#رشتو
نظر رسمی ظریف و روحانی در معنای راستی آزمایی

استدلالهای قبلی وگزارشهای متقن مرکزپژوهشهای مجلس را کنارگذاشته، مستند به ۳ گزارش رسمی وزارت امورخارجه به مجلس، ۳، ۶ و ۹ ماه پس از اجرای برجام وقبل ازترامپ (۲۶ فروردین تا ۲۶مهر ۹۵)، #راستی_آزمایی_واقعی را تعریف می کنم.
@JZarif
۱/
۱) گزارش ۳ماهه:
بحث رفع تحریمها در بخش (ج) آمده است:
در ابتدای بند اول آن یعنی "از بین رفتن زیرساخت تحریم‌ها" نوشته شده: «برچیده شدن و از بین رفتن زیرساخت تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای، که بعضا از آن با تعبیر #لغوتحریم‌ها_روی_کاغذ یاد می‌شود به لحاظ حقوقی و سیاسی اهمیت خاصی دارد»
۲/
بند دوم و مهم این بخش از گزارش، #رفع_تحریمها_درعمل است؛ دقیقا آنچه امروز به عنوان "راستی آزمایی" همه به دنبال آن هستیم. مجلس می گوید #زمانبر است و دولت ادعا میکند خیلی سریع قابل انجام است.

کل گزارش و لااقل این بند از آن را دقیق بخوانید.
در ادامه فقط بر عبارات مهم تاکید میکنم:
۳/
«سوئیفت که قطع آن باعث قطع ارتباط بانکی کشور با نظام مالی پولی بین‌المللی شده بود مجدداً برقرارشد. استفاده از #سوئیفت بدلیل ضرورت به‌روزرسانی نرم‌افزارها وتمهید سایر زمینه‌های فنی، درعمل #چندهفته‌ای بطول انجامید... روابط بانکی #به‌تدریج روند بازگشت به وضعیت عادی را طی می‌کند.»
۴/
«سال‌های ۸۹ تا ۹۲، مشتریان نفت ما به سمت سایر تولیدکنندگان رفته و نیازهای خود را عمدتا از طریق #قراردادهای_مدت‌دار تأمین کرده‌اند. بعد از اجرای برجام تحریم نفت مرتفع و فروش نفت از سر گرفته شد. مشتریان قبلی #به‌تدریج درحال بازیابی و مشتریان جدید نیز به‌تدریج اضافه می‌شوند...
۵/
...ظرف سه ماه گذشته با تلاش فوق‌العاده وزارت نفت، فروش نفت خام به حدود دو میلیون بشکه رسیده است و انتظار می‌رود #تایکسال دیگر به #سقف_قبلی بازگردد. مذاکره با شرکت‌های معتبر بین‌المللی برای انعقاد قراردادهای اکتشاف و سرمایه‌گذاری نیز "درحال انجام" است.»
۶/
«دراثر رفع تحریم‌های حوزه کشتیرانی، کشتی‌سازی و حمل ونقل، بخش عمده ناوگان کشتیرانی ج.ا. ایران و شرکت‌‌های کشتیرانی و نفتکش از تحریم‌ها خارج شده و #امکان_احیای_فعالیت‌های_عادی خود را بازیافته‌اند. همچنین فعالیت مجدد خطوط و شرکت‌های حمل ونقل بین‌‌المللی در بنادر ایران #شروع_شده»
۷/
«حل و فصل دعوای پرونده خریدهای نظامی پس از ۳۰ سال و اخذ اصل و سود پول ایران بالغ بر ۱.۷ میلیارد دلار [پرونده جیسون رضاییان!!!]، #مذاکرات_موفق با برخی کشورها در خصوص تأمین مالی پروژه‌ها بالغ بر #۵۰میلیارددلار !!!، مذاکره موفق موافقت‌نامه‌های دوجانبه حمایت از سرمایه‌گذاری...»
۸/
دربخش (د) گزارش مذکور (چالشها و موانع) بیان شده:

