🇵🇰اخبار پاکستان
در رشتو های قبلی درباره پاکستان به روند قدرت گرفتن و افزایش فعالیت دو گروه اسلامگرای طالبان پاکستان و لبیک پرداختیم. در این رشتو ضمن پرداختن به دو گروه مذکور، با گروه های اسلامگرای جدیدی در پاکستان آشنا میشوید. البته اخبار مهم دیگر هم مطرح میشود.
🔴بیش از یک ماه است که ده ها هزار مرد، زن و کودک در خیابان های گوادر پاکستان تجمع کرده اند تا به اقدامات چین در این کشور اعتراض کنند. مردم گوادر خواستار اقدام علیه صید ترال چینی ها در دریای عرب هستند. صیدی که معترضان می گویند باعث بیکاری ماهیگیران محلی شده است.
گوادر در جنوب غربی بلوچستان پاکستان، منطقه ای کم جمعیت، کوهستانی و بیابانی در مرز افغانستان و ایران است. این منطقه تا سال ۱۹۵۸ بخشی از کشور عمان بود.
چین در توسعه بندر گوادر در دریای عرب به عنوان بخشی از پروژه 60 میلیارد دلاری cpec میان چین و پاکستان مشارکت دارد.
مردم محلی گوادر مدت‌هاست شکایت دارند که حضور و سرمایه‌گذاری چینی‌ها در این منطقه کمک چندانی به بهبود زندگی آنها و حل مشکلاتی نظیر آب و اشتغال نکرده است.
مولانا هدایت الرحمن از رهبران حزب جماعت اسلامی پاکستان و دبیرکل حزب جماعت اسلامی بلوچستان که به عنوان رهبر معترضان شناخته میشود، میگوید: ما به صید غیرقانونی ترال، محدودیت های تجارت در مرز پاکستان و ایران، پست های بازرسی غیر ضروری و تجارت مواد مخدر در شهر اعتراض داریم.
او معتقد است تظاهرات تا زمانی که دولت اقداماتی انجام ندهد و مطالبات اولیه را برآورده نکند، ادامه خواهد داشت.
او درباره این که اعتراض آن ها چقدر جدی است، گفت که این بار مردم محلی آماده جان باختن برای این هدف هستند، زیرا معتقدند این که یک بار بمیری، بهتر از آن است که هر روز بمیری!
زمانی که از او پرسیده شد که آیا نخست وزیر پیغام تظاهرات را دریافت کرده است یا خیر، گفت:
این اعتراضات برای اینکه نخست وزیر متوجه آن شود، انجام نشده است. توجه شکم بیچارگان را پر نمی‌کند. ما منتظر اقدام میمانیم!
او در انتها در پیامی هشدار آمیز خطاب به حکومت گفت: من از آن ها می‌خواهم که خواسته‌های ما را جدی بگیرند. ما تاکنون اعتراضات مسالمت‌آمیز داشته ایم، اما اگر بی توجهی دولت ادامه پیدا کند، در آینده اعتراضات خطرناک خواهد بود و همه چیز را به آتش خواهد کشید. درست مثل قلب های سوزان ما!
در پی این تظاهرات سعد حسین رضوی رهبر حزب لبیک طی تماس تلفنی با مولانا هدایت الرحمن حمایت خود را از این تظاهرات اعلام کرد.
عمران خان از شروع اعتراضات در نیمه نوامبر تا ۱۲ دسامبر واکنشی به آن نشان نداد. در نهایت او در توییتی وعده برخورد با صید غیر قانونی ترال را به مردم معترض داد.
در ۱۶ دسامبر اعلام شد که مذاکرات با هدایت الرحمن موفق بوده است و تظاهرات پایان یافت.
اما طی روز های اخیر هدایت الرحمن باز هم اعلام کرد که به دلیل عدم توجه دولت تجمعات جدیدی برگزار خواهد کرد.
🔴کارگران یک کارخانه در منطقه سیالکوت پنجاب، پریانتا کومارا مدیر سریلانکایی کارخانه خود را به اتهام هتک حرمت پوستری که بر روی آن درود بر پیامبر نقش بسته بود، کتک زده و سپس به آتش کشیدند.
