#رشته بررسی احتمال تخریب تاسیسات اتمی فوردو در سناریو های مختلف.
میدونیم تاسیسات اتمی فوردو (محل غنی سازی ) در عمق حدود ۹۰ متری از سطح زمین قرار دارند ، و با بررسی های صورت گرفته مشخص شده جنس زمین از سنگ گرانیت هستش و خود تونل هم توسط فولاد تقویت شده...
یکی از سناریو های مطرح استفاده از سلاح هسته ای برای نابودی تاسیسات فوردو هستش ، نکته مهم اینکه هر کلاهک اتمی مناسب نفوذ به زمین نیست و تنها کلاهک نفوذگر ایالات متحده بمب اتمی B-61 است.
بطور دقیق تر بمی B61 Mod 11 قابلیت نفوذ رو داره و گفته میشه که ۵۰ بمب از این نوع ساخته شده.
میدونیم که فوردو در عمق ۹۰ متری گرانیت قرار داره طبق این نمودار برای تخریب فوردو به کلاهک حدود ۱۰۰ کیلوتنی در حالت انفجار در ۵ متر عمق گرانیت لازمه ، و میدونیم بمب B61 MOD11 معادل ۴۰۰ کیلوتن قدرت داره پس بنظر میرسه این سلاح قابلیت تخریب تاسیسات رو داره ...
اما خوشبختانه به دلیل اینکه بمب B61 هواپرتابه لازمه که پرنده حامل خودش رو به عمق کشور برسونه در شرایط ارتفاع بالا هم پرواز کنه که در عمل پدافند قابلیت مقابله با پرنده رو داره .
یک سناریو متعارف هم قابل تعریفه یعنی استفاده از سلاح GBU-57 MOP توسط بمب افکن های بی-۲
طبق بررسی های صورت گرفته MOP بعد از نفوذ در گرانیت و انفجار سرجنگی شعاع تخریب حدود ۳۵ متر داره که یعنی بطور کلی هدف در عمق ۴۰ متری گرانیت رو میتونه تخریب کنه .
اگر لایه های فولاد تقویت دیواره هارو معادل متر گرانیت در نظر بگیریم عمق معادل فوردو حدود ۱۰۰ متر گرانیت که با توجه به دیتا جدول فوق برای تخریب نیاز به اصابت پشت سر هم از یک نقطه هست.
البته با این فرض که هر انفجار معادل ۳۵ متر گرانیت رو از مسیر بمب های بعدی کنار بزاره
اما در عمل بنظر میرسه فرض از بین رفتن کامل ۳۵ متر کاملا غیر محتمله فراموش نکنید میزان نفوذ خود بمب کمتر از ۸ متره و کار اصلی رو موج شوک انفجار سرجنگی انجام میده که به معنی حذف کامل لایه گرانیتی نیست .
شاید در عمل به اصابت بیش از ۵ بمب MOP به یک نقطه لازم باشه تا نفوذ انجام بشه و نکته مهمتر اینکه حتما برای حمله نیاز به رسیدن بمب افکن ها به عمق کشوره و اینکه احتمال موفقیت ای سناریو های مطرح رو پایین تر میاره.
عوامل دخیل در چنین مسئله ای بسیار زیاد هستن به عنوان مثال زاویه اصابت پرتابه ، جنس گرانیت (گرانیت سیاه با استحکام فشاری حدود ۲۶۰۰۰psi شاید بیشتر از دوبرابر گرانیت معمولی عملکرد بهتری از خودش نشون بده) ، سرعت اصابت پرتابه و...
چیزی که خودم بعد تحقیق در این موضوع بهش رسیدم اینکه به بیش از ۲ اصابت MOP برای رسیدن به تاسیسات فوردو نیازه (بطور تخمین ۵ تا)
میشه گفت که در عمل فوردو رو نمیشه به روش های متعارف از بین برد و بمب MOP برای تخریب تاسیسات نطنز مناسبه.
البته سناریو های فضایی دیگه که توسط تروریستها مطرح شده مثل استفاده از 75 بمب سنگر شکن در رده BLU109 توسط جنگنده های اسرائیلی اونم در صورت اصابت بشدت دقیق و آرمانی.
برخی از متخصصان هم این موضوع عدم موفقیت سناریو استفاده از سلاح متعارف برای فوردو رو ذکر کردند.
حتی سناریو استفاده از سلاح اتمی هم به دلیل ماهیت هواپرتاب بودن بمب B61 هم شانس موفقیت بسیار پایینی داره اما در نهایت اگر تاسیسات فوردو در عمق بیشتری مثلا ۴۰۰ متری ساخته میشد احتمال تخریب توسط هر سلاحی به صفر میرسید.
