دولت #اشرف_غنی دو سال قبل، پس از دیدار #ملابرادر با پمپئو وزیر خارجه آمریکا سقوط کرد. ورود مجاهدین طالب به کابل، پایانی بود بر پرهزینهترین و طولانیترین جنگ آمریکا. #طالبان همچنین با روسیه، ایران، چین، هند، اتحادیه اروپا و دیگر همسایگان #افغانستان مذاکره کرد.
دیدار مقامات رسمی قدرتهای جهانی و منطقهای با طالبان در حالی انجام شد که دولت غنی بیش از پیش در انزوا به سر میبرد. طالبان رسما عهدهدار سیاست خارجی افغانستان بود و دیپلماسیاش متمرکز بر حل مسائل امنیتی،سیاسی، اقتصادی و رفع نگرانی جامعه جهانی برای حقوق مردم را دنبال میکرد.
تلاش آمریکا برای امضای قرارداد صلح طالبان با دولت غنی بی نتیجه ماند. طالبان هیچگاه دولت را به رسمیت نشناخت و آن را دستنشانده آمریکا میخواند. به همین دلیل مستقیما با آمریکا وارد مذاکره شد و تنها بر یک خواسته پافشاری کرد. خروج تمامی نیروهای ائتلاف از خاک افغانستان!
با خروج نیروهای ائتلاف از کابل، مناسبات "#امارت_اسلامی_افغانستان" با دیگر کشورها وارد مرحلهای جدید میشود. طالبان برای استقرار دولت مجبور به تامین خواستههای جامعه بینالملل خواهد بود. از همین رو پیش از تسلط کامل بر افغانستان وارد گفتگو با همسایگان و قدرتهای جهانی شد.
چهار دهه جنگ داخلی در افغانستان، قدرتها را به این باور رساند که تنها راه خروج از بنبست، تقویت اقتصاد و زیرساختهای این کشور بحرانزده است. لازمه ترمیم اقتصادی، سهولت صادرات و واردات کالا است. شرایطی که با موقعیت سخت جغرافیایی افغانستان همگون نیست.
نقشه بازسازی اقتصاد افغانستان از قبل طراحی شده و طالبان از منافع آن بهرهمند خواهد شد. آمریکا از حضور هند در تقویت اقتصاد این کشور حمایت ویژه میکند. پروژه #توسعه_بندر_چابهار برای تقویت مناسبات تجاری هند با افغانستان و صادرات کالا از افغانستان در دستور کار مشترک ایران، هند
و آمریکا قرار دارد. پروژه #بندر_چابهار علیرغم سیاست #فشار_حداکثری آمریکا از تحریمها معاف شد و جرثقیلهای آن 5 روز پیش از مراسم سوگند #بایدن از ایتالیا به سوی ایران بارگیری شد. بندر چابهار پیش از این چند محموله گندم و محصولات غذایی را روانه افغانستان کرده است.
آمریکا برای رهایی از باتلاق خاورمیانه و افغانستان حاضر به همکاری شرکای استراتژیک خود با ایران شده است. ژاپن، کرهجنوبی و هند در راس آنها با دولت جدید ایران همکاری نزدیکتری خواهند داشت. دیدار مقامات بلندپایه هندی با رئیسجمهور تاییدی بر این موضوع است.
هند در نظر دارد موقعیت خود را در اقتصاد افغانستان، آسیای مرکزی، روسیه و اروپا تقویت کند. به دلیل عدم دسترسی هند به مرزهای مشترک با این مناطق، ایران با استفاده از موقعیت ژئواستراتژیک خود در پهنه دریای عمان و اتصال به آسیای مرکزی، قفقاز و خاورمیانه نقشی محوری در این موضوع دارد.
گذرگاه مرزی واخان مرز مشترک چین و افغانستان استان مسلماننشین سین کیانگ را به افغانستان وصل میکند.چین از طریق این گذرگاه باریک و کوهستانی در نظر دارد افغانستان را در پروژه #ابتکار_کمربند_جاده مشارکت دهد. توسعه جاده و راهآهن در این منطقه، چین را به ایران و خاورمیانه متصل میکند
بیگمان افغانستان برای رهایی از درگیریهای داخلی مجبور به همکاری و توسعه روابط بینالمللی است. دیدار وزرای خارجه آمریکا، چین، روسیه، ایران، هند، نماینده اتحادیه اروپا و دیگر همسایگان نشان از به رسمیت شناختن #امارت_اسلامی_افغانستان توسط جامعه بینالملل میدهد.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh