Mark Blinder Profile picture
Jan 17, 2022 44 tweets 13 min read Read on X
יום הולדת 39 השבוע, אז 40 סגנונות של פיצה (לא את כולם טעמתי\צילמתי)

40. פיצה האט במחבת, הפיצה הראשונה שאכלתי אי פעם ('92-93 דיזינגוף). אמא שכנעה את אבא ללכת למסעדה ולנסות 'פיצה' בפעם הראשונה. אני הזמנתי עם עגבניות, אמא לקחה עם אננס ותחליף כשר לשרימפס.
39. פיצה מתוקה
נוטלה, מסקרפונה, סירופ שוקולד
פאטריציה'ס, ברוקלין
38. פיצה פיתה על הגז של 'הכל טעים'

התרומה הישראלית לשרשור הזה
עם כל הכבוד לניו יורק ונאפולי. כשחזרתי הביתה מבית הספר, לא ממש היה לי זמן להתפיח בצק 72 שעות.
hakoltaim.co.il/1380
37. בסגנון עמק אוהיו - פיצה עם גבינה קרה
ככה אוכלים פיצה באוהיו (ולפחות בעוד מקום אחד בניו יורק).
אנשים מאוהיו נשבעים שבכל רגע הפיצה הזאת תהיה טרנדית ותשלט על העולם. אנחנו קצת סקפטים.
מה שכן, אם אין לכם סבלנות לתת לפיצה להתקרר, הגבינה הקרה תציל לכם את הפה.
36. פיצה קראנץ' (סקוטלנד)
יש הרבה דרכים לטגן פיצה בשמן עמוק. אני לא הולך להסביר לסקוטים שהם לא עושים את זה נכון.
35. פיצה אלג'יראית
בצק, רוטב עגבניות, זיתים ובזיליקום
מרגז אנד פריטס
אסטוריה, קווינס
34. פוגאצטה ארגנטינאית
פיצה ממולאת בגבינה עם בצל מעל
33. פיצה הוואי
אננס, בייקון קנדי וגבינה

זה מה שקורה כשמהגר יווני מחליט להכין אוכל איטלקי בקנדה
32. פיצה א-לה פארייה (פיצה על הגריל) מאורוגוואי
31.אולד פורג' היא עיירה בפנסילבניה עם אחוז מהגרים גבוה וכנראה הכי הרבה פיצריות פר פה בכל היקום. הפיצה המקומית נאפית במגשים, ברוטב יש בצל.
לא התמונה שעושה לי חשק לקפוץ לאוטו ולנהוג לפנסילבניה.

אפשר לקרוא על העיירה והפיצות שלה בבלוג הזה
foodandfootprints.com/old-forge-pizz…
30. פיצה פורטוגזה - סגנון פיצה פופולרי בברזיל
ביצים קשות, בצל וזיתים
29. טרנטון טומטו פאי - פיצה הפוכה (ניו ג'רזי)
בניגוד לסגנון הקלאסי, את רוטב העגבניות מורחים מעל התוספות

השף ניק אזארו, הנכד של ג'וספה פאפה שפתח את הפיצריה (פאפא'ס טומטו פאי) ב-1912, והפיצה המפורסמת
28 פיצה בסגנון פונג'אבי\דסי (פיצות עם תוספות מהמטבח ההודי) - טרנד חדש שמגיע מווינפג, קנדה

בתמונה פיצה עם גבינת פאניר חריפה
27 סגנון יווני (ניו יורק)
פיצה דקה ועגולה בסגנון ניו יורק שנאפית על מגש ומקבלת בצק יותר כריספי למטה.
אומרים שהיה זה דווקא מהגר אלבני שעבד בפיצריה יוונית בניו יורק שפיתח את הסגנון

בתמונה ניק'ס פיצה מפורסט הילס בקווינס
צילום של נואה דוורו
26 פיצה דל מולדה - ארגנטינה
כשהם לא אוכלים פיצה ממולאת, הם אוכלים פיצה עם הרבה גבינה מעל כי זה מה שחשוב יותר בבואנוס איירס. הפיצה נאפית במגשים גבוהים, והבצק רך וספוגי.
25. פיצריית 2 בוטס מניו יורק מכינה פיצות עם טעמים מלואיזיאנה (מטבח קייג'וני), וגם מקדישה פיצות לכל מיני דמויות מסרטים וטלוויזיה

הניומן - סופרסטה ונקניק איטלקי על רוטב לבן
24 סגנון סט. לואיס
פיצה דקה וקריספית, ללא שמרים (כלומר קרקר) וגבינה מקומית ללא הרבה טעם. לא נשמע כאילו אנחנו ממליצים עליה במיוחד, אה?

