מאמץ הרואי של האקרים בבלארוס להשיג נתוני תמותה עד למרץ 2021. הממשל הפסיק לפרסם נתוני כאלה אחרי אמצע 2020 שכבר בהם ראו תמותה עודפת משמעותית. דיווח של @CurrentTimeTv שסייענו לו.
היחס בין התמותה העודפת (יותר מ-32 אלף) לתמותה המדווחת מקורונה הוא פי 14.
1
זהו כמעט בדיוק אותתו יחס כפי שמצאנו כאשר היו לנו רק נתונים רשמיים עד יוני 2020.
מאז, הממשל שם דחה כמה פעמים ללא הסבר פרסום נתוני תמותה. הדיווח של @CurrentTimeTv מאשש את מה שרבים ידעו כבר מזמן: דיווחי הקורונה של בלארוס מזויפים לחלוטין. @YurkaGagarin
2
בלארוס מדווחת נפטרי קורונה - לעולם לא דיווחה על יותר מ-10 נפטרים ביממה.
זה אפילו לא זיוף טוב. כל זה נעשה בשביל לחזק את התדמית של הדיקטטור לוקאשנקו כמי ש"לא חושב בכלל על בחירות... הוא דואג רק לבריאות האזרחים, יום, ערב ואפילו בלילה".
3
עוד חיזוק לשורה ארוכה של ראיות נגד המשטר הבלארוסי וקמפיין הדיסאינפורמציה המכוון שלו:
הדלפה של נתוני תמותה ממרשם האוכלוסין של מינסק עד סוף 2020, שתי סדרות נתונים שונות על מקרי קורונה - מה שהממשל יודע, ומה שהוא מדווח לציבור ולעולם ועוד.
עם המידע החדש והעדכני, בלארוס קופצת למקום ה-10 בדירוג תמותה עודפת לפי גודל האוכלוסייה והיא במקום ה-4 מבחינת היקף דיווח החסר שלה בדירוג שלנו.
אם היו לנו נתונים עד סוף יולי כמו במדינות דרום אמריקה שקשה להן לנטר אך אינן משקרות, היא הייתה עולה לעשירייה הפותחת גם שם להערכתי.
5
קמפיין הדיסאינפורמציה וההסתרה הזה לא השפיע רק בתוך בלארוס אלא גם בישראל ובשאר העולם. פרופ' רצף לוי ציין את התמותה הנמוכה בבלארוס חסרת הסגרים לטובה כנובעת מ"תקשורת טובה עם האזרחים ורכישת אמון הציבור". כתבתי עד כמה זו שטות ב @MakorRishon עוד בפברואר makorrishon.co.il/opinion/312685/
6
מסתבר שגם פרופ' יורם לס לא טמן ידו בצלחת והציג את ההצלחה האדירה של בלארוס.
7
ממליץ בחום לקרוא את הכתבה ב @CurrentTimeTv, היא ברוסית אבל גוגל טרנסלייט עובד ממש טוב (לפחות בתרגום לאנגלית).
זה סיפור מדהים, מאמץ אזרחי ועיתונאי מעורר השראה והנתונים עברו ואלידציה שהלוואי ונתונים רשמיים היו עוברים.
הקולגה שלי דמיטרי גם נרתם למאמץ.
מי הבאים בתור?
אני מקווה שטורקיה - יש לנו דיווחים מהימנים על תמותה עודפת משמעותית בערים הגדולות (איסטנבול, איזמיר וכד') של @GucluYaman. הלשכה הסטטיסטית שם דחתה את מועד פרסום הנתונים הלאומי של 2020 ל"מועד בלתי ידוע".
10
ניקרגואה גם כן הייתה אמורה לשחרר נתונים על תחילת 2021 ומתעכבת עם זה.
ממליץ לעקוב אחרי @confidencial_ni.
ניקרגואה היא נכון לעכשיו במקום השני העולמי שלנו בהיקף ההסתרה - היא דווחה על פחות מ-150 נפטרי קורונה עד סוף אוגוסט 2020, כאשר התמותה העודפת שם היא כמעט 7,000. פי 50!
11
טורקמניסטן היא בכלל חור שחור של נתונים, מכל הסוגים. באופן רשמי יש לה 0 מקרי קורונה וגם 0 נפטרי קורונה. לא רק שאין משם נתוני תמותה כללית עבור 2020, גם אין נתונים כאלה עבור שנים קודמות.
12
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Heroic effort by hackers in Belarus to obtain mortality data up to March 2021 as reported by @CurrentTimeTv.
The govt refused to publish after it showed massive excess in Mid 2020.
Excess is 14x times higher than reported COVID at over 32K excess
1
This is ~exactly the same ratio as we reported with data up to June 2020.
The govt had since postponed without explanation scheduled releases of mortality data. @CurrentTimeTv reveals what many knew all along: COVID numbers from Belarus are as fake as fake can be.
2
Daily reported number of COVID deaths in Belarus - capped at 10.
It's not even good forgery. All to serve Lukashenko's image "...he was not involved in election campaign at all. He was concerned with the health and life of people. morning, afternoon, evening, and night"
Excess mortality - increase of the all-cause mortality expected mortality based on historic trends, has long been used to estimate the death toll of pandemics and other extreme events. From the 17th century at least up to more recent events like Hurricane Maria in 2017.
2
No matter how estimate are made, they require data on all cause mortality. In #WorldMortality Dataset we have collected data from over 100 countries and territories from all corners of the world.
Low or high estimate, India total excess mortality is much higher than the previous top (US) at 3.4 or 4.9 MILLION excess deaths.
But India is HUGE. @UNStats population estimate at over 1.38 BILLION people -> high excess per pop size, goes down to 9th place. low: 24th.
2
The undercount ratio, excess deaths divided by official reported COVID death counts for the same time period (end of June 2021 in this case) is very high in these estimates for India: 8.5 to 12.25 times officially reported deaths (~400 thousand). 6-7th place.
While important and prob true, I'm left with quite a few questions about this particular estimate.
1/
Their data comes form "56 countries and 198 subnational units have reported either weekly or monthly deaths from all causes for parts of 2020 and for prior years. " but where is it? The References listed are scant and include a few NSOs.
2/
After estimating excess deaths with some ensemble models for the countries they do have, they project it using various covariates to other countries. But which are projections and which are actual data? unclear.
3/
Many updates, check it out.
Here are some highlights:
1
Our coverage increased from 79 countries and territories in the previous version to 89 and the time frame covered increased substantially, with many countries already reporting 2021 data.
2
We extended the introduction a bit, showcasing the vast historical usage of excess mortality in epidemiology - this method is not new at all and is extremely well established.
אני מכריז בזאת על פרסום ראשוני של מאמר ומסד נתונים על תמותה עולמית שנוצרו משת"פ שלי עם ד"ר דמיטרי קובלק מאוניברסיטת טובינגן בגרמניה.
בקצרה: אספנו נתוני תמותה (מכל הסיבות) מ-79 מדינות (והיד עוד נטויה...) ואמדנו את התמותה העודפת בזמן מגפת הקורונה ברחבי העולם.
>>
הניתוח שלנו מעלה המון ממצאים מרתקים ומדכאים לגבי ההיקף הפחות ידוע של מגפת הקורונה. אני אתן לתרשימים לדבר בעד עצמם - מבטיח רשומה מפורטת בבלוג בקרוב.
בנוסף - לא הסתפקנו בניתוחים משל עצמנו, ואנחנו משחררים את מאגר המידע הייחודי (הגדול מסוגו בעולם!) לשימוש קהילת המחקר והציבור הרחב.