MidEastMon | Kanadalı savunma şirketi, Kanada hükümetinin Türkiye'ye uyguladığı silah ambargosu nedeniyle iflas etti. Geçtiğimiz günlerde henüz yayınlanan ilgili raporda söz konusu şirketin ambargo nedeniyle iflas ettiği resmen açıklandı. 1/7
2/7 Kanadalı savunma firması Telemus Systems Inc., faaliyetlerini durdurdu ve bu yıl 24 Ağustos'ta iflas başvurusunda bulundu. Bundan önce, geçen yıl 360.000 dolar net zarara uğradı ve bu yıl şaşırtıcı bir şekilde 1,1 milyon dolar zarar gördü.
3/7 Ancak, bu büyük kayıpların, Kanada hükümetinin 2019'da Türkiye'ye uyguladığı silah ambargosu nedeniyle gerçekleştiği ve bu yılın Nisan ayında iki katına çıktığı şimdi ortaya çıktı.
4/7 Ambargo ve ihracat lisanslarının askıya alınmasından önce Telemus, TAI Anka adlı silahlı bir drone inşa etmeye ve geliştirmeye yardımcı olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne elektronik istihbarat ve destek sistemleri sattı.
5/7 Ankara, Ottawa'yı uyarmıştı ve ambargonun hem Türk hem de Kanada şirketlerine zarar vereceğini bildirmişti… Ankara, "Yeni Kanada hükümetinin daha ileri görüşlü olmasını umuyoruz" dedi.
6/7 Firma, Türkiye'ye uygulanan ambargo nedeniyle, en büyük müşterisi olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayi'ne, üzerinde anlaşmaya varılan askeri mal ve teçhizatı sağlayamadı. Raporda, "Hükümet yaptırımlarının bir sonucu olarak, şirket artık herhangi bir gelir elde edemedi" yazıyor.
7/7 Şirketin, mali durumu ve ödeme gücü üzerindeki önemli olumsuz etkileri açıklamak da dahil olmak üzere, bir çözüme ulaşmak için tekrarlanan girişimlerine rağmen, şirketin Türkiye ihracat izinlerinin askıya alınması devam etti.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
🇬🇷medyası | Pentapostagma | İngiltere'den ikili oyun! Batı'da🇹🇷'yi bu kadar kucaklayan tek ülke.
"🇹🇷daha çok yatırım çekecek.🇹🇷'ye ilginin arttığını görüyoruz. İngiliz şirketleri🇹🇷'yi Güneydoğu Asya için alternatif bir üretim merkezi olarak görüyor." 1/12 pentapostagma.gr/ethnika-themat…
2/12
Bu sözler, İngiliz Ticaret Odası Başkanı (BCCT) Chris Gaunt'a ait.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na göre İngiltere, 2002'den, bu yılın Ağustos ayına kadar Türkiye'de en yüksek uluslararası doğrudan yatırıma sahip 3. ülke oldu.
3/12
Türkiye'de İngiliz sermayeli 3.227 şirket var. Bu dönemde İngiltere'nin Türkiye'deki toplam doğrudan yatırımı 12 milyar 81 milyon dolara ulaştı. Bu miktarın artırılması için harıl harıl çeşitli işbirliği fırsatları da değerlendiriliyor.
Ankara, 2009'dan bu yana, büyük ve küçük Afrika ülkeleriyle hararetli bir hızla ve Erdoğan'ın kıta üzerindeki baskın hırsı ile ticaret ve yatırım ilişkileri kurdu.
Erdoğan, Türkiye-Afrika zirvesinde ikili ticareti ikiye (50milyar dolar) katlama sözü verdi. 1/4 #TurkeyWithAfrica
2/4 21-22 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen Afrika Forumu'na Türkiye'den ve Afrika'dan yaklaşık 3.000 iş insanı, 30 Afrikalı bakan ve bölgesel kuruluşların temsilcileri katıldı. #TurkeyWithAfrica
3/4 Erdoğan, Angola'da, “Türkiye olarak, Afrika kıtasına yönelik Batı merkezli Oryantalist yaklaşımları reddediyoruz. Afrika kıtasının halklarını ayrım gözetmeksizin kucaklıyoruz.” demişti. #TurkeyWithAfrica
🎙️ Çin medyası | CGTN | Andy Mok | Batı, Şimdi Türkiye'ye Kabadayılık mı Etmeye Çalışıyor?
