1-) Telsim Markası, Telsim Telekominasyon Hizmetleri A.Ş olarak Uzan Grubu tarafından 1994 senesinde Türkiye ve KKTC de kurulur. 1998 yılında ise TELSİM VE TURKCELL BAkanlık ile 25 yıllık lisans sözleşmesi alarak işe başlar. Tüm Türkiye cep telefonu ile o yıllarda tanışır...
2-) Telsim pazara Turkcell den sonra girmesine rağmen pazarın 2. Oyuncusu olarak reklam ve pazarlama faaliyetlerine ciddi yatırım yapar. Hatta o yıllarda Türkiye'nin tanınan simalarından, Yılmaz Erdoğan, Fatih Terim ve Cem Yılmaz’' reklam filminde oynatır.
3-) 2001 yılında ezeli rakip olan Galatasaray ve Fenerbahçe‘ye ana sponsor olur. İki rakibin karşılaşmasında her iki takımın oyuncularında da TELSİM logolu formalar vardır.
4-) GPRS hizmetini Türkiyede ilk Dünyada 3. Sırada abonelere sunan TELSİM, MMS VE BAS-KONUŞ özelliğini de ilk sunan firmalardan biri olmuştur.
5-) Türkiye'de nüfusu 10.000'den fazla olan yerleşim birimlerinden % 99.65'i, Telsim'in kapsama alanındaydı. 2004 verilerine göre 81 ilde 5 bin baz istasyon ile hizmet veriyordu.
6-) İlk ön ödemeli markası,1999'da hizmete giren Pratik Hat'tı.[4]. 1999-2000 yıllarında Ox Kart, Fix Kart ve Star Cep gibi çeşitli ön ödemeli markalar da açıldı.Daha sonra tüm bu markalar 2002 yılında MyCep adı altında tek bir marka olarak birleştirildi.
7-) 2004 yılında Uzan ailesine ait İmar Bankası’nın patlak vermesi ile başlayan sıkıntılı süreçte, Uzanlara ait 200 civarı şirkete TMSF tarafından el koyulur. TELSİM de bunlara dahildir.
8-) 2005 yılında TMSF tarafından 2,5 Milyar Dolar ile Açık Arttırmaya çıkarılan TELSİM’i birçok büyük şirketin katıldığı ihalede İngiliz Dünya devi VODAFONE, 4 Milyar 550 Milyon Dolar karşılığında satın alır.
9-) TMSF, TELSİM'in satışından elde ettiği 4 Milyar 550 Milyon Dolardan Uzan ailesinin Borçlu olduğu NOKİA’ya 410 Milyon Dolar, MOTOROLA’ ya 340 Milyon Dolar bedelindeki borçları kapatarak elde kalan bakiyeyi Hazineye aktarır.
10-) VODAFONE, TELSİM’ i satın aldıktan sonra kısa bir süre iki marka ismini birlikte kullanır. Hatta KKTC’de hala TELSİM Markası adı altında hizmet vermektedir.
11-) TMSF aynı zamanda küresel çapta çalışan bir hukuk şirketi ile anlaşarak TELSİM’e borcu olan abonelerin “TC Kimlik Numarası” haricinde sadece Ad Soyad bilgileri verir.
12-) Bu hukuk şirketi aynı Ad Soyada sahip olan benzer borçlu kişileri de arayarak TELSİM’e borçlu olduklarını ve ödememeleri halinde haciz ve hapis yolu ile ihtarda bulunarak gönüllerde taht kurmuş olan bu markadan insanları soğutmuştur.
BÖYLECE TELSİM MANEN DE YOK OLMUŞTUR...
13-) 1994 yılında 16.000 aboneyle yolculuğuna başlayıp 11 senede tam 9.7 milyon aboneye ulaşan bir firma Uzan ailesinin başına gelen siyasi olaylar neticesinde tarihin tozlu sayfalarına karışmış oldu. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
1-) Cola Turka, Yıldız Holding A.Ş. firması tarafından 25 Haziran 2003 tarihinde piyasaya sürülen kola türü gazlı içecek. Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, Yıldız Holding'e bağlı Della Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından üretilmiştir.