פיצה של רשת אימו'ס המקומית
23. עוף בברביקיו בסגנון קליפורניה
סגנון שפותח ע"י אד לאדו אי שם בשנות ה-80 בפיצה קיצ'ן ע"י הלחם של פיצות מנאפולי וניו יורק עם תוספות מקומיות. הפיצה עם העוף היא המפורסמת ביותר בסגנון
22. פיצה אל פדלינו (במחבת), טורינו, איטליה
תלמדו שיקגו, ככה עושים את זה נכון
21 אפיצה, ניו הייבן
כל השרשור
20. פיצה פריטה (מטוגנת)
נאפולי
הפסקה לארגן מחדש את ה-19 הבאים. נשוב מאוחר יותר.
19. מרינרה - כנראה הפיצה העתיקה ביותר, וההוכחה שלא באמת חייבים גבינה בשביל פיצה טובה

הופעה ראשונה של פרנצ'סקו מרטוצ'י ברשימה, ולא האחרונה
18. פיצה פרצ'יטה (ממולאת)
פרושוטו ומוצרלה
קרדיט ל-@Tshesly
17. פיצת ברים בארה"ב - בצק דק במיוחד
רואים? כשבשיקגו ממש רוצים הם יכולים להכין פיצה סבירה כמו בתמונה למטה של אן פישביין לפיצה מהטוורנה של ג'ינו.

אחת הפיצות האהובות עליי הייתה פיצה בסגנון תאילנדי בפאב סטודנטים בפורטלנד - רוטב בוטנים חריף ועוף בגריל. השפעה ברורה מקליפורניה
16. הסיציליאנית החריפה - הפיצה מרחוב פרינס
לא תמצאו פיצריה אחרת בניו יורק עם תורים כמו לסלייס הזה. כל ויכוח על הפיצה הטובה בעיר חייב לכלול את זה
15. גבינה ופלפל של שף סטפנו קליגרי ברומא
14. Margherita Sbagliata
אעלק מרגריטה לא נכונה
כל לילה אני חולם על הפיצה הזאת של הפיציאולו פרנקו פפה מפפה אין גראני
13. ניו ניו-יורק משולש גבינה בלי יומרות אבל עם מלח למטה של פיצריית בלוצ'י בקווינס. האם זה העתיד של המשולש הניו יורקי?
12. הפיצה של סבתא
סגנון שהתפתח בלונג איילנד במקור ואז זלג לשאר ניו יוקר. כמו הסיציליאנית, רק עם בצק דק יותר.
11. פיצה רומאית דקה ועגולה מפיצריית אמה
*אחוז מהגרים איטלקים גבוה
10. הפיצה הלבנה עם בצל מקורמל ושומשום של בסט פיצה בברוקלין של הפיציאולו פרנק פינלו (וגם הסבתא לא רעה בכלל)
9. "עקיצת הדבורה" של רוברטה'ס, ברוקלין
כנראה הראשונים לשים דבש חריף על פיצה. יש גם סופרסטה
8. פיצה רומאית (אבל במנהטן!) של PQR
עם פרושטו ותאנים
7. דטרויט
אחת הפיצות הכי פופולריות במדינה בשנים האחרונות. כמו סיציליאנית, אבל מכינים אותה במגשים עבים יותר והבצק קריספי יותר.

