Deze Google Trends-grafiek laat slechts aantal zoekopdrachten naar 'pericarditis'- en myocarditis symptons' zien. Cardiologie-vereniging @NVVC_ zegt ons: "Op basis daarvan is het geenszins mogelijk om conclusie te trekken over aantal ontstekingen en relatie met vaccins."
Draad🧵
Uit onderzoek van @getbadnews i.o.v @nieuwsuur blijkt dat @thierrybaudet de meest invloedrijke tweep is rond de hashtag #vaccinatieschade. Maar wat klopt er verder (niet) van zijn claims? We legden ook zijn uitspraken in de Tweede Kamer voor aan de @nnvc_
Baudet suggereert dat het aantal hartproblemen is toegenomen door coronavaccins. Maar de @nvvc_ concludeert op basis van melding bij @Lareb_NL én internationale onderzoeken dat dit niet het geval is 👇
Zo berekent de @nvvc_ op basis van meldingen op Lareb-website dat er door Nederlandse gevaccineerden minder dan 0,001 hartinfarcten en minder dan 0,0001% gevallen van myocarditis zijn gemeld. "Uitspraak wordt in het geheel niet door getallen onderbouwd".
lareb.nl/coronameldinge…
Baudet zei in Kamer dat 15 op de 100.000 in Europa een hartspierontsteking krijgen na vaccinatie. Dat cijfer lijkt volgens @nvvc_ afkomstig uit dit Israëlische onderzoek: nejm.org/doi/full/10.10…
Baudet thierrypickt echter de groep 16-19 jarigen, waar incidentie flink hoger ligt.
Over alle leeftijden was de incidentie van een hartspierontsteking in deze studie 3.83 per 100,000 bij mannen en 0.46 per 100,000 bij vrouwen. Dit komt neer op 0.003% voor mannen en 0.00046% voor vrouwen.
Baudet zei ook dat 16 op de 100.000 personen in de VS een hartspierontsteking krijgen na vaccinatie. Dat cijfer lijkt volgens de @nvvc_ te komen uit dit onderzoek op een preprint-server en is gebasseerd op database van VAERS, het Amerikaanse Lareb. Maar: medrxiv.org/content/10.110…
Ook hier gaat het alleen om 12-17-jarigen. Bovendien is VAERS niet bedoeld als bron voor onderzoek maar als meldpunt van vermoedens van bijwerkingen waarvoor verder onderzoek noodzakelijk is. Ook is onderzoek niet peer-reviewed en gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift.
In deze studie onder >2 miljoen gevaccineerden in de VS werd bij 20 patiënten (1 op de 100.000; 0,001%) hartspier-ontsteking ontdekt en bij een 37 hartzakje-ontsteking (1,8 op de 100.000; 0.002%) .
Ze lagen 1-2 dagen in het ziekenhuis, niemand overleed.
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34347001/
In studie van Diaz is potientiële risico op myocarditis na prik met mRNA-vaccin afgezet tegen voorkomen ziekenhuisopnames door Covid-19.
De @nvvc_:"Het is duidelijk dat voor alle leeftijdsgroepen de voordelen (minder opnames) evident opwegen tegen nadeel (risico myocarditis)"
@threadreaderapp please unroll

