Bartimão Profile picture
Individual liberties, and dogs
Mar 13 7 tweets 3 min read
Draadje over leugenachtige mediavrouwtjes met een wrok.

In oktober - ik was in Portugal - werd ik benaderd door Roos van Ees voor een VPRO-documentaire van Doortje Smithuijsen, die ik verder niet ken, over cancelcultuur. In een telefoongesprek zegde ik in eerste instantie toe: Later bedacht ik me, nadat ik even nagedacht had en Smitshuijsen gegoogeld had om te weten wie ze is en wat ze maakt. Ik zegde af.

Vanavond op de Azijnbodewebsite: een matig gepend "essay"van deze documentairemaakster:
Mar 8 6 tweets 1 min read
Maar het kapitalisme is kapot, democratie is volkomen uitgehold en accountability is afgeschaft. Wat overblijft zijn oerdriften van nationalisme, groepsdruk en primair vijandsdenken. Dat we “tegen Rusland” zijn is kinetisch verklaarbaar en derhalve logisch. Maar waar de fuck zijn we nog vóór? Het gebroken Amerika? De amechtige EU? “Het klimaat”? Ikzelf wil er alleen maar van weg en er helemaal niks mee te maken hebben. Zoek ‘t maar uit met z’n allen verder.
Mar 7 4 tweets 1 min read
Onze overheid is kwaadaardig en kwaadwillend op een veel geniepiger niveau dan de Russische: hier verstoppen ze hun agressieve achterdocht tegen de burger achter de schijn van de goede bedoelingen Dit is waarom we zo graag weg willen. Vanuit """goede bedoelingen""" zal de Nederlandse overheid je nooit, nooit, nooit met rust laten. Je internetverkeer, je mobiliteit, je voedselkeuzes, je energievoorziening, het onderwijs van je kinderen, alles is nudging richting hún wensen.
Jan 22 12 tweets 3 min read
Gerda’s dochters zijn zeven jaar geleden uit huis geplaatst: ’We blijven vechten’ telegraaf.nl/t/172570242/ via @telegraaf “Ik heb niet meer overal foto’s en tekeningen hangen, dan voelt het huis als een rouw-altaar.”
Jan 21 4 tweets 2 min read
“Het besluit maakt klip-en-klaar dat dit verdrag niet leidt tot toetreding van Oekraïne tot de EU. […] Het verdrag leidt niet tot militaire bijstand aan Oekraïne, ook niet in het conflict met Rusland.“ - Han ten Broeke, 21 februari 2017

21 januari 2022: Nederland stuurt F35’s Inlegvelletje na de NEEN van 6 april 2016 kan dus ook door de shredder.
Jan 21 4 tweets 2 min read
Meat Loaf gestopt met prayen for the end of time geenstijl.nl/5163174/meat-l… His Name Was Robert Paulson

His Name Was Robert Paulson

His Name Was Robert Paulson

His Name Was Robert Paulson

His Name Was Robert Paulson

His Name Was Robert Paulson

Jan 20 4 tweets 2 min read
Wel kut dat deze zieke plannen ondersneeuwden vandaag:

ad.nl/auto/snelheids… tomtom.com/blog/automated…
Nov 22, 2021 7 tweets 2 min read
In dit advies staat eigenlijk dat individuele burgers en ondernemers moeten boeten en betalen in vrijheid voor het pertinent falen van de overheid om zorgtaken en coronabeleid goed uit te voeren. raadvanstate.nl/actueel/abonne… #2G Links: QR-pas op de werkvloer wettelijk mogelijk.
Rechts: Verplichting ook meteen er aan gehangen.
#2G
Nov 20, 2021 5 tweets 1 min read
Typisch tergend dom NRC-stuk. Beginnen met cijfers over dalend vertrouwen van volk in landsbestuur (door kabinet en instituten), en daarna zestien alinea’s huiliehuilie dat het allemaal de schuld van een klein oppositiefractietje vol complotnarcisten is. Stomme struisvogelbode. Vvd, CDA en D66 hollen iedere geloofwaardigheid uit coronabeleid, democratische vertegenwoordiging en NiEuW lEiDeRsChAp, maar Huilbert Sleets komt in zijn tribunaalcourant weer eens niet verder dan PARAFASCISTEN!!1! gillen over een paar Kamerclowns zonder macht.
Sep 25, 2021 7 tweets 2 min read
Sorry voor m’n enigszins agressieve getwitter. Die pas maakt me simpelweg laaiend. Het gaat niet om die seconden of het kleine praktische ongemak. Het gaat om de grondrechten. Om de principes. Om systemen die geen virus bestrijden maar een volk mennen. Om het wegnemen van vrije keus en zelfbeschikking. Om het optuigen van infra die op een later moment andere toepassingen gaat krijgen. De coronapas geeft me een intens machteloos gevoel, en die machteloosheid vertaalt zich naar woede.
Sep 23, 2021 4 tweets 2 min read
Pieter Omtzigt noemt Jeroen Dijsselbloem een janker. Kudo's. #APB21 Pieter Omtzigt gaat ook iets verder dan Rutte aansporen harder te werken aan de oplossing van de toeslagouders. Hij wil de achterliggende stukken. De feiten. De lijst met overtreden wetten. De PWC-rapporten.
Schijnt overigens dat het Memo Palmen er ook aan komt binnenkort. #APB21
Sep 23, 2021 7 tweets 1 min read
Het is zo absurd om te kijken naar een zaal vol volwassen mensen in een heel klein landje die zichzelf heel serieus nemen en denken dat ze met andermans geld de thermostaat van de aarde een ieniemieniebeetje omlaag kunnen draaien. #APB21 En dan ook nog trots als een hond met zeven lullen over de "olympische" aspiraties op dat vlak. En niet over wat ze bereiken of zo hè, maar over het feit dat ze het stréven hebben.
Sep 23, 2021 4 tweets 1 min read
Rutte over klimaatomslag: "Het gaat over tientallen miljarden tot 2030 en je zult bereid moeten zijn dat geld te reserveren"