Erdoğan, 10 büyükelçinin hızla alarma geçerek tansiyonu düşürme çabalarına yanıt olarak büyükelçilerin Türkiye'den sınır dışı edilmesi çağrısını yumuşattı. 1/10 news.cgtn.com/news/2021-10-2…
2/10
Erdoğan'ı eleştirenlerden bazıları,Türkiye ekonomik sıkıntılarla bu kadar boğuşurken,Erdoğan'ın bu büyükelçilerle ilgili çıkışının sadece seçmenleri ülkenin karşı karşıya olduğu sorunlardan uzaklaştırmak için dikkat çekici bir numara olduğunu söylüyor. Ama gerçekten öyle mi?
3/10
Erdoğan,uzun süredir sadece Türkiye'nin değil,tüm dünya ülkelerinin egemenliğinin Batılı güçlerin müdahalesine karşı sadık bir savunucusu olmuştur."Daha Adil Bir Dünya Mümkün" adlı kitabından:"Adil bir dünya talebimiz var.Adil bir dünya için el ele vermeliyiz.Korkmamalıyız."
Savunma Analisti Yuri Butusov: (Ukrayna Censor.Net) Bir Rus D-30 obüs bataryası Ukrayna birliklerine ateş etti. TB2, Rus hava savunma sistemleri ve elektronik harp sistemlerinin aktif olmasına rağmen obüsü vurdu. Ruslar TB2'yi tespit edemedi, müdahale/ateş edemedi.👇
Andrei Medvedev (Rus):
"İşte.Tam 1 yıldır yazıyoruz. Er ya da geç TB2'ler Donbass'ta kullanılacaktı. Başladı. Bizi buna ikna eden uzmanların görüşlerini duymak isterim:
-İHA'ların modern savaştaki rolü abartılmamalıdır.
-TB2, Aliexpress üzerinden satın alınan parçalardan yapılır.
Rus Komutan Alexander Kots:
Neden tek füze ile saldırdılar? Evet,pahalı. Ama sebep bu değil. Ne kadar ileri gidebileceklerini gösterdiler. Donbass üzerindeki gökyüzü bir TB2 atlıkarıncasını andıracak. Kiev'in Türk dostları füze alımında eşi görülmemiş bir indirim yapacaktır.
Sudan'da olanlara tam olarak darbe denilemez, durumun düzenlenmesi olarak yorumlamak lazım.
"Sivil kanadında 4 partinin lehlerine çevirmeye çalıştıkları anayasal belgeye göre işlerini düzeltmek ve işleri doğru rayına oturtmaktır. Onlar buna müsaade etmeyince güç kullanılıyor."👇
Bu arada çok çeşitli yorumlar var. ABD'nin parmağı vs.
Sudan'daki bu gelişmeler Türkiye'nin ve Sudan'ın yararına olacak gelişmelerdir. Geçiş hükümeti için kurulması gereken üzerinde uzlaşılmış kurumlar vardı. Bir kesim buna muhalefet ediyordu. Şu anda o kurumlar zorla kuruluyor.
🎙️ MiddleEastEye | @yusufsinanc | Türkiye için, Afrika, coğrafi yakınlığı, geniş tüketici tabanı ve doğal kaynakları ile kıta ülkeleri, Türkiye'ye hem yerel hem de bölgesel hedeflerini gerçekleştirme fırsatı sunmuştur. 1/13
2/13
Son 20 yılda Türkiye, diplomatik misyonlarını istikrarlı bir şekilde genişletti,ticaret hacmini ve Afrika ülkelerindeki insani yardım çabalarını artırdı.
Türk dronları uluslararası pazarda popülerlik kazanmış, Ukrayna, Polonya ve İngiltere gibi Batı ülkelerini cezbetmiştir.
3/13
Şimdi, Türk dronlarını Afrika'ya yayan bir dizi drone satışı ve iki Afrika ülkesindeki son müdahaleler ile bazı analistler,🇹🇷'nin Afrika siyasetinde oyunun kurallarını değiştiren bir aktör olmak için yumuşak güç yaklaşımının ötesine geçebileceğini söylüyor. #TurkeyWithAfrica