منابع مفید برای مطالعه بیشتر:
•Conventional Counterforce Strike and Damage Limitation [Tong Zhao]
•FIRE IN THE HOLE Nuclear and Non-Nuclear Options for Counterproliferation [Michael A. Levi]
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
در تحلیل پدافند ایران اگر عمیق بشید به این میرسید که از لحاظ تنوع و استفاده از سامانه های الکترواپتیکی نمونه مشابه ی نداره و در این زمینه صاحب سبکه !
دلیلی من بهش رسیدن بنظرم جالبه .../
ببنید سامانه های الکترو اپتیکی یک ضعف «ذاتی» دارن ، اینکه در اب و هوای بد (ابری ، بارانی ، برفی و...) بردشون بشدت کاهش پیدا میکنه .
نکته جالب اینکه آب و هوای ایران تعداد روز های آفتابی در طول سال بشدت زیاده ، بطور متوسط ۳۰۰ روز در سال هوا آفتابیه که برای شهر های خشک که عمده تاسیسات نظامی و حساس در اونها هستن این عدد بیشتر هم هست !
یعنی آب و هوای ایران بشدت برای استفاده از سامانه های اپتیکی مناسبه
برد رادار «قدس» بیش از ۱۳۰ کیلومتر فرا تر از رادار بلاروسی Vostok است.
در کاتالوگ رادار وستوک ذکر شده که برد کشف برای جنگنده پنهانکار F-117 برد کشف در حالت عادی ۳۵۰ کیلومتر و در حالت جنگ الکترونیک ( با چگالی ۲۰۰ وات بر مگاهرتز) برابر ۵۷ کیلومتر است!
اگر تقریب خطی بگیریم برد رادار قدس در شرایط جنگ الکترونیک با چگالی ذکر شده احتمالا بیش از ۷۷ کیلومتر برای جنگنده اف-۱۱۷ خواهد بود.
اثر جنگ الکترونیک در برد کشف چشمگیره ، غلاف های جنگ الکترونیک در حال توسعه ارتش ایالات متحده از تکنولوژی ارایه فازی فعال استفاده میکنن که با متمرکز کردن پرتو چگالی اخلال رو بشدت افزایش میدن و رادار قربانی جرر میخوره.
تا ساعت ۲ به وقت محلی آتش بس جنگ ر ص با مقاومت فلسطین شروع میشه .
چیزی که میتونید منتظرش باشید اینه کاربران تروریست غربگرا این شکست بی سابقه امنیتی-نظامی ر ص رو پیروزی جلوه بدن.
شکست های پی در پی گنبد آه نین بخصوص در بحث دفاع از زیرساخت های حیاتی ر ص در این جنگ «ده روزه» بشدت قابل توجه بود.
در نظر بگیرید که گنبد آهنین در جنگ با حزب الله وظیفه دفاع در برابر زیر ساخت هارو داره و قرار نیست راکت هایی که به سمت مناطق مسکونی میره رو شکار کنه.
برای اولین بار استفاده محدود از پهپاد های انتحاری و شناسایی در این جنگ بشدت خود نمایی میکرد بنظر نمیرسه که بیشتر از دو جین پهپاد استفاده شده باشه و حداقل اصابت یک پهپاد انتحاری تصاویرش منتشر شده.
به عنوان یک علاقمند به اقتصاد :
در اقتصاد کلمات اهمیت دارند بازی شاخص بازی اقتصاد به معنی جمع تجارت داخلی تقسیم بر کل GDP است.
از لحاظ شاخص باز بودن اقتصاد ، ایران از ایالات متحده و ژاپن و چین و ... باز تر است!
در حقیقت ایالات بعداز سودان بسته ترین اقتصاد را داراست.../
نکته مهم اینکه نباید اشتباه گرفته بشه شاخص آزادی اقتصاد با شاخص بازی تجارت ، در تصاویر زیر رتبه بندی کشور ها بر اساس آزادی اقتصاد ارائه شده. heritage.org/index/ranking
بزرگترین قالب ریخته گری فولاد (کوکیل) در شرکت صنایع فولاد اسفراین به وزن ۸۰ تن ریخته گری شد!
این قالب به منظور بالا بردن ظرفیت ریخته گری ساخته شد که...
فولاد اسفراین که میشه گفت نمونه ایرانی Atommash روسیه است «مهمترین» عامل در پیشرفت صنعتی کشور خواهد بود.
این رو از من داشته باشید.
کوکیل های قبلیشون تا ۵۰ تن ظرفیت داشتن الان رسیده به ۸۰ تن این راه رو برای ریخته گری و ساخت قطعات سنگین مثل شفت توربین گاز فراهم میکنه .
رونمایی از اخلالگر فریب «زرین»
این اخلالگر به روش Deception Jamming اهداف کاذب برای رادار تولید میکنه .
مکانیزم کارکرد DRFM به این صورته که موج رادار هدف رو دریافت و ذخیره میکنه و با تغییر در مشخصه های موج اون رو بازتاب میکنه و هدف کاذب برای رادار به وجود میاره