הפיצה של באדי'ס בדטרויט
6. סיציליאנית - סגנון שהתחיל בניו יורק, נגזרת של הספינצ'יוני האיטלקי

הסיציליאנית של פילהמונה'ס
סאניסייד, קווינס
הפיצה הראשונה שאכלתי השנה ולא בטוח שאוכל משהו יותר טוב מזה.
לא טובה כל כך אחרי שמחממים מחדש.
5. והנה הספינצ'ונה (כך מתברר כותבים את זה) בכבודה ובעצמה, רכה ושמנמנה (והפעם עם התמונה הנכונה)
4. די פארה, ברוקלין משנות ה-60 אחת הפיצריות הטובות בארה"ב למשולש ניו יורקי קלאסי. גם אם התמונה לא הכי מרשימה
3. פיצריה לומברדי'ס - הפיצה הותיקה ביותר ביבשת החדשה

כבר לא נפוליטנית, אבל עדיין לא בדיוק ניו יורק
2.. סקאר'ס
הפיצה האהובה עליי בניו יורק, כבר מספר שנים. ניו יורק, אבל עם קמח טרי שנטחן במקום

אם פרנצ'סקו מרטוצ'י עומד בראש טבלת הפיצריות בעולם, ניתן לו את הקרדיט עם הפיצה הכי מפורסמת בעולם - המרגריטה מנאפולי מהפיצריה I Masanielli בקזרטה
ומי שרוצה לקרוא עוד על מרטוצ'י ושאר משפחתו, זה מקום נהדר להתחיל בו
haaretz.co.il/food/.premium-…
וגם הנה תמונה יותר טובה של הפיצה, מ- @Tshesly

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh

Keep Current with Mark Blinder

Mark Blinder Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Blinderland

Feb 6, 2023
🧵
מה שווה כל אכילת הפיצה הזאת אם אין בסוף דירוג?
אז הנה - 23 הסלייס שופס האהובים עלי בניו יורק סיטי (לא כולל את הברונקס וסטטן איילנד בינתיים, כי לא טעמתי שם כמעט כלום). גם אין פיצריות מלונג איילנד, כי זה מחוץ לעיר וגם כי מסובך מידי להגיע לשם בתחב"צ.
החוקים:
*רק מקומות שמוכרים סלייסים (סורי לוקאלי, אונה, ראזה וכו')
* העדפתי להמנע מלתת דירוג לכל פיצריה, ולכן הכנסתי אותן לקבוצות של חמש, חוץ מהטופ 3 שמבחינת כמה אני אוהב אותן הן רמה אחת מעל השאר
* מחיר סלייס ברוב המקומות האלה נע בין $4-$6
* אני מעדיף פיצות סיציליאניות עבות
מקומות 19-23

* Village Square (מנהטן)
סיציליאנית פפרוני חריף
התמונה מפרינס סטריט פיצה בלואר איסט סייד, אבל סיפורי הגזענות של הבעלים (פרנק ודומיניק מורנו) מורידים לי.
כתחליף - ווילג' סקוור על 2 סניפיה מעולים, מתרכזים בבצק סיציאליני ויש להם פיצה דומה.
Read 25 tweets
Feb 8, 2022
חצ'פורי הוא שם כללי למשפחת מאפים גיאורגיים שכולם לחם(פורי) ממולא בגבינה(חצ'ה). זה המאכל הלאומי של גיאורגיה, ונאכל במדינה על בסיס יומי כבר מהמאה ה-11. יש יותר מ-50 סוגים שונים של מאפים שעונים להגדרה הזאת ומגיעים מאזורים שונים של המדינה מהקווקז
החצ'פורי כל כך חשוב שבגיאורגיה משתמשים ב-'אינדקס החצ'פורי' בשביל לעקוב אחרי אינפלציית המחירים במדינה: מחשבים את המחירים של קמח, חלב, ביצים, חמאה, שמרים וגבינה (+חשמל\גז) - כל המצרכים הדרושים להכנת החצ'פורי הפופולרי מסוג אימרולי.
חשוב: המאפה זול יותר באביב (בחורף החלב יקר)
בניגוד לשאר העולם שמכיר בעיקר את האג'רולי, כשגיאורגים שומעים את המילה חצ'פורי הם חושבים דווקא על האימרולי ממחוז אימרטי - זה שמכינים בדרך כלל על מחבת. זה מה שאוכלים במדינה באופן רגיל, וכמעט מידי שבת הייתי מתעורר לצלחת שעליה היו נערמים לאט אימרולים חמים וגבינתיים
Read 20 tweets
Sep 14, 2021
בזמן מלחמת העולם ה-I, צבא הישע שלח מספר מאות חיילות- מיסיונריות לאירופה לעזור לחיילים של הצבא האמריקאי בכל מיני דברים שהיו צריכים בחזית כמו עזרה בשליחת מכתבים הביתה, תיקון מדים, ארגון ערבי שירה, בישול וכו'
בספטמבר 1917, 4 חיילות של צבא הישע הגיעו למחנה של דיוויזיה מספר 1 בצרפת
/1
אחרי 30 יום של גשם ולחימה, האספקה במחנה הייתה קטנה. החיילות יצאו לכפר השכן והצליחו להשיג מצרכים לעוגה, אבל לא מספיק לכולם. וגם לא ממש היה תנור.
לסגן מרגרט שלדן וסרן הלן פורוויאנס היה רעיון - הן טיגנו 150 דונאטס.
החיילים התאהבו בדונאטס מיד

