Gisteren weer even grasduinen in de stukken van de #welstand. Kom je gelukkig de twijfelachtige beginselaanvraag voor #degheijnstraat115 tegen. Naast de oude school ligt namelijk nog een klein groen stukje stad met 3 volwassen bomen. Naast de tennisbanen van #breekpunt.
De oude school is veranderd in appartementen door eigenaar #fortiveste . zie fortivest.nl/portefeuille/d…

Het stukje groen is onderdeel van dat kavel. In het bestemmingsplan heeft het ook de bestemming Groen.
Het is nu niet de mooiste groene oase in de stad, maar zo naast een hitte-eiland van tennisbanen, een dichtbebouwde omgeving moet je hier niet willen bouwen.
Zou de bewoners plaatjes hebben gezien? Of is dit weer een typisch geheimzinnige beginselaanvraag die alleen intern bij de gemeente wordt besproken? #dtv
Gelukkig is ook de #welstandscommissie niet overtuigd van het plan. Tegelijkertijd zou dit niet eens voorgelegd moeten worden.

Wie weet meer?

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Tim de Boer

Tim de Boer Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @tim_de_boer

26 Jul 20
tijdelijk verbod omzetting naar #kamerverhuur doet zijn werk. deze woning in #ypenburg funda.nl/koop/verkocht/… zou worden omgezet naar ruimte voor 10 (!) personen. zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2020-19074…

Zouden de buren in het hofje het weten?
Overigens is dit dus een project waarbij de eigenaar crowdfunding gebruikt voor de realisatie. Zie investeren.sameningeld.nl/project/den-ha…

62 investeerders die tussen de 4,7 en 7 % rente vangen voor hun inleg. #wooncrisis
#wooncrisis. En hier vind ik dus een Studio in hetzelfde huis ( mag volgens mij niet) cc @GemeenteDenHaag voor de schamele som van € 1250,- per maand (!!!!!!!!!!!!!!)

rentberry.com/nl/rooms/77852…
Read 9 tweets
10 Jun 20
Het was weer een bijzondere #commissieruinte vandaag. Eerst de lijst verklaringen van geen bedenkingen met onjuiste classificaties en - zoals @RNBarker terecht opmerkte - een truc om onder de grens van 250 woningen te blijven door een project in tweeën te knippen.
Daarna de gebiedsvisie #campusboulevard waar de wethouder wel sociaal wil ( hoeveel en waar is nog onduidelijk) maar de grond niet wil verkopen aan corporaties maar via afspraken met projectontwikkelaars wil werken.
Waardoor: " ontwikkelaars misschien wat verlies moeten nemen op de sociale woningen en corporaties moeten accepteren dat ze wat meer betalen voor hun woningen".
Read 14 tweets
13 Apr 20
Draadje.

Ik maakte vanmorgen een fietstochtje door de wijk. Want het is alweer een jaar geleden dat we met @HSPDenHaag vragen stelde over het afval op straat tijdens Pasen. Ook begonnen we met #richardruimtop. Inmiddels zijn we een wethouder verder.. maar..
Bescheiden begin. Tegenover rozenburgstraat 85 #wieruimtop @GemeenteDenHaag
@GemeenteDenHaag ben adres kwijt. Kunnen jullie op orac nummer melding maken? #wieruimtop
Read 83 tweets
19 Dec 19
Vandaag is er vanuit @Dutchexplorer en andere organisaties een landelijke actie voor meer opvang daklozen. Overal in Nederland neemt het aantal daklozen toe. Er zijn onvoldoende betaalbare woningen en onvoldoende vangnet. Een draadje over dakloze gezinnen in Den Haag. #dakloos
Een tijdje terug stelde we vanuit @HSPDenHaag vragen over de opvang van gezinnen in Den Haag. Wat we vorige week terugkregen waren antwoorden waar we op zijn zachts gezegd niet blij mee waren en soms geen touw aan vast konden knopen. Zie haagsestadspartij.nl/haagse-stadspa… #dakloos
Natuurlijk wil je dan weten om hoeveel gezinnen het gaat en hoeveel kinderen er door geraakt worden.... Alleen dat houdt de gemeente niet bij... Zo hou je natuurlijk geen zicht op waar die kinderen verblijven.. #dakloos
Read 10 tweets
29 Sep 19
Draadje werkbespreking arbeidsmigranten #raad070.

Afgelopen donderdagavond was de commissie ruimte bij elkaar voor werkbespreking over #arbeidsmigranten huisvesting in den haag. denhaag.raadsinformatie.nl/vergadering/64…
Volgens de meest recente cijfers ( uit 2017) zijn er 23000 mensen ingeschreven uit de betreffende landen. Schatting is 50% schrijft zich niet in.
80 % blijft nog geen anderhalf jaar in NL
60% haalt 6 maanden niet ( want dan moet werkgever 2,6% pensioen premie betalen)
Sector is gericht op zo goedkoop mogelijke arbeidskrachten. Als je moeilijk doet mag je naar huis. Doordat woning vaak ook via werkgever loopt levert dat meteen problemen op.
Daarnaast is er een bloeiende sector van verhuur per persoon. Vaak illegaal of zonder inschrijving.
Read 15 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(