تمام اعضای هیئت داوری ۹ نفره هفتاد و پنجمین دوره جشنواره فیلم کن #Cannes2022
اصغر فرهادی، در نشست رسانهای داوران هفتاد و پنجمین دوره جشنواره فیلم کن در واکنش به تحولات اخیر در ایران و اعتراضات سراسری گفت به دلیل فشارهای سیاسی و اقتصادی که مردم ایران در حال حاضر تحمل میکنند، خوشحالی عمیقی ندارد. او گفت برای کشوری با گذشته و فرهنگ ...👇
(خبرگزاری فرانسه)
با افتخار و تاریخ غنی، زندگی فاجعهبار کنونی، خوشحالی او را از بین میبرد. آقای فرهادی گفت بسیاری از ایرانیان در حال حاضر احساس خوشحالی ندارند و چیزی آنها را خوشحال نمیکند.
(رویترز)
اصغر فرهادی در نشست هیئت داوران جشنواره کن اتهام کپیبرداری از مستند «دو سر برد، دو سر باخت» ساخته آزاده مسیحزاده را رد کرد و گفت وقتی اتفاقی در سطح عمومی رخ میدهد، به همه تعلق دارد. france24.com/en/live-news/2…
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
۱. سعید حنایی در میان قاتلان زنجیرهای تاریخ ایران میتواند بهترین نمونه برای بررسی تاثیر قدرت گرفتن تفکرات بنیادگرایانه و خشونتورزانه ناشی از حکومت برآمده از انقلاب ۵۷ بر اذهان افراد مختلف جامعه باشد.
۲. کسی که با هدف پاک کردن جامعه از مفاسد تعریف شده در قوانین (با اشاره مشخص به بند همواره مناقشه برانگیز «مهدورالدمی»)، دستکم ۱۶ زن تنفروش را کشت و نهتنها خودش بر درستی اقداماتش تاکید میکرد، بلکه همسر و فرزندان و حتی بسیاری از نزدیکان و دوستانش هم با او همدردی میکردند.
۳. ابعاد اقدامات سعید حنایی حتی در موارد مشابه بعدی، بویژه قتلهای محفلی کرمان با این تعداد و مشخصات رخ نداد و باعث شد تا نام او همچنان در نوع قتلهای اعتقادی ناشی از تفکرات ایدئولوژیک یکتا باقی بماند.
#رشته_توییت
پرویز صیاد ۳۲ سال پیش چرا معترض جشنواره سینمایی جمهوری اسلامی در لسآنجلس بود؟
۱. این روزها که اتفاقهای رخ داده در حاشیه نمایش فیلم «داستانهای هزار و یک روز» ساخته حبیب احمدزاده در لسآنجلس، موضوع نمایش فیلمهای ایرانی در خارج از کشور و عملکرد سینماگران را به ...
۲. یکی از موضوعات اصلی رسانهها و شبکههای اجتماعی تبدیل کرده، مروری بر یک اتفاق مشابه در بیش از ۳۰ سال پیش شاید بتواند جنبه دیگری از این بحث را مطرح کند.
۱۲ فروردین ۱۳۶۹ به دعوت آرشیو فیلم و تلویزیون دانشگاه معروف یوسیالای در کالیفرنیای آمریکا با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی
۳. هفته فیلمی از برگزیده تولیدات سینمای بعد از انقلاب ایران به مدت ۱۱ روز برگزار شد.
در این برنامه ۱۸ فیلم بلند («آب، باد، خاک»، «آن سوی آتش»، «باشو، غریبه کوچک»، «خارج از محدوده»، «خانه دوست کجاست»، «در مسیر تندباد»، «دستفروش»، «زرد قناری»، «شاید وقتی دیگر»، «طلسم»،
ویدئوهایی از اعتراض به حضور پرویز پرستویی در لسآنجلس آمریکا برای نمایش فیلمی به نام ««داستانهای هزار و یک روز» به کارگردانی حبیب احمدزاده منتشر شده است.
حبیب احمدزاده از نویسندگان و سینماگرانی است که معمولا در دیدارهای رهبر جمهوری اسلامی با فعالان حوزه فرهنگ و هنر حضور دارد و در مواردی نیز صحبت میکند.
حبیب احمدزاده، که نمایش فیلمش در آمریکا با حضور دخترش و پرویز پرستویی با اعتراضهایی همراه بود پیشتر یادداشتهایی در تمجید از قاسم سلیمانی منتشر کرده بود. ibna.ir/fa/tolidi/2856…
فیلمهای دوره هفتاد و پنجم جشنواره کن در حال معرفی است و مطابق انتظار نام فیلم «عنکبوت مقدس» ساخته علی عباسی، فیلمساز ایرانی - سوئدی با بازی مهدی بجستانی و زر امیرابراهیمی در بخش مسابقه اعلام شد. /۱
#رشته_توییت
وقتی محسن مخملباف، انقلاب ۵۷ را خودکشی جمعی دانست
۱. همچنان تصور اینکه فقط ۱۲ سال بعد از انقلاب، محسن مخملباف در فیلم «شبهای زایندهرود» به روشنی و صراحت از بیهودگی حاصل آن انقلاب گفت و فیلمش هم فرصت نمایش دستکم ۱۰ روزهای در مهمترین رویداد سینمایی حکومت
۲. جمهوری اسلامی ایران پیدا کرد، تامل برانگیز و حالا بسیار دور از ذهن است. فارغ از ارزیابی کیفی این فیلم، یافتن اثری همطراز آن در میزان صراحت، گزندگی و بیپروایی برای توصیف انقلاب ۵۷ به عنوان یک «خودکشی جمعی» و اشاره ضمنی به بازتولید نهاد سلطنت در اشکال دیگر ناممکن است.
۳. ساختار روایتی «شبهای زایندهرود» جابجا قرار است بیننده را با نظر سازندهاش در شکست انقلاب روبرو کند و در این مسیر از نقد مردم انقلاب کرده هم غافل نیست. عملکرد بحثانگیز محسن مخملباف پیش و پس از ساخت «شبهای زایندهرود» هیچگاه فرصت تامل بر آنچه در این فیلم مطرح میشد را نداد.
۱. بعید است در هر بار تماشای «بانو»، نگاه بیننده متوجه تصویر عارف قزوینی در ورودی راهپله سرسرای خانه قدیمی فیلم نشود که جابجا شخصیتهای مختلف فیلم از مقابلش میگذرند و عارف چون ناظری خاموش اما آگاه، آنها را نظاره میکند.
۲. «بانو» از بهترینهای کارنامه داریوش مهرجویی و از تاویلگراترین آنهاست. میزان آشکاری زمینههای نمادین مورد اشارهاش، آن را به یکی از جسورانهترین فیلمهای انتقادی بعد از انقلاب ایران تبدیل میکند و ۳۰ سال پس از ساخت حالا میتوان آن را از معدود روایتهای نمادین گزنده و صریح ...
۳. از واقعیت تحولاتی دانست که سال ۱۳۵۷ و پس از آن بر سرزمینی به نام ایران رخ داد.
«بانو»ی خو گرفته به نوعی عرفان و معنویت خرافاتگونه، در بحران روحی ناشی از پی بردن به خیانت همسرش و ترک او، آرامش را در پناه دادن به افراد فقیر و محروم و «مستضعف» میبیند.