#رشتو
1. چطور اکثریت دانشجویان تحریم کننده انتخابات 1384 از کرده خود پیشمان شدند؟ آیا ممکن است کسانی که در انتخابات 1400 شرکت نکردند نیز پیشمان شوند؟
2. این که گفته می‌شود دانشجویان تحریم کننده سال 84 با امید یک دست شدن حاکمیت و روشن شدن مرزها و یکسره شدن معادلات سیاست در ایران، پای صندوق‌های رأی نیامدند، گزاره صادقی نیست.
3. پیش‌بینی آن‌ها رأی آوری یکی از سه کاندیدای اصلی جریان اصلاحات بود. در واقع آن‌ها احتمالاً فکر می‌کردند با عدم مشارکت در انتخاب رئیس‌جمهوری اصلاح‌طلب، می‌توانند از فردای انتخابات بهتر از گذشته در جایگاه منتقد بنشینند و مسئولیت ضعف و کم‌کاری اصلاح‌طلبان را نیز به دوش نکشند.
4. نتیجه انتخابات ولی با پیش‌بینی آن‌ها مغایر بود و 3 تیر اولین شوک به تحریم کننده‌ها وارد شد.
دلیل دوم، تفاوت عملکرد دولت احمدی‌نژاد و خاتمی بود. خاتمی در قیاس، دولت درخشانی داشت و احمدی‌نژاد دوران تیره‌ای را رقم زد و طعنه خاتمی که پس از من کسانی می‌آیند که... درست از آب درآمد.
5. اصلی‌ترین دلیل اما حضور مستمر #مهدی_کروبی و هاشمی رفسنجانی و حتی تا حدودی مصطفی معین در عرصه سیاست کشور، پس از انتخابات 1384 بود، چیزی که فضایی را به وجود می‌آورد تا در ناخودآگاه تحریم‌کننده‌گان قیاس بین آن‌چیزی که امکان خلق داشتیم و آن‌چیزی که خلق شد شکل بگیرد
6. و نتیجه آن‌که در انتخابات 88 تمام پتانسیل نیروهای اصلاح‌طلب و تحول‌خواه فعال شد و حتی واکنش انتحاری هسته سخت قدرت در سال 88 هم نتوانست این پتانسیل را تخلیه کند و در نتیجه، دو حضور انتخاباتیِ 92 و 96 رقم خورد.
7. در حال حاضر اما صورت فضای سیاسی نسبت به فضای پسا 84 دگرگون است. آن‌هایی که مشارکت نکردند اطمینان داشتند به شکست پروژه مشارکت جویان. حتی اطمینان داشتند که شکست آن‌ها آبرومندانه نخواهد بود چرا که اگر پیش‌بینی باخت آبرومندانه می‌شد،
8. نظر بسیاری از آن‌هایی که مشارکت نکردند نیز برمی‌گشت و سعی می‌کردند تا فاصله کم شکست با پیروزی را پرکنند، کمااینکه وقتی از سوی حامیان مشارکت در ساعات پایانی انتخابات اطلاعات خلاف حقیقت مخابره شد، تعدادی از کسانی که تصمیم به عدم مشارکت داشتند، برخلاف نظرشان پای صندوق رأی رفتند.
9. آن‌هایی که شرکت نکردند، تصمیم داشتند جزئی از بازی چیده شده توسط هسته سخت قدرت نباشند و امروز، اظهارات #وحيد_حقانيان هم مهر تأییدی بود بر تصمیمشان.
10. نتیجه این که برخلاف 84، هیچ یک از آن‌هایی که پای صندوق نیامدند از آن‌چه رخ داده شوکه نیستند و شوک، از آنِ آن‌هایی است که به قصد برهم زدن بازی اقتدارگراها پای صندوق‌ها رفتند.
11. نکته بعدی قیاسی است که مدام بین دو دولت قبل و بعد از سال 84 در اذهان رخ داد. کارنامه دولت دوم حسن روحانی، برخلاف دولت سید محمد خاتمی، سیاه است.
12. از سوی دیگر به احتمالاً زیاد دولت ابراهیم رئیسی با آن هیولایی که اصلاح‌طلبان مشارکت‌جو به نیت راه انداختن بازی دیو و پریِ انتخاباتی از آن تصویر کرده‌اند تفاوت خواهد داشت.
عواید توافق احتمالی که طی روزهای آتی بین ایران و غرب احیا خواهد شد را دولت ابراهیم رئیسی بر خواهد داشت،
13. پول نفتی که خارج از سازوکار تحریم فروخته شده خواهد آمد و فروش قانونی نفت آزاد می‌شود و پیش‌بینی‌ها برای قیمت جهانی نفت، صعود است. در واقع احتمالاً عملکرد منفی دولت #رئیسی با ادعای اصلاح‌طلبان هم‌خوان نخواهد بود و در نتیجه در این جا هم پشیمانی رخ نخواهد داد.
14. یگانه راهی که برای پیشمان شدن آن‌هایی که در انتخابات شرکت نکردند باقی می‌ماند، عملکرد #عبدالناصر_همتی، به عنوان یک فعال سیاسی طی چهار سال پیش رو است، راهی که البته به احتمال قریب به یقین بن‌بست است. عبدالناصر همتی اساساً سیاسی نیست!
15. از کسی که به گواه نیروهای ستادی‌اش، وقتی ساعت دو نصف شب شنبه از وزارت کشور به ستاد برگشت، در حالی که از شکست تحقیرآمیز مطمئن شده بود، با روی ترش و اخمالو، کیف و بساطش را جمع کرد و بدون خداحافظی و خدا قوت گفتن به کسانی که برایش از آبرو مایه گذاشته بودند، ستاد را ترک کرد
16. چه انتظاری می‌توان داشت؟ از کسی که ادعا می‌کرد زیر میز خواهد زد اما هنوز نتایج رسمی انتخابات نیامده به کاندیدای هسته سخت قدرت تبریک گفت و چنان در این امر عجله به خرج داد که او را نه هشتمین، بلکه سیزدهمین رئیس جمهور ایران خطاب کرد چه انتظاری می‌توان داشت؟
17. از کسی که در تمام دوران حضورش در ستاد انتخاباتی خودش، محافظان مسلحش را در اطراف خود داشت، چه انتظاری می‌توان داشت؟ اساساً معادلات چیده شده توسط اقتدارگراها به کنار، شخص همتی اگر کمی، فقط کمی ظرفیت شخصی داشت تیزی شکست اندکی کند می‌بود.
18. در این میان، عجیب جوانان اصلاح‌طلب مشارکت‌جویی هستند که انگار واقعاً به همتی اعتقاد و ایمان قلبی دارند و چنان هنوز هم طرف او را می‌گیرند که گویی در رابطه با سرمایه بی‌بدیلی مانند #میرحسین_موسوی حرف می‌زنند!
19. این‌ها از جوگیرترین و عجیب‌ترین پدیده‌های سیاست این روزهای مملکت هستند، همان‌هایی که در این انتخابات، کلاب‌هاوس افیونشان شد و سراب را نشانشان داد.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with حامد سیاسی راد

حامد سیاسی راد Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(