چرا مطالعه کردن برایمان دشوار شده است؟

در این توییت در مورد سواستفاده شبکه‌های اجتماعی از هورمون دوپامین صحبت کردیم. فعالیت‌های مفید زیادی باعث ترشح این هورمون می‌شوند. کارهایی مانند:

- کتاب‌ خواندن
- به‌سرانجام رساندن یک کار
- مرتب کردن اتاق
- ورزش کردن

#رشتوی_کوتاه
اما چرا این قبیل فعالیت‌ها را کمتر انجام می‌دهیم؟ نکته در رقابت دوپامینی است! وقتی در اینستاگرام هستیم، محتواهای کوتاه و لذت بخش می‌بینیم که باعث ترشح پالس‌های متعدد دوپامین می‌شوند. هر ویدیو یا تصویر جذاب، مانند یک تزریق مخدر لذت بخش است!
در مقایسه میزان دوپامین ناشی از خواندن کتاب بسیار کمتر از اینستاگرام است. به همین خاطر کارهایی که مثال زدیم به تدریج جذابیت خودشان را در برابر رقیب تازه از دست می‌دهند.
به همین سادگی کارهایی مانند مطالعه کردن، همراهی با خانواده و بسیاری کارهای دیگر برایمان حوصله‌سربر می‌شود. چون آن پالس‌های متعدد لذت را به همراه ندارند.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Aliasghar Honarmand

Aliasghar Honarmand Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @aahonarmand

May 25
شبکه‌های اجتماعی چگونه مغز ما را هک می‌کنند؟

#رشتو
دوپامین یکی از هورمون‌هایی است که باعث احساس رضایت و لذت می‌شود و احتمالا می‌دانید یکی از راهکارهای شبکه‌های اجتماعی برای نگه‌داشتن کاربران در سرویس‌هایشان، هک کردن «چرخه واکنش دوپامین» در مغز ما است. (بله مغز ما هم هک می‌شود آن هم به راحتی!).
این هورمون وقتی در مغز آزاد می‌شود که در انتظار جایزه هستیم و به ما یک حس رضایت القا می‌کند. البته شرایط متعدد دیگری مانند غذا خوردن، ورزش، رابطه جنسی، مصرف مواد مخدر و… هم باعث ترشح این هورمون می‌شوند.
Read 9 tweets
May 7
هشت راهکار برای مقابله با «به‌تاخیر انداختن» کارها

قبلا در مورد «علت» طفره رفتن از کارها گفتیم. اکنون می‌خواهیم با مهم‌ترین راهکارهای «مقابله» با این مشکل آشنا شویم. ممکن است با بسیاری از این راهکارها آشنا باشید. اما مرور این موارد هم باعث افزایش تاثیرگذاری‌شان خواهد شد.

#رشتو
۱- خودتان را ببخشید!

وقتی کاری را به‌موقع انجام نمی‌دهیم، دچار عذاب وجدان شده و اغلب خودمان را سرزنش می‌کنیم. اما تحقیقات نشان داده اگر نسبت به خودمان مهربانی نشان دهیم، تاثیرش برای کاهش به‌تاخیر انداختن کارهای بعدی بیشتر است!
برای مثال در یک تحقیق، دانشجویانی که در امتحان میان‌ترم به خاطر عدم مطالعه کافی نمره خوبی نگرفته‌ بودند، مورد بررسی قرار گرفتند.
Read 18 tweets
Apr 3
صرفه‌جویی در زمان با جاروبرقی‌های رباتیک و پاسخ به پرسش‌های رایج در مورد آنها

از آنجایی که به موضوع بهره‌وری و صرفه‌جویی در زمان علاقه دارم، هر ابزار و راهکاری که به این موضوع کمک کند نیز برایم جذابیت خاصی دارد و این شامل جاروبرقی‌های رباتیک هم می‌شود!

#رشتو (طولانی)
اگر نظر شخصی‌ام را بخواهید، این ربات‌ها یکی از مفید‌ترین اختراعات بشر به حساب می‌آیند و در صورت استفاده در شرایط مناسب، در زمان‌ شما صرفه‌جویی قابل توجهی خواهد شد.
جاروبرقی‌های رباتیک بیشتر از ۲۰ سال است که وارد بازار شده‌اند و در این مدت با طی مسیر تکاملی طولانی به جایی رسیده‌اند که اکنون استفاده از آنها در بسیاری از منازل و محیط‌های کاری امکان‌پذیر است.
Read 63 tweets
Mar 25
آشنایی با قانون «۲۰ ساعت» برای یادگیری مهارت‌های جدید

شاید این قانون جالب را بشناسید، اما با توجه به شروع سال نو، بد نیست دوباره آن را با همدیگر مرور کنیم تا انگیزه یادگیری‌مان را تقویت کند...

#رشتو
آیا تا به حال قانون ۱۰ هزار ساعت را شنیده‌اید؟ نظریه مشهوری که می‌گوید برای رسیدن به مرحله استادی در هر کاری باید ۱۰ هزار ساعت صرف یادگیری و تمرین آن بکنیم.

این به این معنی است که اگر روزانه ۵ ساعت صرف یادگیری بکنیم، به ۱۰ سال زمان نیاز داریم تا به یک متخصص واقعی تبدیل شویم.
کتاب‌های مختلفی هم به بررسی این نظریه پرداخته‌اند. اما برخی از ما برداشت دقیقی در مورد این قانون پیدا نکرده و به همین بهانه از شروع یک یادگیری جدید واهمه پیدا می‌کنیم.
Read 13 tweets
Mar 19
امروز صبح مشغول مطالعه یک مقاله بودم و گفتم بد نیست خلاصه‌ای از آن را نیز با شما به اشتراک بگذارم:

آیا پیوند «میتوکندری» می‌تواند ما را جوان کند و جان انسان‌ها را نجات دهد؟

#رشتو
هر کدام از سلول‌های بدن انسان مانند یک شهر بزرگ از اجزای مختلفی تشکیل شده. یکی از مهم‌ترین اجزای آن،‌ بخشی است که «میتوکندری» نام دارد. احتمالا با آن آشنا هستید. اما با هدف مرور: وظیفه اصلی میتوکندری تولید انرژی در سلول‌ها است و در واقع ژنراتور‌های کوچکی هستند در داخل سلول‌ها.
اکنون تحقیقات اولیه نشان داده پیوند میتوکندری به سلول‌هایی که به خاطر سکته در قلب و مغز دچار آسیب شده‌اند، می‌تواند تاثیر شگفت‌انگیزی روی بهبود آنها داشته باشد و جان انسان‌ها را نجات دهد.
Read 14 tweets
Mar 18
این حجم از ابراز احساسات برایم باورنکردنی است. از لطف و محبت همه عزیزان متشکرم و بسیار خوشحال و قدردان‌تان هستم. عذرخواهی می‌کنم اگر امکان تشکر از تک‌تک افراد وجود ندارد.

اگر اجازه دهید، چند نکته کوتاه را عرض کنم:
#رشتو
نارنجی مانند فرزند من بود، اما متاسفانه امکان بازگشتش وجود ندارد. در دادگاه حکم به تعطیلی‌اش دادند و کاری از دست بنده برنمی‌آید.
از آخرین توییت بنده بیشتر از ۸ سال گذشته است. اما تمام این مدت را در زندان نبوده‌ام. برخی رسانه‌ها بازگشت به توییتر بنده را جور دیگری روایت کردند. متاسفانه در دنیای فعلی تفکیک راست و دروغ کار دشواری شده است.
Read 5 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(