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Rudy Bouma 🧑‍💻🎦📺

Rudy Bouma 🧑‍💻🎦📺 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @rudybouma

25 Nov
Het effect van vaccinatie: in april werden zo'n 7000 mensen per dag positief getest, en lagen zo'n 800 mensen op de IC. Nu worden er meer dan 20.000 mensen per dag positief getest en liggen er iets meer dan 500 mensen op de IC.
nos.nl/artikel/240706… Image
Let wel: dit óndanks het feit dat de besmettelijke Delta-variant de Alfa-variant heeft ingehaald: Image
Alhoewel er nu mínder patiënten op de IC liggen dan in het voorjaar moet er toch eerder worden afgeschaald, door het nijpende personeelstekort onder het uitgeputte zorgpersoneel, dat kampt met uitstroom en een hoog. ziekteverzuim.
Image
Read 5 tweets
23 Nov
Op sociale media is te lezen dat Adam Ali, Craig Darce , Jak Fraser en Maddy Campbell zijn overleden na vaccinatie. Maar wat blijkt? Ze waren niet eens gevaccineerd. Straks meer in @nieuwsuur. (1/4)
#vaccinatieschade #prikdoden
Ook zou Kassidi Kurill zou zijn overleden door vaccinatie. Dat blijkt niet uit obductie. Deze IC-arts acht het waarschijnlijker dat haar leverfalen een reactie is van de pijnstillers die ze nam, toen ze normale bijwerkingen van haar vaccinatie ervoer (2/4)
Ook de dood van de Australische ruiter Cienna Knowles wordt op sociale media toegeschreven aan het coronavaccin. Haar artsen lieten haar familie echter weten verband te zien met het gebruik van de anticonceptiepil. (3/4)
#vaccinatieschade
Read 7 tweets
3 Oct
Voor het Paleis op de Dam staat nu een galg, volgens deze tweep 'voor Hugo de Jonge'. Ook bij de bestorming van het Capitool was een galg opgericht, voor vicepresident Mike Pence.
#3oktoberAmsterdam ImageImage
Wie heeft hier meer/andere beelden van gezien? Dit lijkt een gecropte versie van dezelfde foto:
In deze livestream meer beeld van de prominent aanwezige galg, die door betoger met de rode trui werd meegereden op een blauwe rollator (naast de gele paraplu met 'verbinding')
ImageImageImageImage
Read 10 tweets
1 Oct
Dienstmededeling! Vanaf vandaag gaan alle zelfbenoemde gedachtenlezers rücksichtslos in de #block. Denk twee keer na voordat je claimt dingen tussen de regels van mijn tweets door te kunnen lezen.
("Rudy vindt/hoopt/denkt natuurlijk dat <vul vooroordeel in>").
Je kent me niet.
Dit is een aanvulling op deze spelregels:
Ook tweeps die boude claims bij herhaling niet onderbouwen met een link, screenshot of andere bronverwijzing lopen grote kans op #block. Image
Read 4 tweets
26 Sep
Micha K. zwoer Ierse rechter op 17-9 dat hij zich bij voorwaardelijke vrijlating zou onthouden van nieuwe smaad & laster op sociale media, maar die geloofde dat niet en wees verzoek af. Nu gaat K. vanuit gevangenis los in telefoongesprekken aan kunstenaar Rob Scholten. Draadje.🧵
Micha K. toont zich in de gesprekken boos dat ik mee mocht luisteren met de zitting en noemt dat besluit van de rechter 'crimineel'.
Hij zei de rechter in die zitting dat hij cel 'cold turkey' was afgekickt van sociale media: "0% kans dat ik nog post".
In op Soundcloud gepubliceerde gespreksopnamen heeft K. een alternatief gevonden Hij noemt de Nederlandse regering: 'criminele sado-pedofielen.' Ook claimt hij dat de baas van de NOS 'medeschuldig is' aan
aan de dood van twee overleden Nieuwsuur-collega's.
Read 6 tweets
21 Sep
Sterven Israëlische gevaccineerden inderdaad massaal aan derde, zogenaamde ‘booster’-prik? 🤔
Integendeel, deze werkt juist zeer goed 👌:
nejm.org/doi/pdf/10.105…
Waarom lijkt het aantal doden onder ‘vaccinated with boostershot’ in deze grafiek dan te pieken?
Factcheck-draad👇
Het Israëlische coronadashboard staat bomvol grafieken. Hier het aantal Covid-doden boven de 60 jaar per 100.000 inwoners.
Gevaccineerden overlijden duidelijk minder vaak dan ongevaccineerden, en degenen met een boostershot nóg minder vaak👇
Maar op het coronadashboard staat helemaal géén combinatiegrafiek van doden *onder ernstig zieke Covid-patiënten*, zoals hieronder. Die heeft iemand dus zelf gefabriceerd...
Read 16 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(