گفته میشود آن پوستر متعلق به حزب تحریک لبیک بوده است و کارگران هم طرفدار این حزب بوده اند.
البته برخی دیگر هم معتقدند هیچ هتک حرمتی در کار نبوده است و این حرف، بهانه کارگران بوده است.
جسد سوخته کومارا پس از طی تشریفات قانونی به طرف سریلانکایی تحویل داده شد.
گفته میشود نیروهای پلیس در صحنه جنایت حضور داشتند اما جرات مقابله با جنایتکاران را نداشته اند. پلیس پاکستان ۱۳۱ نفر از جمله ۲۶ متهم اصلی را به اتهام دست داشتن در این جنایت بازداشت و بازجویی کرد.
پس از وقوع حادثه، فعالان رسانه ای به طرق مختلف نسبت به این حادثه ابراز وحشت کردند.
رسانه ها که شعار های "لبیک" را شنیده بودند از حزب لبیک که به تازگی از ممنوعیت خارج شده بود انتقاد کردند.
این انتقادات موجب واکنش رهبران حزب لبیک شد. محمد صدیق رضوی اعلام کرد که این گروه ارتباطی با اتفاقات سیالکوت ندارد.
البته با توجه به مصاحبه جنایتکاران لحظاتی پس از وقوع جنایت که به حدیث نامعتبر "مَنْ سَبَّ نَبِیًّا فَاقْتُلُوْہٗ" اشاره میکنند، نمیتوان چنین ادعایی را قبول کرد. زیرا سران حزب لبیک بار ها در سخنرانی های خود به این حدیث نامعتبر استناد کرده اند و مروج آن محسوب میشوند.
در میان همه این حوادث فردی به نام مالک عدنان هم مورد توجه قرار گرفت. مالک عدنان تلاش کرده بود تا فرد سریلانکایی را از دست جنایتکاران نجات دهد اما ناموفق ماند. عمران خان اعلام کرد به این فرد مدال شجاعت اهدا خواهد کرد.
شورای علمای شیعه هم با اهدای هدیه ای از این فرد قدردانی کرد.
رشتوی در حال به روز رسانی طی چند ساعت آینده....
🔴سرانجام سعد حسین رضوی رهبر حزب لبیک توانست با تحمیل خواسته های خود بر حکومت پاکستان هم از زندان آزاد شود و هم ممنوعیت حزب لبیک را از بین ببرد.
آزادی او با خوشحالی طرفدارانش همراه بود.
رضوی پس از آزادی در مصاحبه با نیوزویک گفت: هیچ حزبی بدون حمایت حزب لبیک نمیتواند دولت تشکیل دهد!
او در این مصاحبه ممتاز قادری را یک قهرمان خواند. قادری یک کماندوی پلیس بود که در سال ۲۰۱۱ فرماندار وقت پنجاب را به دلیل مخالفت با قوانین توهین به مقدسات کشت. او در سال ۲۰۱۶ اعدام شد.
با وجود این، سعد معتقد است که حزب او مذهبی است و نه افراطی!
او به نیوزویک گفت: ما لیبرال نیستیم، بلکه یک حزب مذهبی هستیم و به یک نظام اسلامی عادلانه معتقدیم.
او مدعی شد که دولت و رسانه ها تصویری منفی از حزب به نمایش گذاشته اند.
سعد در رابطه با گزارش‌هایی مبنی بر تماس چندین حزب سیاسی بزرگ با او برای اتحاد انتخاباتی گفت که درهای لبیک به روی همه احزاب باز است. اما تصمیم نهایی در مورد این موضوع تنها قبل از انتخابات گرفته خواهد شد.
🔴دولت پاکستان تصمیم گرفت تا در نشست سران دموکراسی دولت آمریکا شرکت نکند. گفته میشود این تصمیم در پی درخواست دولت چین از دولت پاکستان گرفته شد. آمریکا از دولت تایوان در این نشست دعوت کرده بود.