«تداخل تحریم‌های لغوشده ونشده و بخصوص تاثیر تحریم‌های اولیه آمریکا برسایر تحریم‌ها: بعنوان مثال ممنوعیت استفاده ازسیستم مالی آمریکا یک #تحریم_اولیه است، #بسیاری_از_تعاملات_مالی دنیا کم یا زیاد با این سیستم سر و کار پیدا می‌کند»
۹/
«تنها #۳ماه از اجرای برجام گذشته است. بازگشت به وضعیت قبل از تحریم‌ها به لحاظ فنی و عملیاتی مسلماً به #زمان احتیاج دارد. یک مثال ساده میزان #فروش_نفت‌خام است. فروش نفت خام کشورمان در اثر تحریم‌های یکجانبه آمریکا از دو و نیم میلیون بشکه به یک میلیون در آستانه توافق ژنو رسید...
۱۰/
...دراین مدت بسیاری ازمشتریان نفت ما به سمت سایر تولیدکنندگان رفته‌اند. طبیعی است که #انتظار_نمی‌رود روز بعد از رفع تحریم‌ها فروش ما به ۲.۵ میلیون بشکه بازگردد. مسلماً می‌بایست مجدداً #بازاریابی صورت گیرد، خریداران سابق احیا یا خریداران جدید پیدا شوند، قرارداد تنظیم شود و...»
۱۱/
«نگرانی مؤسسات مالی به دلیل #ارعاب_آمریکا و تحمیل جریمه‌های سنگین چندین میلیاردی بر بانک‌ها، #فضای_روانی سنگینی برای شروع مجدد همکاری با ایران ایجاد کرده... بهانه‌تراشی، کارشکنی و تعلل طرف آمریکایی بخصوص وزارت خزانه‌داری آمریکا هم مزید برعلت شده و به یک مشکل اساسی تبدیل شده»
۱۲/
«علیرغم اظهارنظرهای مکرر مقامات آمریکایی مبنی بر #تعهد_آمریکا به ایفای تعهدات خود وفق برجام، محافل قدرتمندی درون دستگاه اجرایی آمریکا [دولت اوباما] رغبت چندانی به اقدام فعالانه برای رفع نقاط ابهام نداشته و حتی در مواردی تلاش‌های صورت گرفته برای رفع موانع را #خنثی می‌نمایند.»
۱۳/
«تقریباً تمامی بانک‌ها، شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی که ازآنها انتظار همکاری اقتصادی با ایران می‌رود، #بخش_خصوصی هستند و به دستور دولت‌ها وارد تعاملات اقتصادی نمی‌شوند. #مهمترین_عامل در محاسبه هزینه -فایده بنگاه‌های اقتصادی، میزان اطمینان به این تعامل و فضای پیرامونی آن است»
۱۴/
۲) گزارش ۶ماهه (۲۶تیر):
این گزارش تفاوت کمی با قبلی و در مواردی پسرفت دارد:

