Dit zei @hugodejonge op 18 november 2020. Hij is er zelf van overtuigd dat indirecte plicht (de coronapas dus) averechts werkt voor de vaccinatiegraad. Toch wordt het middel daar nu voor ingezet. Image
Extra vaccinaties dankzij de coronapas zouden een “neveneffect” zijn maar dat is 100% gelogen. Meer vaccinaties is het hoofddoel. Een medische reden is er niet voor de coronapas, het is een beleidsmaatregel. Zie Israël, waar ze het per ongeluk bekenden: geenstijl.nl/5161051/voorla…
Waarom nu pas in Nederland? Lafheid. Wachten tot een meerderheid gevaccineerd is zodat die helpt bij het onder druk zetten van een minderheid. Met alle sociale spanningen tot gevolg. Horeca en cultuur worden ongewild tot handhavers cq handlangers van het kabinet gemaakt.
In een land met een vaccinatiebereidheid van 90 procent is de coronapas een drammerige haastmaatregel, verpersoonlijkt door vaccinatiepaus @jpaternotte, de vleesgeworden betweterselite die het de domme weigeraars wel eens uit zal leggen en hen desnoods wil dwingen.
Vaxdrammers zoals hij verfoeien afwijkende meningen en mensen die obv hun geloof of overtuigingen andere keuzes maken. Zoals wel vaker bij D66, dat medisch-ethisch het liefst zelf voor God speelt (donorwet, voltooid leven) en daarmee óók zeer dogmatisch is.
Bij de @jpaternotte’s van Nederland ben je vrij om te kiezen zolang je maar kiest wat zij van D66 je voorschrijven. Dat leidde tot deze stuitende (en racistische) interruptie tegen @tunahankuzu. Was echt een bizar moment:
.@hugodejonge zei in nov 2020 ook dat er een “ethisch kader” moest komen voor de politieke discussie. Dat kwam er *nooit*. De coronapas werd aangekondigd, de Kamer stond voor een voldongen feit. Niet voor niks wil @Lisawesterveld voortaan éérst debat, dan pas perslekken & persco. Image
Over de coronapas is geen ethische en ook geen gezonde democratische discussie gevoerd. @attjekuiken vroeg voor de bühne om 1 domme uitzondering (afhaaleten) om een excuus te hebben om mee te stemmen. Heeft met ethiek niks te maken en met noodzaak ook niet, het is puur politiek.
Ikzelf heb lang gewacht met vaccineren vanwege de QR-dreiging. Uiteindelijk weloverwogen gedaan op basis van effectcijfers en vanwege persoonlijk onderliggend lijden. Daar ging veel wikken en wegen aan vooraf. Die vaccins zijn gloednieuw, het virus verandert, de regels te grillig
En vooral: de overheid liegt. Continu. Verschuift steeds de piketpalen, is niet eerlijk over beleid, wantrouwt de burger met eigen verantwoordelijkheid en zelfstandige keuzes, en is een allround klootzak gebleken in deze hele coronacrisis. De ranzige Rutte Doctrine roerde zich.
Ik haal vandaag mijn tweede prik, waar ik ook nog hevig over twijfelde omdat ik op geen enkele wijze medeplichtig wil zijn aan het verdeel en heers-beleid waarmee burgers tegen elkaar opgezet worden. Maar ik doe het op medische gronden, voor mezelf en de algehele gezondheid.
Op principiële liberale gronden weiger ik de coronapas. Het gebrek aan publieke ethische democratische discussie weeg ik dan maar voor mezelf. Maar het maakt me - m’n timeline verried het misschien al - woedend op een tamelijk machteloze manier. Het klopt niet. Het hoort niet.
Ik wil best vertellen dat ik gevaccineerd ben, maar niet en nooit als die vraag afhankelijk gemaakt wordt van iets dat vrij behoort te zijn. Toegang tot de bios, een bistro of een beeldentuin (lol, alsof ik ooit naar een beeldentuin zou gaan).
Maar #IkWeiger de coronapas. Die heeft geen goede grondslag en dient een onzuiver doel. Ik wil dat mensen hun éigen afweging maken, zonder drang of dwang. Zonder tuig als @jpaternotte die vinden dat er maar 1 afweging de juiste mag zijn. Zonder leugens van @hugodejonge en Rutte.
Zij hebben er voor gezorgd dat de vrees voor deze maatregel via de onmacht over de besluitvorming leidt tot woede over de invoering. De pas is er al, woede is nu al dat rest. Woede en weigering. Want die QR-infra is een zeephelling naar véél erger. Ik doe daar niet aan mee. Doei.
En deze nuance van Hans. Vrije keuze werkt twee kanten op. In een vrij land bepalen burgers zelf. En in een vrij land forceer je geen keuzes met oneigenlijke, onfrisse middelen.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Bart | #IkWeiger

