Even een draadje over wie of wat #VergeetOnsNietHugo nou is en wat ons doel was en nu is.
👇👇👇👇
#VergeetOnsNietHugo is een groep mensen die elkaar via twitter hebben gevonden. De gemene deler was/is fysieke kwetsbaarheid en zelfisolatie. We spreken dan over helemaal het begin van de vaccinatiestrategie toen meer en meer bekend werd over prikken in gezonde armen.
We merkten dat chronisch zieken steeds verder achteruit geschoven werden in de vaccinatiestrategie ten behoeve van diverse (beroeps) groepen met een luidruchtige harde lobby. De chronisch zieken verschoven langzaam maar zeker naar een plek half juni.
Dit betekende voor veel chronisch zieken een nog langere isolatie. Vaak met een heel gezin. Zelfs de anderhalve meter samenleving was ver weg. De chronisch zieken werden opgesplitst in hoog en "gewoon" medisch risico (kortweg de griepprikgroep).
De hoogrisicogroep werd relatief snel gevaccineerd in het ziekenhuis en de griepprikgroep 18-60 jaar zou door de huisarts gevaccineerd worden met Astrazeneca en we weten inmiddels hoe dat voor 60 minners afgelopen is.
Op dat moment hebben wij, naceen ludieke actie met vergeetmijnietjes op het binnenhof een gesprek gehad met @hugodejonge . Diezelfde avond in de persco is de toezegging gedaan dat de griepprikgroep met voorrang gevaccineerd zou worden. Ik kan niet vertellen hoe blij we waren.
Na een wat rommelige periode en een extra belasting van de huisartsen (dank jullie voor alle moeite) zijn de meeste griepprikgroepmensen in ieder geval 1x gevaccineerd en beginnen sommigen voorzichtig aan de anderhalve meter maatschappij.
Een aantal van ons kunnen dat nog niet. Simpelweg omdat de vaccinatie voor hen niet het beoogde effect heeft en het veiliger is hun omgeving ook te vaccineren. Ja, ook hun kinderen. Dus voor die mensen gaat onze strijd nog even verder.
Ook kregen wij ondertussen vragen van ouders waarom wij ook niet voor vaccinatie van de 16 en 17 jarigen uit de griepprikgroep streden. Goed punt; pfizer was inmiddels goedgekeurd voor deze leeftijd en inmiddels ook van 12 -15 jarigen.
Van meet af aan is #VergeetOnsNietHugo een groep geweest die streed en strijdt voor vaccinatie van chronisch zieken en mensen met een kwetsbare leeftijd waarvoor een goedgekeurd vaccin bestaat.
Willen wij dan niet dat gezonde kindeten gevaccineerd worden? Jazeker!!! Graag zelfs!! Onze strijd en acties zijn er op gericht dat kwetsbaren en zieken eerst gevaccineerd worden en natuurlijk meteen daarna de gezonde kinderen. Wij sluiten niemand uit.
Vorige week hebben we voor deze kinderen een brief gestuurd naar de @2eKamertweets en dit is opgepakt door @jpaternotte die ons benaderde voor een telefoongesprek. Aldus geschiedde en dat heeft geresulteerd in de prachtige, aangenomen, motie van gisteren.
Hebben wij dit alles alleen gedaan? Nee, natuurlijk niet! Achter de schermen werken we met de kerngroep hard en hebben we allerlei mensen en organisaties @Iederin die ons steunen, helpen en met ons samenwerken. We hebben ook behalve onze kerngroep, die veel overlegd, ook..
... een hele grote trouwe actiegroep die al onze acties steunen waar ze maar kunnen. En ook een grote schare twitterfans die ons ook steunen. Ik ga bewust niet alle organisaties en mensen noemen die ons steunen en helpen. Het grote gevaar daarvan is dat je mensen vergeet!
We zijn echt dankbaar voor iedere hulp en samenwerking.
Voor nu hebben we twee acties lopen:
1. Met voorrang cocoonvaccinatie voor immuumgecomprimitteerde mensen. Dus ook de vaccinatie voor hun (gezonde) kinderen.
2. Met voorang vaccinatie voor kinderen in de griepprikgroep in de leeftijd waar het vaccin voor toegelaten is.
Helpen jullie weer mee in de strijd voor een juiste en logische vaccinatievolgorde? Kwetsbaren eerst. En uiterasrd alleen voor wie gevaccineerd wil worden. #VergeetOnsNietHugo #VergeetOnzeKidsNietHugo #PrikRisicoPubersNu #GeefKidsOokDePrik

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Carin #VergeetOnsNietHugo

Carin #VergeetOnsNietHugo Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @cvdw10

21 May
@hugodejonge Ik dacht dat je de chaos niet nog groter kon maken! Maar ik heb je onderschat. You did it!! #AstraZeneca mag nu met een kortere prikinterval. Huh? Want? Ohhh dan zijn mensen sneller volledig gevaccineerd.. ah.. voor de broodnodige ferkansie..
Ff kijken hoor... wie prikken er ook alweer met #AstraZeneca ? Ohhh jaaa, de #huisartsen. Je weet wel, die mensen die steeds na elke persco ineens iets anders moeten doen.. De mensen die onvoldoende ruimte in de praktijk hebben voor het vaccinatieprotocol..
Dus allerlei ruimtes moeten huren om volgens de regeltjes te vaccineren. Die mensen die soms niet eens voldoende #AstraZeneca hadden om ook ook de 61 en 62 jarigen te vaccineren..de eerste prik welteverstaan. Die nog op die levering wachten.
Read 10 tweets
20 May
De coronapandemie is in Nederland de pandemie van de getallen. Er zitten nog meer 170.000 mensen uit de #VergeetOnsNietHugo doelgroep te wachten op een brief. Dat is iets anders dan dat er nog een aantal (170.000 +) brieven verstuurd moeten worden!
Het gaat niet om die brieven, het gaat om die 170.000+ mensen die op de brieven zitten te wachten.. al vanaf half februari, toen ze eigenlijk aan de beurt waren en dit advies van de Gezondheidsraad met een grote veeg van tafel geveegd werd door schreeuwers..
Schreeuwers, lobbyisten en anderen.. zij gingen voor. Ook zij dachten niet aan de mensen achter de getallen die van tafel geveegd werden.. naar achteren geschoven werden.. ter faveure van.. ja van wie eigenlijk? Van teveel mensen die er nog geen recht op hadden..
Read 9 tweets
20 May
Zeg @hugodejonge hoe kan het nou dat wij u kennen van #slechtetijden ? Wat maakt nou dat u de doelgroep van #VergeetOnsNietHugo framed als "weinig belangstelling voor afspraken" terwijl u een disfunctionerend en niet communicerend verzendhuis inhuurt?
Wanneer krijgen wij goede tijden? #VergeetOnsNietHugo Nu houden gezonde mensen de tijdsloten bezet van de kwetsbaren die nog steeds geen brief op de mat hebben. Ongeveer 170.000 mensen die nog geen brief hebben. En dan nog de mensen die met de veegacties mee gaan..
Wat gaat u @hugodejonge doen om dit NU op te lossen? Hoe gaat u het communiceren naar al die mensen die nog geen brief hebben gekregen en niet op twitter zitten en de voorlichting van ons #VergeetOnsNietHugo dus niet lezen? @rivm waar blijft het excuus voor het onterechte frame?
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(