1- گزارش سال 2010 مرکز CSIS:
"در بیست سال آتی آنچه در منطقه خاور میانه موجد بحرانهای سیاسی و اجتماعی شگرف خواهد بود مشکل تأمین آب است"
در حالیکه #خوزستان در این روزها با مشکلات عدیده مرتبط با #آب دست و پنجه نرم می کند، مشکلی به مراتب عظیمتر در آن سوی مرز در حال شکل گیری است.
2- بیش از 90درصد آب جاری در عراق از سایر کشورها بویژه ترکیه تأمین می شود. سدسازی های ترکیه در چارچوب پروژه آناتولی جنوبی تهدیدی جدی برای حیات آبهای جاری در عراق است.
3- با احداث هر سد در ترکیه از میزان آبدهی رودها در عراق کاسته میشود. این وضعیت برای سدهایی که در ایران یا سوریه ساخته می شود نیز صادق است. با کم آب شدن رودهای عراق، مراکز و منابع تولید گرد و غبار جدیدی تشکیل می شود که تأثیر مخربی بر سلامت و تولید محصولات کشاورزی دارد.
4- بررسی داده های دبی رودهای دجله و فرات از سال 1931 تا 2011 نشان میدهد که از میزان آبدهی این رودها به شدت کاسته شده است. نتیجه این کاهش، در نهایت به کاهش آبدهی اروندرود منجر می شود، جایی که تنها مسیر عراق برای دسترسی به آبهای آزاد از طریق آن انجام می شود.
5- در حالیکه از میزان آبدهی رودهای دجله و فرات کاسته شده و بارشها نیز در طی سده اخیر کمتر شده، میزان تقاضا برای مصرف آب در عراق با نرخی فزاینده، رو به افزایش بوده است. همین مسئله موجب عدم توزان در عرضه و تقاضای آب در عراق شده که با توجه وضعیت پیش رو، شرایط بدتری نیز خواهد داشت.
6- به عنوان مثال، در حوضه آبریز دجله در عراق، طی ده سال آینده بالانس آب ممکن است تا بیش از 15 میلیارد متر مکعب نیز برسد. با توجه به اشتغالزایی 25درصدی بخش کشاورزی در عراق و شرایط پیش بینی شده، این یک فاجعه برای عراق است.
7- با توجه به شرایط اقلیمی آینده، سدسازیها در حوضه های آبریز فرامرزی بویژه توسط ترکیه، آینده آبهای جاری عراق تا حدود زیادی در دست سایر کشورهای همسایه است و عراق را باید محل رقابت های منطقه ای با استفاده ازاهرم آب دانست.
8- مشکلات زیست محیطی ناشی از این رقابت بطور قطع برای ایران هزینه زاتر است و چه بسا دیوارسازی ترکیه در مرز میان عراق و ایران، با هدفی بلندمدت تر و با هدف فشار بر همسایگان جنوبی و شرقی خود با استفاده از ژئوپلتیک آب باشد.
وزیر منابع آبی عراق با اذعان به اینکه طرف عراقی هنوز توافق امضا شده بین دو کشور در سال ۱۹۷۵ معروف به «معاهده الجزائر» را به رسمیت نمی شناسد, حل مشکل کمبود آب در عراق را نیازمند مصوبه ای در دولت یا پارلمان عراق برشمرد که توافق ۱۹۷۵ بین دو کشور را به رسمیت بشناسد
@akhbaarejahan

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Majid Naderi

Majid Naderi Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(