Bart | #IkWeiger Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @BartNijman

23 Sep
Pieter Omtzigt noemt Jeroen Dijsselbloem een janker. Kudo's. #APB21
Pieter Omtzigt gaat ook iets verder dan Rutte aansporen harder te werken aan de oplossing van de toeslagouders. Hij wil de achterliggende stukken. De feiten. De lijst met overtreden wetten. De PWC-rapporten.
Schijnt overigens dat het Memo Palmen er ook aan komt binnenkort. #APB21
Pieter Omtzigt, dames en heren. #AlleenTegenDeStaat
Read 4 tweets
23 Sep
Het is zo absurd om te kijken naar een zaal vol volwassen mensen in een heel klein landje die zichzelf heel serieus nemen en denken dat ze met andermans geld de thermostaat van de aarde een ieniemieniebeetje omlaag kunnen draaien. #APB21
En dan ook nog trots als een hond met zeven lullen over de "olympische" aspiraties op dat vlak. En niet over wat ze bereiken of zo hè, maar over het feit dat ze het stréven hebben.
Uiteindelijk gaan een paar ondernemers en een heleboel subsidieclubs er overigens schathemeltjerijk van worden, daar niet van...
Read 7 tweets
23 Sep
Rutte over klimaatomslag: "Het gaat over tientallen miljarden tot 2030 en je zult bereid moeten zijn dat geld te reserveren"

"Nederland moet voorop lopen in reductie van stikstof en uitstoot"

"Ik voel ook die urgentie"

"Laten we niet doen of mensen het niet gaan merken"
#APB21
Eerdmans is kritisch op klimaatbeleid, de noodzaak en de voorspelde uitkomst (0,00000003 graden afkoeling), Rutte jij-bakt hem in de Forumhoek...
"Je moet vooraan staan, zegt de premier, maar WAAROM moet je vooraan staan?", zegt Eerdmans.

Prima vraag.
Read 4 tweets
23 Sep
Wilders wil nu principieel schorsen voor een motie van afkeuring tegen Rutte, want hij is er klaar mee. #APB21

Hij noemt Rutte arrogant, onwillig en niet constructief om met de Kamer mee te werken. En wil weten of de kritiek van de Kamer kan manifesteren in afkeuring.
"Zijn wij lam of zijn wij leeuw?", vraagt Wilders de Kamer
De sfeer is best grimmig maar het lijkt er op dat de motie van Wilders niet tussentijds in stemming gebracht kan worden. Oftewel: de Kamer wil ten enenmale een hele dag babbelen totdat Rutte iedereen een "D'aaaaah okee Mark je bent ook gewoon een toffe peer"-gevoel heeft gegeven.
Read 6 tweets
23 Sep
Rutte staat er zowel bij de kiezer (56% wantrouwen) als bij de Kamer (ook de middenpartijen) slechter voor dan ooit.

Ik denk dat hij dat niet als een probleem, maar als een uitdaging ziet. #APB21
Jep. Hij ziet het als een uitdaging. Na wederom - al de derde of vierde - boze interruptie van Wilders, glimacht Rutte breed, bezweert hij er enorm veel zin in te hebben en belooft hij de Kamer om de rest van de dag "nóg vrolijker te zijn". Het is een middelvinger. #APB21
Het is deels spel natuurlijk, het hoort er bij. Maar gezien de deplorabele staat van de formatie, van een kabinet dat al NEGEN MAANDEN demissionair is, met een premier die technisch de allerbeste is maar moreel vol-ko-men leeg, begint het toch echt zorgelijke vormen aan te nemen.
Read 4 tweets
23 Sep
Terecht. Hoe minder woorden, hoe minder Baudet er op kan kapitaliseren.
Leuk hoor al die mensen die een moreel oordeel willen horen om hun eigen goeie fatsoen te bevredigen, maar Rutte snapt tenminste dat je Baudet het beste de wind uit de zeilen haalt door hem niet te helpen om een sterkere tegengeluidpositie in te laten nemen.
Daarom was die opsomming van dode joden door Jetten ook zo stom. Het is pokon voor de opheforchidee.
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(