🔴طالبان پاکستان طی روز های اخیر به پخش فیلمی از بازدید نور ولی محسود امیر طالبان پاکستان از مناطق شمالی این کشور اقدام کرد.
در این فیلم بیعت مردم این مناطق با محسود به تصویر کشیده شده است.
همچنین در این فیلم به وضوح تجهیزات افغانستانی دیده میشود که نشان دهنده دریافت تجهیزات از طالبان افغانستان است.
حرف های محسود در این فیلم جالب بود که بخش هایی از آن بدین شرح است:
"طالبان پاکستان، شاخه ای از طالبان افغانستان است که در خاک پاکستان فعالیت میکند."
"هدف تحریک طالبان پاکستان ایجاد نظام اسلامی در پاکستان است و از این هدف دست بر نمی دارد."
"فعالیت‌های تحریک طالبان پاکستان محدود به پاکستان است، اما ایده آن جهانی است و آرزو داریم پرچم خود را در سراسر جهان ببینیم، اما فعلاً فراتر از پاکستان عمل نمی‌کنیم."
محسود در این قسمت از طالبان افغانستان مثال می زند که با محدود کردن فعالیت های خود در افغانستان توانستند به پیروزی دست یابند.
او می گوید پس از تهاجم ایالات متحده به افغانستان، هزاران جنگجو از مناطق قبیله ای و دیگر مناطق شمال غرب پاکستان برای کمک به طالبان به افغانستان سرازیر شدند.
به گفته او، تنها ۱۰ هزار نفر از دره سوات به افغانستان رفتند و ۶۰۰ نفر از آنها هنوز مفقود هستند.
او تعداد افراد قبیله محسود را ۱۸ هزار نفر می‌داند و می‌گوید که ۱۰۰۰ نفر از آنها که اکثراً جوانان بودند در افغانستان حملات انتحاری انجام داده‌اند.
محسود می گوید که ۸۰۰ تن از آنها تنها در ولایات پکتیا و پکتیکا، هم مرز با مناطق قبایلی پاکستان جان باخته اند. اما در سایر مناطق افغانستان از جمله هلمند در جنوب نیز تلفاتی داشته اند.
🔴در واکنش به ویدئوی منتشر شده از طرف طالبان پاکستان که در آن محسود امیر طالبان پاکستان ادعا میکند طالبان پاکستان و افغانستان یکی هستند، ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان افغانستان این ادعا را رد کرد.
مجاهد گفت: آنها به عنوان یک سازمان بخشی از امارت نیستند و ما اهداف مشابهی نداریم.
ما به تحریک طالبان پاکستان توصیه می کنیم که بر صلح و ثبات در کشور خود تمرکز کند. این بسیار مهم است تا بتوانند از هرگونه فرصتی برای دخالت دشمنان در منطقه و پاکستان جلوگیری کنند. و ما از پاکستان می خواهیم که به خواسته های آن ها برای بهبود منطقه و پاکستان رسیدگی کند.
🔴از ۸ نوامبر و در پی برگزاری مذاکراتی میان طالبان پاکستان و دولت پاکستان به میانجی گری طالبان افغانستان، آتش بس یک ماهه ای در پاکستان برقرار شد.
این آتش بس با هدف ایجاد شرایط برای مذاکره انجام شد.
طی این مدت طالبان پاکستان از دولت پاکستان خواست تا تعدادی از زندانیان کلیدی طالبان پاکستان از جمله مسلم خان، محمود خان، مولوی عمر و لطیف محسود آزاد شوند. دولت پاکستان ظرف یک ماه بیش از ۱۰۰ نفر از اعضای طالبان پاکستان را آزاد کرد. اما از آزادی افراد کلیدی خبری نبود!
در نهایت پس از پایان مهلت یک ماهه، طالبان پاکستان عدم پایبندی دولت به آتش بس را اعلام و آتش بس را پایان یافته اعلام کرد.
