۱/۷) برتراند #راسل، بر این باور بود که مذهبها خدمتی به علم نکردهاند و تنها در موارد استثنایی مثل گاهشماری و تقویم برای تنظیم اوقات نماز و شعائر دینی مفید بودهاند.
به نظر میرسد یکی از مسایل جدی شیعه، ریاضیاتِ فقه باشد.
۲/۷) کافی است که اعداد متواتری چون هفت، چهل، هفتاد، صد و هزار را در احادیث و روایات جست و جو کنید تا عمق و پیچیدگی ماجرا پی ببرید.
در همین ویدیو این معمم بزرگوار روایتی (حتماً مستند) از امام جعفر صادق نقل میکنند که اگر مجرد باشید کماکان میتوانید👇
۳/۷) ثواب نماز متأهلی را که هفتاد برابر نماز دیگران است، ببرید و راه آن عطر زدن موقع اقامه نماز است.
به قول ایشان یک رکعت میشود هفتاد رکعت، که طبعاً یک عدد از مجموعهی اعداد طبیعی(N) و بزرگتر از صفر است.
اگر یک رکعت معمولی بدون عطر از آن کم کنیم، باید ۶۹ بشود، درست؟👇
۴/۷) نه.
به نظر میرسد ریاضیات فقهی از جبر و حسابان کلاسیک تبعیت نمیکند. مثلاً اگر شما چهار رکعت نماز ظهرتان را با عطر بخوانید، با این که طبق گفتهی این حجت اسلام ۲۸۰ رکعت ارزش داشته، نمیتوانید آن را حتا با چهار رکعت نماز قضا شده معاوضه کنید. 👇
۵/۷) اینجا
۲۸۰-۴=۲۷۶
ریاضیات نادرستی است.
اما چه طور چنین چیزی ممکن است؟
گویا به تعبیر ریاضی فیزیکی دیمانسیونهای این دو متغیر یکی نیستند. همان طور که، در یک مثال ساده شده، شما نمیتوانید از ۱۰ پرتغال ۳ سیب کم کنید، چون از ابعاد متفاوتی حرف میزنیم.👇 fa.m.wikipedia.org/wiki/%D8%AA%D8…
۶/۷) یکی از سختترین محاسباتی کسی ممکن است بخواهد به آن دست بزند، محاسبهی همین ۷۰ برابر و هزار شبها و متغیرهای وردا و ناوردایی است که به ضریبی (مثل ضریب عطر در این ویدیو) دیمانسیون آنها هم تغییر میکند.👇
۷/۷) صادقانه بر این باورم که حوزههای علمیه با مکتوب کردن این محاسبات به جای منبر در فلان روستا و تبلیغ بهمان چیز، و تدوین مبانی ریاضیات اسلامی میتوانند بیاساس بودن مدعای #راسل را اثبات کنند. mehrnews.com/news/4423177/%…
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh