🎊EXITÀS!!🪅Ahir érem més de 70 persones al webinar “Naturalitzem la infància des de l’escola” i vam viure una veritable “experiència bròquil”🥦: vam reflexionar, fer mindfulness... Encara ens estem recuperant de l’emoció! 😊
La nostra investigadora @CoriBasnou ens va explicar 🌳Green4Children👧una iniciativa per futuritzar les ciutats amb solucions basades en la natura #NBS: res de ciència ficció i molt de verd, canalla i biodiversitat. Molt i molt! Voleu participar-hi?❤️green4children.creaf.cat
La @martacargil va presentar-nos 🎒Transformem els patis, un programa de l’@AJ_BCN per fer dels patis escolars espais de #natura, esbarjo, #aprenentatge... només per als nens i nenes? Nooooo! Per a TOTA la comunitat!👩👩👦👦
La @katriina i la Tine de Kezel de @BOS_plus ens van captivar amb City of Trees, un paquet d’inspiració📚fet dins @CLEARINGHOUSE_ amb lliçons pràctiques i senzilles per fer la classe a l’aire lliure!
🐛Us heu fixat en la natura de la ciutat? 👁️
Les aportacions dels participants també ens van sorprendre‼️ “La desconnexió dels infants amb la natura també passa a les zones rurals”😲
Sens dubte, aquest caramelet ens va prendre el cor 💘 I a vosaltres? Voleu tornar a veure’l? El teniu aquí!
Estigueu atents i atentes, que farem difusió de més contingut😉
Gràcies Corina, Marta, Katriina i Tine! I gràcies a totes les participants ❤️
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Entre las desinformaciones #DANA que corrían estos días, hemos visto algunas personas que defendían que la canalización del Turia en el año 69 (durante el Régimen) ha salvado #Valencia de una tragedia aún peor. Esta afirmación es muy MUY engañosa y peligrosa. Lo explicamos:
La canalización del Turia ha ayudado a que en Valencia ciudad no se hayan dado graves problemas, pero, en parte, también ha desviado el problema hacia el sur de la ciudad, que ha sido la zona más afectada y donde fueron a parar también otros arroyos y barrancos con volúmenes de agua inmensos.
Ni los canales ni los muros de contención hubieran podido contener en ninguna parte estos volúmenes de agua que llegaron a la Ribera Baixa y Horta Sud, así que no podemos decir que la canalización haya sido la "salvación” ni nos sirve como método para prevenir futuras avenidas.
Tallar alguns arbres pot fer que augmenti l’aigua als nostres embassaments? 🌳💧 Avui és el #DiaMundialdelAigua i volem obrir aquest fil per parlar-ne 🧵
Per començar, cal tenir en compte que no tota l’aigua és blava, també existeix l’aigua VERDA! 💥 Què? Com? Us ho expliquem, perquè té molta relació en l’ús de l’aigua i del bosc.
L’aigua verda és aquella part de la precipitació que cau al bosc i que acabarà retornant a l’atmosfera a través de la mateixa vegetació (per evotranspiració i altres processos naturals).
Què passarà amb els #boscos si no plou d'una vegada? 😖 La resposta no és obvia, perquè en un sistema #mediterrani els arbres estan molt avesats a la manca d’#aigua. Tenim espècies que suporten l’eixut estival prolongat i que estan adaptades per estalviar aigua al màxim. PERÒ.
Els experts i expertes forestals adverteixen que la situació que estem vivint ara, amb aquesta #sequera que fa tant que dura, ens pot portar a un escenari desconegut 🥴 En primer lloc, perquè la reserva d'aigua del sòl de la que "beuen" els arbres corre perill...
En segon lloc, perquè és a la #primavera quan els arbres caducifolis tornen a treure les seves fulles i els perennifolis fan una nova crescuda 🌷🌻🌳 Això requereix grans quantitats d’aigua, part de la qual es fa servir la fotosíntesi i la resta (majoria) s’evapora a les fulles.
Els dos animals més populars de Catalunya aquests dies han estat el #conill i el #cabirol. És cert que són una plaga? Què en pensa la ciència? Quins impactes tenen sobre la #natura?
Als anys 1980, a Catalunya es coneixia la presència de cabirol només en algunes àrees del Pirineu, mentre les poblacions de conill, tot i estar ben repartides per bona part del territori, estaven força afectades per la introducció d’una malaltia molt mortífera, la mixomatosi.
Ambdós animals són força sedentaris. Si les poblacions han augmentat numèricament és perquè ho han permès els recursos (menjar, amagatalls, etc.) alhora que els factors de mortalitat (depredadors, malalties) no han compensat aquest creixement.