چند روز پس از پایان آتش بس، مصاحبه ای از امیر طالبان پاکستان منتشر شد که در آن به عدم پایبندی دولت پاکستان به توافق، به عنوان عامل شکست مذاکرات اشاره شد.
با توجه به صحبت های محسود، طالبان پاکستان آزادی دو نفر خاص را به عنوان نشانه حسن نیت دولت پاکستان مدنظر داشت. این دو نفر حاجی مسلم و محمودخان از فرماندهان کلیدی طالبان بودند که در سال ۲۰۰۹ برای مذاکره به اسلام آباد رفتند و دستگیر شدند.
محسود در این مصاحبه میگوید آن بخش از قانون اساسی که با شریعت در تضاد است را قبول ندارد و تا اجرای شریعت خلع سلاح را نمیپذیرد.
نکته جالب این مصاحبه تاکید امیر بر مذاکره همزمان با پیشروی روی زمین برای شکست دادن طرف مقابل است. الگویی که به نظر از طالبان افغانستان تاثیر پذیرفته است.
در حال بروز رسانی...
🔴یک پهپاد مجهول الهویه محل اقامت مولوی فقیر محمد از رهبران طالبان پاکستان را در دره چوگام استان کنر افغانستان هدف قرار داد‌.
ظاهرا موشک منفجر نشده است و فقیر محمد سالم است.
فقیر محمد پس از تصرف کابل به دست طالبان، از زندان آزاد شد.
دو روز پس از این حمله غفور از افراد نزدیک به فقیر محمد توسط ارتش پاکستان در یک کمین کشته شد.
🔴برخی منابع از تلاش ناموفق شبکه حقانی برای دستگیری عمر خالد خراسانی از رهبران طالبان پاکستان در استان خوست خبر میدهند. گفته میشود یاسر، محافظ خراسانی برای مدتی بازداشت و سپس آزاد شد.
🔴داود محسود با نام مستعار لنگره از فرماندهان طالبان پاکستان در استان خوست افغانستان توسط افراد ناشناس ترور شد.
🔴امیرخان متقی وزیر خارجه و عبدالباقی حقانی وزیر آموزش طالبان در سفر به پاکستان با مولانا فضل الرحمن رهبر حزب اسلامگرای جمعیت علمای اسلام دیدار کرد.
این حزب طی روز های گذشته توانست حزب حاکم تحریک انصاف را در انتخابات محلی ایالت خیبر پختونخوا که با افغانستان هم مرز میباشد، شکست دهد.
این شکست حزب تحریک انصاف منجر به برکناری چندین نفر از سران حزب توسط عمران خان شد.
فضل الرحمن پس از پیروزی در مصاحبه ای گفت: جمعیت علمای اسلام بزرگترین قدرت سیاسی در خیبر پختونخوا بوده و هست.برخی نیروها در تلاش هستند تا در مسیر ما موانعی ایجاد کنند. این نیروها از به قدرت رسیدن ما نگران بودند زیرا حزب ما مذهبی است.
وی بیان این که دولت پنهان پاکستان نگران است که ایالات متحده حاکمیت احزاب مذهبی در پاکستان را نپذیرد، گفت اگر آمریکا/غرب می توانند طالبان را در افغانستان بپذیرند، می توانند ما را در پاکستان نیز بپذیرند.ما می توانیم پاکستان را بهتر از تحریک انصاف اداره کنیم.
مولانا همچنین درباره احتمال برگزاری تظاهرات بر علیه دولت گفت که در حال بررسی این موضوع است.
🔴پس از برگزاری جشنواره ها و کنسرت هایی با حضور هنرمندان غربی در عربستان طی هفته های اخیر، موجی از واکنش اسلامگرایان جهان اسلام به این اتفاقات رخ داده است. در پاکستان هم شیعیان طی هفته های اخیر با ترند کردن هشتگ #آل_سعود_گستاخ_اسلام به این اتفاقات واکنش نشان داده اند.
