åkte, pga corona. Och nu finns hon inte mer så hon får aldrig mer åka dit (och hennes barn vill inte åka upp i år för att det skulle kännas för hemskt, vilket jag såklart förstår)
Read 10 tweets
1 Apr
Det här är något av det mer bisarra jag läst dagen.se/debatt/2021/03…
Det går knappt att välja en favorit! ”Det var grekerna som uppfann det gemensamma goda (?!?!?)och demokratin. Romarna ärvde och förvaltade det grekiska politiska arvet med varierande resultat.(eh?!?)”
Eller den här!!! ”Men det var kristendomen som gav demokratin verklig kraft.” Wait?????
Read 5 tweets
31 Mar
i dag har jag lärt mig om "Ugly laws", lokala ordningsstadgor som mellan 1867 och 1918 i de flesta amerikanska städer förbjöd närvaro i offentligheten för människor som var "diseased, maimed, mutilated or in any other way deformed so as to be an unsightly or disgusting object".
ett argument var att man ville förhindra diverse halta och lytta från att tigga pengar på torgen för att försöka överleva, eftersom hederligt folk tyckte att det var obehagligt att se dem (direkt koppling till vår tiggeridebatt)
men givetvis fanns också kopplingar till tidens rashygieniska opinion, att detta undermåliga folkmaterial helt enkelt inte borde finnas, och om man inte kunde förhindra det så borde de åtminstone inte synas.
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!