"Nederland moet voorop lopen in reductie van stikstof en uitstoot"

"Ik voel ook die urgentie"

"Laten we niet doen of mensen het niet gaan merken"
#APB21 Eerdmans is kritisch op klimaatbeleid, de noodzaak en de voorspelde uitkomst (0,00000003 graden afkoeling), Rutte jij-bakt hem in de Forumhoek...
Sep 23, 2021 6 tweets 1 min read
Wilders wil nu principieel schorsen voor een motie van afkeuring tegen Rutte, want hij is er klaar mee. #APB21

Hij noemt Rutte arrogant, onwillig en niet constructief om met de Kamer mee te werken. En wil weten of de kritiek van de Kamer kan manifesteren in afkeuring. "Zijn wij lam of zijn wij leeuw?", vraagt Wilders de Kamer
Sep 23, 2021 4 tweets 2 min read
Rutte staat er zowel bij de kiezer (56% wantrouwen) als bij de Kamer (ook de middenpartijen) slechter voor dan ooit.

Ik denk dat hij dat niet als een probleem, maar als een uitdaging ziet. #APB21 Jep. Hij ziet het als een uitdaging. Na wederom - al de derde of vierde - boze interruptie van Wilders, glimacht Rutte breed, bezweert hij er enorm veel zin in te hebben en belooft hij de Kamer om de rest van de dag "nóg vrolijker te zijn". Het is een middelvinger. #APB21
Sep 23, 2021 4 tweets 1 min read
Terecht. Hoe minder woorden, hoe minder Baudet er op kan kapitaliseren. Leuk hoor al die mensen die een moreel oordeel willen horen om hun eigen goeie fatsoen te bevredigen, maar Rutte snapt tenminste dat je Baudet het beste de wind uit de zeilen haalt door hem niet te helpen om een sterkere tegengeluidpositie in te laten nemen.
Sep 23, 2021 7 tweets 3 min read
Vandaag beantwoording door Rutte in de #APB21. Woensdag was een weinig bijzondere dag: geen formatie, geen echte begroting, handige afleiding met de klimaatmiljarden waardoor dat bijna het enige onderwerp was. Slim gespeeld van Rutte, die niks over formatie wilde zeggen ook. Wilders legde traditiegetrouw alle harde (veelal genegeerde) pijnpunten neer, de rest bleef bij klimaat en toenaderingspogingen. Meesten vrij afwachtend. Baudet was een sideshow die te veel aandacht kreeg. Tragisch dat hij vóór een Pieter Omtzigt mag, en langer bovendien. #APB21
Sep 22, 2021 9 tweets 2 min read
BERDET.

We zijn bij het blokje 'Waanzin'.
#APB21 Godver en NU AL Team Thierry vanwege huilerige pre-interruptie van Jetten, die even zijn geile goeie fatsoen wil etaleren. Ga toch zitten man.
Sep 22, 2021 5 tweets 1 min read
Aansluitend: weer een klimaatverhaal. Heeft de vvd toch weer handig gedaan, een begroting van niks met alleen 7 miljard voor Gaia. Heel Greta-links sopt zich door de beschouwingen vandaag. Is dit nou echt het hoofdonderwerp voor de komende jaren? Dat stomvervelende klimaat, waar we geen invloed op hebben maar wel voor moeten betalen?
Sep 22, 2021 4 tweets 1 min read
Ik trek het altijd heel slecht als Klaver spreekt alsof hij met z'n 13 jaar aan iedereen wel eens uit zal leggen hoe de volwassenen zich dienen te gedragen. #APB21 Zeker als ie de klimaatpaniek etaleert die past bij een 13-jarige die niet beter weet.
Sep 22, 2021 7 tweets 2 min read
Het is bijna 19u, we gaan naar spreker VIJF van NEGENTIEN. #APB19 Lilian Marijnissen, namens de SP. Ze begint in haar eerste zin al over ratten. Prima start. #APB19