این هشتگ در رسانه های پاکستان واکنش های زیادی به همراه داشت. برخی جریان های سیاسی و رسانه ای نزدیک به عربستان با این هشتگ مخالفت کرده اند. دولت پاکستان به تازگی یک وام ۳ میلیارد دلاری از عربستان دریافت کرده است. این وام موجب دوباره گرم شدن رابطه اسلام آباد و ریاض شده است.
علامه محمد امین شهیدی،عبدالخالق اسدی و مبشر حسن از اعضای ارشد مجلس وحدت مسلمین از افرادی بودند که در موج رسانه ای اخیر علیه عربستان صحبت کردند.
مجلس وحدت مسلمین از احزاب مهم شیعه در پاکستان به رهبری علامه ناصر عباس جعفری محسوب میشود. این حزب در انتخابات گذشته متحد سیاسی حزب تحریک انصاف به رهبری عمران خان بود. اما اخیرا مواضع تندی نسبت به دولت به دلیل مذاکره با طالبان پاکستان گرفته است.
🔴پس از یک وقفه 10 ساله، قطار باری بین ترکیه، ایران و پاکستان مجدداً راه اندازی شد تا تجارت بین این سه کشور و در داخل منطقه تقویت شود.
قطار باری استانبول-تهران-اسلام آباد (ITI) در سال 2009 راه اندازی شد اما در سال 2011 به دلیل شرایط پاکستان متوقف شد.
این قطار می تواند سفر بین سه کشور را در حدود 14 روز سریعتر و کم هزینه تر از مسیر دریایی کند.
راه اندازی دوباره این قطار در نشست سال ۲۰۲۰ وزرای اکو به تصویب رسید.
🔴پاکستان و ترکیه برای همکاری در زمینه تولید پهپاد آنکا در پاکستان به توافق رسیدند.
janes.com/defence-news/n…
🔴پروژه ساخت پالایشگاه آرامکو به ارزش ۱۰ میلیارد دلار توسط عربستان در منطقه گوادر پاکستان به دلیل عدم علاقه هر دو طرف به حال تعلیق درآمد. موافقت نامه ساخت این پروژه در سال ۲۰۱۹ بسته شد.
پایان

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with نقی معمولی

نقی معمولی Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @haj_naghi

2 Dec
جیک سیمونز از تحلیلگران نزدیک به محافل اسرائیلی امروز دو مقاله در JC منتشر کرده است. در مقاله اول او مدعی نکاتی درباره سه عملیات خرابکاری اسرائیل علیه تاسیسات هسته ای ایران و شده است.
thejc.com/news/world/exc…
در این مقاله گفته شده است اسرائیل سه عملیات خرابکاری علیه تاسیسات هسته ای طی ۱۱ ماه انجام داده است.
دو عملیات اول در تیر ۹۹ و فروردین ۱۴۰۰ در نطنز انجام شده است و عملیات سوم هم در خرداد ۱۴۰۰ شرکت ساخت سانتریفیوژ (TESA) در کرج را هدف قرار داده است.
در این مقاله درباره عملیات فروردین ۱۴۰۰ در نطنز آمده است:
🔴ماموران اسرائیلی با بیش از ۱۰ دانشمند ایرانی ارتباط برقرار کردند. آن ها با تخریب سالن سانتریفیوژ A1000 تاسیسات نطنز در ماه آوریل موافقت کردند.
Read 19 tweets
2 Dec
🔴🎥 پس از ده سال!

پس از اخراج سوریه از اتحادیه عرب و سال‌ها جنگ تحمیلی نیابتی علیه آن، حالا و بعد از پیروزی‌های سوریه و متحدانش در جنگ، کشورهای عربی در صف عادی‌سازی روابط قرار گرفته‌اند!
آیا سوریه در آستانه رسیدن به آرامش است؟
Read 15 tweets
1 Dec
طبق اخبار و تصاویر رسیده امروز درگیری های مرزی در نزدیکی ولسوالی کنگ ولایت نیمروز افغانستان و زابل استان سیستان و بلوچستان میان نیروهای طالبان و مرزبانان ایران روی داده است.
مناطق درگیری از شهر زابل حدود ۴۰ کیلومتر فاصله دارد.