/2
ב-1917 מעטים בארה"ב שמעו על עיגולי בצק מטוגן שכזה, בטח מחוץ לניו יורק וניו אינגלנד. המקור של המאכל הוא ב'אוליקוקס' (עוגות שמנוניות) שהמתיישבים ההולנדים הביאו איתם כשנחתו ביבשת, אז עוד במפרץ של ניו אמסטרדם.
השמועות החלו לעבור בין הבסיסים, והתפוקה נאלצה לגדול מהר
/3
Read 25 tweets
Mar 15, 2021
אז איך הגענו מהמצב בו אין שווארמה בעולם, לסיטואציה היום בה יש שווארמה בכל יבשת?

שרשור על צלייה אנכית

מתקופת ההומו-ארקטוס ועד המאה ה-19 צלינו את הבשר באותה צורה - על האש. אני בטח לא צריך לספר לישראלים כמה טעים בשר על האש, אבל יש עם הטכניקה בעיה: השומן נוטף לתוך האש
==>
כשהשיפוד מאוזן חוץ מזה שהשומן, שמכיל הרבה מהטעם, נוטף למטה ונאבד הוא גם מגביר את הלהבות ללא צורך ומאלץ אותנו לסובב את הבשר יותר כך שיתבשל באופן שווה ולא ישרף מבחוץ כשבפנים עדיין נא.
זאת כמובן מלאכה לא פשוטה, ובעבר השתמשו במשרתים-ילדים ובכלבים לסובב את השיפוד.
במאה ה-19, השף איסקנדר אפנדי מהעיר בורסה הרים את השיפוד ובעזרת ערימת גחלים בוערות בצדדים הצליח לבשל בשר כבש בצורה חדשה. הוא גם יצר את המנה המפורסמת שעזרה להפיץ את הצלייה האנכית ברחבי האימפריה - קבב איסקנדר, נתחים דקים של כבש מכוסים ברוטב עגבניות חם, חמאה ויוגורט.
Read 20 tweets
Oct 13, 2020
זמן טוב לשרשור על אמא שלי והעבודה שלה.

ב-92 או 93 אמא שלי נפגעה קשה בתאונת דרכים בין סובארו ללימוזינה משוריינת בכניסה לירושלים. 2 נהגי הרכב מתו והשאר נפצעו קשה. אמא שלי עברה מוות קליני ושבר בעצם הבריח.
אחרי כמה חודשים של התאוששות היא גילתה שיש לה "כוחות מיוחדים בידיים"
אחרי כמה שנים בהם התקלקלו לנו שלטי טלוויזיה בבית וצחקנו שזה בגלל הכוחות המיוחדים שלה מצאו אצל אמא שלי גידול בשד. אבל הוא נעלם אחרי מספר חודשים. היא התחילה לטעון שהיא ריפאה את עצמה בעזרת האנרגיות בידיים והחליטה לעבור קורס ברפואה אלטרנטיבית. אחרי שסיימה את הקורס התחילה לקבל מטופלים
אני לא יודע מה לימדו בקורס הקצר ההוא (נמשך אולי שנה), אבל אני חייב לציין שאמא שלי במקצועה כלכלנית ואין לה ברזומה שום הכשרה רפואית. אני אחזור על זה כי זה חשוב - אמא שלי התחילה לטפל בחולים ללא שום הכשרה רפואית.
כמובן שהפרט הזה לא מנע מאמא שלי להצליח.
Read 10 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!

This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(