Sorry voor m’n enigszins agressieve getwitter. Die pas maakt me simpelweg laaiend. Het gaat niet om die seconden of het kleine praktische ongemak. Het gaat om de grondrechten. Om de principes. Om systemen die geen virus bestrijden maar een volk mennen.
Om het wegnemen van vrije keus en zelfbeschikking. Om het optuigen van infra die op een later moment andere toepassingen gaat krijgen. De coronapas geeft me een intens machteloos gevoel, en die machteloosheid vertaalt zich naar woede.
Dat is niet omdat *ik* ff niks kan nu. Maar omdat we een DEMISSIONAIRE regering hebben die achteloos ieders grondrechten op de zeephelling zet. Rutte en De Domme hadden geen enkele zichtbare tegenzin tegen deze extreme maatregel. En ook hier doen te veel mensen of het logisch is.
Als er eenmaal 1 uitzondering is gemaakt op universele rechten, die onwrikbaar worden geacht, wat is dan het volgende? Het hek is van de dam door de reinheidspas. Andere toepassingen zijn al geopperd, dat is een feit:

geenstijl.nl/5161223/wob-do…
De overheid dient zich aan wetten en grondwetten te houden. Er was géén ethische of politieke discussie over de invoering van een pas die deze rechten schendt. Het was een consultantsadvies:

geenstijl.nl/5161166/discri…
Een volk dat zich op deze manier laat piepelen, met particuliere kutsmoesjes om het voor zichzelf goed te praten (“Ik wil gewoon een biertje drinken of naar de voetbal”) is geen knip voor de neus waard. En betaalt uiteindelijk een veel hogere prijs.
Die mentaliteit maakt me machteloos en moedeloos en derhalve helaas ook piswoest, met bijbehorend plat en weinig constructief vocabulaire. Ik kan het niet helpen. Ik háát deze maatregel, en de zeephelling waar ie vanaf geduwd is.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Bart | #IkWeiger

Bart | #IkWeiger Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @BartNijman

23 Sep
Pieter Omtzigt noemt Jeroen Dijsselbloem een janker. Kudo's. #APB21
Pieter Omtzigt gaat ook iets verder dan Rutte aansporen harder te werken aan de oplossing van de toeslagouders. Hij wil de achterliggende stukken. De feiten. De lijst met overtreden wetten. De PWC-rapporten.
Schijnt overigens dat het Memo Palmen er ook aan komt binnenkort. #APB21
Pieter Omtzigt, dames en heren. #AlleenTegenDeStaat
Read 4 tweets
23 Sep
Het is zo absurd om te kijken naar een zaal vol volwassen mensen in een heel klein landje die zichzelf heel serieus nemen en denken dat ze met andermans geld de thermostaat van de aarde een ieniemieniebeetje omlaag kunnen draaien. #APB21
En dan ook nog trots als een hond met zeven lullen over de "olympische" aspiraties op dat vlak. En niet over wat ze bereiken of zo hè, maar over het feit dat ze het stréven hebben.
Uiteindelijk gaan een paar ondernemers en een heleboel subsidieclubs er overigens schathemeltjerijk van worden, daar niet van...
Read 7 tweets
23 Sep
Rutte over klimaatomslag: "Het gaat over tientallen miljarden tot 2030 en je zult bereid moeten zijn dat geld te reserveren"

"Nederland moet voorop lopen in reductie van stikstof en uitstoot"

"Ik voel ook die urgentie"

"Laten we niet doen of mensen het niet gaan merken"
#APB21
Eerdmans is kritisch op klimaatbeleid, de noodzaak en de voorspelde uitkomst (0,00000003 graden afkoeling), Rutte jij-bakt hem in de Forumhoek...
"Je moet vooraan staan, zegt de premier, maar WAAROM moet je vooraan staan?", zegt Eerdmans.

Prima vraag.
Read 4 tweets
23 Sep
Wilders wil nu principieel schorsen voor een motie van afkeuring tegen Rutte, want hij is er klaar mee. #APB21

Hij noemt Rutte arrogant, onwillig en niet constructief om met de Kamer mee te werken. En wil weten of de kritiek van de Kamer kan manifesteren in afkeuring.
"Zijn wij lam of zijn wij leeuw?", vraagt Wilders de Kamer
De sfeer is best grimmig maar het lijkt er op dat de motie van Wilders niet tussentijds in stemming gebracht kan worden. Oftewel: de Kamer wil ten enenmale een hele dag babbelen totdat Rutte iedereen een "D'aaaaah okee Mark je bent ook gewoon een toffe peer"-gevoel heeft gegeven.
Read 6 tweets
23 Sep
Rutte staat er zowel bij de kiezer (56% wantrouwen) als bij de Kamer (ook de middenpartijen) slechter voor dan ooit.

Ik denk dat hij dat niet als een probleem, maar als een uitdaging ziet. #APB21
Jep. Hij ziet het als een uitdaging. Na wederom - al de derde of vierde - boze interruptie van Wilders, glimacht Rutte breed, bezweert hij er enorm veel zin in te hebben en belooft hij de Kamer om de rest van de dag "nóg vrolijker te zijn". Het is een middelvinger. #APB21
Het is deels spel natuurlijk, het hoort er bij. Maar gezien de deplorabele staat van de formatie, van een kabinet dat al NEGEN MAANDEN demissionair is, met een premier die technisch de allerbeste is maar moreel vol-ko-men leeg, begint het toch echt zorgelijke vormen aan te nemen.
Read 4 tweets
23 Sep
Terecht. Hoe minder woorden, hoe minder Baudet er op kan kapitaliseren.
Leuk hoor al die mensen die een moreel oordeel willen horen om hun eigen goeie fatsoen te bevredigen, maar Rutte snapt tenminste dat je Baudet het beste de wind uit de zeilen haalt door hem niet te helpen om een sterkere tegengeluidpositie in te laten nemen.
Daarom was die opsomming van dode joden door Jetten ook zo stom. Het is pokon voor de opheforchidee.
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(