البته این اولین باری نیست که درگیری های مرزی میان ایران و طالبان رخ میدهد.
۱۱ آبان هم درگیری هایی در مرز رخ داد که ظاهرا موجب کشته شدن چندین نیروی طالبان شد.
خبرگزاری آماج نیوز: طالبان «هاموی‌های زرهی امریکایی» را برای جنگیدن در برابر مرزبانان ایرانی به ولسوالی کنگ ولایت نیمروز فرستادند. درگیری شدید جریان دارد و دو طرف از سلاح‌های سبک و سنگین استفاده می‌کنند.
Read 15 tweets
25 Nov
در اتیوپی چه میگذرد؟
همه چیز از سقوط حکومت کمونیستی اتیوپی به رهبری منگیستو هایله مریم در آخرین روز های می ۱۹۹۱ آغاز شد.
گروه های مسلح قومی که چند دهه با دولت های مرکزی در حال جنگ بودند، قدرت را به دست گرفتند.
ترکیب جمعیتی اقوام اتیوپی در زیر👇
اقوام اورومو و آمهارا پرجمعیت ترین اقوام اتیوپی هستند.
از ۱۹۹۱ تا ۲۰۱۹ جبهه دموکراتیک انقلابی خلق اتیوپی (EPRDF) که متشکل از جبهه آزادیبخش خلق تیگرای، حزب دموکراتیک اورومو، حزب دموکراتیک آمهارا و جبهه دموکراتیک خلق جنوب اتیوپی بود، قدرت را در اختیار داشت.
Read 23 tweets
7 Oct
🔴کمیته هواپیمایی غیرنظامی ارمنستان(CACA) در واکنش به انتقادات در رابطه با خبر اجازه ارمنستان برای عبور به پرواز آذربایجانی در بحبوحه تنش ایران و آذربایجان گفت:
به جز در زمان جنگ ۴۴ روزه هیچ محدودیتی برای استفاده از حریم هوایی وجود نداشته است.
در بیانیه کمیته آمده است:
آذربایجان از سال ۲۰۱۴ به صورت یک طرفه استفاده از حریم هوایی ارمنستان را قطع کرده بود.
🔴تاتویک رووازیان رییس (CACA) در مصاحبه با تلویزیون ارمنستان و در پاسخ به این که چرا اجازه استفاده از حریم هوایی ارمنستان به آذربایجان داده شده است گفت:
آذربایجان تا سال 2014 هر روز برای پرواز نخجوان از ارمنستان بهره میبردند. آنها خودشان متوقف کردند حالا هم خودشان از سر گرفتند.
Read 13 tweets
10 Sep
🔥بند بازی روی آتش!
سه هفته پس از تصرف کابل توسط طالبان، این گروه مسئولان حکومت جدید را اعلام عمومی کرد.
لیست اعلامی ۳۳ نفره طالبان شامل نخست وزیر و ۲ معاون او، ۲۰ وزیر، ۷ معاون وزیر، مدیر امور اداری دولت، رییس ستاد ارتش و رییس بانک مرکزی بود.
هیچ زنی در کابینه وجود ندارد.
به لحاظ جغرافیایی ۱۵ نفر از کابینه از جنوب(قندهار) افغانستان، ۱۰ نفر از جنوب شرقی(پکتیا)، ۵ نفر از شرق و سه نفر از شمال حضور دارند.
از ۳۳ عضو کابینه طالبان، ۱۷ نفر در لیست سیاه سازمان ملل قرار دارند.
نخست وزیر، ۲ معاون نخست وزیر، وزرای کشور، دفاع و خارجه از اعضای این لیست هستند.
در این لیست تنها سه غیر پشتون حضور دارند.
۱.مولوی عبدالسلام حنفی معاون نخست وزیر
او از ازبک های افغانستان و عضو دفتر سیاسی طالبان است.
۲.قاری محمد حنیف وزیر اقتصاد و تاجیک
۳.قاری فصیح الدین رییس ستاد ارتش و تاجیک بدخشان
Read 46 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(