Gözardı etmeniz gereken veriler ise şunlar:
Retention & Churn Rates.
Biraz daha açayım..
Biz şimdiye dek hiç paid marketing yapmadık.
Bu projeyi en başında gelir amacı olmadan geliştirdiğimiz için de klasik bir publisher gibi top-keywordlerden çekinip ikincil pazarın büyük oyuncusu olmayı hedeflememiş olduk.
Doğrusu bu bilinçli bir tercih değildi -çünkü gelir odaklı değildik- fakat bilinçli hareket etmemek bizi bir şekilde top-keyword’lerde en üst sıraya taşımış oldu.
Bir nevi öğrenilmiş çaresizlik içerisinde olmamak başarılı bir sonuç verdi diyebiliriz.
Projesini paid marketing ile bir yerlere getirmek için çaba sarfedenlere hiç bir sözüm yok. Proje bazlı olarak günün birinde bunu bizim de yapacağımızı biliyorum. Fakat öğrenilmiş çaresizlikle hareket etmeyip dünya çapında zirveye oynanabileceğini ifade etmek istiyorum.
Eğer organik tarafta kalmayı tercih ederseniz iyi bir ASO ile başarılı sonuçlar elde etmek mümkün.
Örneğin biz kendi kategorimizde geçtiğimiz ay “Top Grossing” kategorisinde ilk 3’e girmeyi başardık.
Başta herhangi bir ASO yapmamıştık fakat bir marketer içgüdüsüyle hareket ederek SEO tarafındaki tecrübem ile metinleri hazırladığımdan bahsetmiştim. Bu bizi 3.500-4.000/daily-install seviyesine kadar ulaştırmıştı.
Daha ileri gidebilmek için ise ASO pratiklerine eğilmek gerekti
Burada tek tek ne yaptığımdan bahsetmeye gerek yok, basitçe metinleri güncelledik, farklı dil destekleri sunduk, vb. gibi detayların ötesine giden bir şey yok ancak sonuç getiren spesifik bir nokta söz konusu.
Tüm keywordler için tek tek rekabet analizi yapıp periyodik olarak yükseliş/düşüş trendlerini takip ediyorum.
Bu iş için bence piyasadaki en iyi çözüm @AppFollowIO’un Keyword Overview bölümü.
Ücretsiz pakette dahi 100 kadar keyword için hangi ranking’de olduğunuzu +3 // -5 şeklinde periyodik olarak raporlayabiliyor ve tarih aralıklarını seçebiliyorsunuz. Dolayısıyla yaptığınız meta değişikliklerinin spesifik olarak nelere etki ettiğini takip etmeniz mümkün oluyor.
Popularity’e göre sort edip, en popüler keywordlere yönelik spesifik müdahalelerde bulunuyorum ve BİNGO! yaklaşık 5-7 gün içerisinde hem konsolda hem AppFollow’da artışı gözlemleyebiliyorsunuz.
ASO çalışmalarına başladıktan sonra uygulamanın günlük indirme sayıları 5.000/daily-users seviyesine ulaştı.
Günde 1,5K ekstra organik indirme belki az görünse de %140 büyüme demek ve bizim projede ₺350K+ ekstra gelir anlamına gelmekte..
Organik indirmeye bet etmek bu tür projelerin ilk aşamasında hızlı gelir artışı için büyük bir avantaj sağlıyor çünkü içerideki kullanıcıyı daha fazla ciroya dönüştürmek için Churn & Retention odaklı çalışmalar yapmanıza da ihtiyaç kalmıyor.
Churn & Retention odaklı çalıştığınızda tabii olarak içerideki kullanıcıyı memnun etmek için efor harcamanız gerekir ki bu daha fazla analiz, geliştirme ve sürüm çıkma anlamına gelir. Sürümlerin kullanıcılara penetre olması da vakit aldığı için size de vakit kaybettireceği aşikar
Bu vesile ile E-Commerce raporlarında sıkça okuduğunuz yeni kullanıcı edinmek, mevcut kullanıcıyı içeride tutmaktan daha pahalıdır tezi de #MobilePublishing için çökmüş oluyor.
ps: Bu söylemi “En azından organik install yakalamayı başarabilenler için” diye de daraltalım.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
#MobilePublishing alanında tüm dünyaya satış yaptığınız bir projeniz varsa standart dashboard raporlarıyla yetinmeyip ham veriler üzerinde de çeşitli analiz noktaları aramanızı tavsiye ederim. Bu bizim ay boyu yaptığımız tüm satışların Türkiye saatine göre performans analizi.🧵
Aynı raporu ülkeler bazında kırarak saat geçişlerine göre detaylı bir şekilde analiz edebiliyorum. Bazen TSİ gün içerisinde bir push göndermek ile sabaha karşı push göndermek arasında ciddi gelir spike’ları söz konusu olabiliyor.
Benzer şekilde haftanın günleri, ülke bazlı subscription period tercihleri, Tier #1 / Tier #2 country pricing stratejileri vb üzerinde de detaylı çalışmakta son derece fayda var.
Her alanda sınırsız #bullshit’ten sıkılmadık mı? Gelin biraz da gerçeklerden bahsedelim. Aşağıdaki ֍EternityApps (@EternityAppsCO) girişimimizin ilk 24 günlük ciro rakamı.
Reklam harcaması: ₺0
Yurt dışı gelir oranı: %99,81
Toplam backend maliyeti: ₺299,01
Yok inanmam diyen olursa diye kanıt bırakıyorum.
Uygulamanın ismini söylemeyeceğim ama bir Utility olduğunu ve yaklaşık 1 yıl önce publish edildiğini belirtebilirim. Sadece Google Play’de yayınlandı. Bugüne kadarki toplam organik indirme sayısı #850K+ ve tamamen organik trafik. (Kanıt)