«ارتباطات بانکی: برقراری ارتباطات بانکی #درحال_گسترش می باشد. البته بانک های کوچک تر با رغبت بیشتری وارد تعامل شده ولی #بانکهای_بزرگتر برقراری روابط بانکی را منوط به انجام بررسی های بیشتر نموده اند.»
۱۵/
«مشتریان گذشته نفت خام ایران #به‌تدریج درحال بازیابی هستند و مشتریان جدید نیز به‌تدریج اضافه میشوند... صادرات نفت خام از ۹۷۰ هزار بشکه در روز در پنج ماهه نخست ۱۳۹۲ به حدود ۲ میلیون بشکه در روز در خردادماه ۱۳۹۵ افزایش یافته... بازار نفت خام ایران در اروپا #درحال_احیا میباشد.»
۱۶/
«واقعیت این است که بسیاری از انتظارات و توقعات قبلی که در بسیاری فعالان اقتصادی ایرانی و خارجی ایجاد شده بود #برآورده_نگردیده است. یک حقیقت آن است که برآورده شدن بسیاری از انتظارات به #زمان_طولانی تری نیاز دارد.»
۱۷/
۳) گزارش ۹ماهه (۲۶مهر۹۵):
نامه اعتراض به موگرینی: «اشاره به پایبندی کامل ایران به تعهدات خود،‌ ضرورت اقدامات لازم برای اجرای موثر تعهدات طرف‌های مقابل، بیان نمونه‌هایی از تعلل یا اهمال طرف‌های مقابل خصوصا آمریکا وکشورهای اروپایی دراجرای موثر تعهدات خود دربخش رفع تحریم‌ها...
۱۸/
...درخواست تشکیل جلسه کمیسیون مشترک در سطح وزیران امور خارجه برای رسیدگی به موارد تعلل طرف‌های مقابل و رفع موانع #بهره‌مندی_کامل_ملت_ایران از ظرفیت‌های برجام.. عملکرد نامطلوب در بخش مالی و #بانکی، و عدم دسترسی ایران به حوزه‌های تجارت، فن‌آوری، تامین مالی و #انرژی»
۱۹/
«با تشکیل جلسه وزرا و دو جلسه سطح کارشناسی، پس از #۹ماه، مجوز فروش ایرباس و بویینگ به ایران صادر شد و پس از ۱۰جلسه کارگروه خرید کمیسیون برجام فعال شد که تمهید ملزومات فنی و انسانی برای این منظور در کارگروه و اعضای آن از جمله ایران و دبیرخانه سازمان ملل متحد،‌ #زمانبر بود.»
۲۰/
«از روز اجرای برجام، صادرات نفت خام پیوسته در حال افزایش بوده است. بطوری که از ۹۷۰ هزار بشکه در روز در پنج ماهه نخست ۹۲ به ۲.۴ میلیون بشکه در روز در شهریور ۹۵ افزایش یافته (طی #۸ماه)... رفت و آمد کم سابقه [و بی نتیجه] سرمایه‌گذاران خارجی برای حضور در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی»
۲۱/
«شرکت ملی نفتکش، #امکان_احیای_فعالیت خود را بازیافته، موفق شده ۳میلیارد دلار اعتبار اخذکند [بعد ۹ماه]، #امکان_خرید قطعات موردنیاز نفتکش‌ها "تاحدزیادی" فراهم شده، تعمیرات ادواری وسفری با استفاده ازحوضچه‌های خشک تسهیل شده وبهره‌مندی از خدمات باکیفیت بالا وهزینه‌ کم‌تر میسر شده»
۲۲/
«برخی موانع و مشکلات فنی در مراودات مالی و #بانکی، اهمال‌ها و تعلل‌های طرف‌های غربی ۱+۵ بخصوص آمریکا باعث شده تا گشایش‌های ناشی از برجام کم‌تر از حد انتظار باشد... اقدامات #کنگره در تصویب قانون برنامه لغو روادید و پیشگیری از تروریسم ۲۰۱۵، تلاش جهت تمدید قانون تحریم‌های ایران»
۲۳/
«#زمان‌بر_بودن به‌روزرسانی موسسات مالی و بانک‌های داخلی: در طول بیش از ۱۰سال تحریم‌ علیه ایران، بانک‌ها و موسسات مالی ایران بطور کامل از نظام مالی بین‌المللی منقطع شده و عملا از تحولات عقب مانده‌اند. در این فاصله، تحولات عمده‌ای به لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری رخ داده است»
۲۴/
باتوجه به نکات فوق در گزارشهای رسمی وزارت امورخارجه،
۱. آیا می توان به انجام تعهدات #آمریکای_بدعهد که سابقه بد خود را در دوران اوباما (معاونت بایدن) اثبات کرده، اعتماد کرد؟
۲. آیا دقت کافی در #راستی_آزمایی انجام تعهدات، اساسا ظرف مدت کوتاه چند روز و هفته، قابل دستیابی است؟
۲۵/
۳. آیا درپایان دولت اوباما دو عبارت #خسارت_محض رهبرانقلاب و #تقریبا_هیچ رییس وقت بانک مرکزی و عدم تحقق وعده ها، گویای واقعیت دستاوردهای ادعاشده در این سه گزارش نیست؟
۴. چرا در مقام استدلال اینکه تحریمها رفع نشد، می گفتید زمان بر است ولی الان می گویید سریع و چند روزه شدنی است؟
۲۶/

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with مالک شریعتی نیاسر

مالک شریعتی نیاسر Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!