2-) Cola Turka markasıyla kola pazarına giren Ülker, tanıtım, pazara giriş ve ürünü tutundurma çalışmalarında agresif bir reklam kampanyasıyla rekabetçi fiyat uygulamasını, yerli ve milli olma unsuruyla birleştirdi ve kısa zamanda hızlı bir ivme aldı.
Siz sadece elinizdeki kağıtların para olduğuna inandırıldınız ama değil,
Dünyada 1971 yılından beri para kullanılmıyor...
1- Para sadece altın ve gümüştür. Tarih boyunca da hep böyle olmuştur. 1000'lerce yıl.
Bugün devam eden kağıt para sisteminin ise ilk temelleri 1789’daki Fransız ihtilalinden sonra, endüstri devrimi ile atıldı.
Yeni başlayan bu çağa “aydınlanma” çağı dendi.
2- İlk zamanlarda herşey güzeldi. Kıymetli metallere karşılık gelen çekler bankalar tarafından, gerçek para (altın/gümüş) sahiplerine veriliyordu.
Ve bu kağıtlar gerçek bir değeri ifade ediyordu.
Bunu şöyle bir örnekle anlatmaya çalışalım..
Var olmayan bir restoran nasıl Londra’nın en iyi restoranı oldu?
Vice News’in yazar kadrosundan Oobah Butler 2018 yılının başında dünyanın en çok kullanılan gezi tavsiye uygulamalarından TripAdvisor’da bir restoran kaydı gerçekleştiriyor.
Ancak restoran gerçekte yok. Butler bir web sitesi hazırlıyor. Sosyal medya hesaplarını kuruyor. Ve tamamen hayalde var olan restoran hayata geçiyor. İsmi ise “The Shed” (Kulübe).
Cumhurbaşkanı Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini 1929 dünya ekonomik krizinden nasıl kurtardı?
Büyük Buhran veya 1929 Dünya Ekonomik Bunalımı, 1929'da başlayan ve 1930'lu yıllar boyunca devam eden ekonomik buhrana verilen isimdir.
Kriz, Kuzey Amerika ve Avrupayı merkez almasına rağmen dünyanın geri kalanında da (özellikle sanayileşmiş ülkelerde) yıkıcı etkiler yaratmıştır
Milyonlarca insan işsiz ve evsiz kaldı. Almanlar bile ısınmak için karşılıksız bastıkları paraları yakmak zorunda kalmıştı. (ABD elinden tutmuştur Almanya'nın)
Sanayi ülkeleri, tarım ülkelerine muhtaç oldu.
İki Kardeşin Anlaşmazlığından Doğan İki Dev Marka: Adidas ve Puma'nın Hikayesi..
İkinci Dünya Savaşı'nın hemen öncesindeki yıllarda Almanya’nın Herzogenaurach şehrinde Adolf Dassler ve Rudolf Dassler adında iki kardeş yaşamaktaydı.
Bu kardeşler ayakkabı yapıp satmak için kendilerine bir atölye açmışlardı ve ismini de Gebrüder Dassler Ohg koymuşlardı. Bu firma genelde atletizimcilere hitap eden modeller yapıyor ve yaptığı ayakkabılar da oldukça kaliteli oluyordu.
Sovyetler Birliği’ne giriş yapan ilk Batı’lı şirket 1972 yılında Pepsi olur. Ancak o dönem Ruble’nin Dolar karşısında konvertibilitesi olmadığı için satılan yıllık 1 milyar şişe ürünün bedeli ayni olarak Stolichnaya marka Rus votkası ile(takas/trampa yoluyla) ödenir.
Pepsi hem yıllık 1 milyar şişe eksta ürün sattığı bir pazar bulması, hem de karşılığında çok ucuz maliyetle votka alabilmesi sebebiyle 1972 ile 1985 yılları arasında rakibi Coca Cola firmasını piyasadan siler.
1990 Yılı geldiğinde Ruslar tasarruf önlemleri sebebiyle Votka üretiminde kısıtlamaya gitmek zorunda kalırlar. Stolichnaya iç talebi bile güçlükle karşılayabilmektedir, yani Pepsi’ye verecek Votka artık ellerinde yoktur.