Στις 16 Ιούνη, η Ασφάλεια Χανίων, κατά παραγγελία της Υπουργού Νίκης Κεραμέως, απέστειλε κλήσεις για προανάκριση σε 8 έως τώρα φοιτητ(ρι)ές και ενεργά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου Ενιαίου Πολυτεχνείου, ΗΜΜΥ & Αρχιτεκτονικής.
#antireport #κεραμεως
Τους προηγούμενους μήνες, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης είχαν πραγματοποιήσει μαζικές κινητοποίησεις σε Σύγκλητο και Κοσμητεία, ενάντια στην εκκίνηση πειθαρχικής δίωξης για αφισοκόλληση σε φοιτητή όπως προβλέπει ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.
#antireport
Κατάφεραν, μάλιστα, όχι μόνο να τη σταματήσουν αλλά και να τοποθετηθεί δημόσια η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου παίρνοντας σαφή θέση ενάντια στην ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.
#antireport
Η Υπουργός, με πρωτοφανή καταπάτηση του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων, ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για έρευνα σχετικά με τις κινητοποιήσεις.
Πλέον 8 φοιτητ(ρι)ές βρίσκονται στο στόχαστρο, σε μια κατεύθυνση καταστολής ενάντια σε όσους αντιτίθενται στο υπουργείο.
#antireport
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει κάνει εμφανείς τις προθέσεις της.
Επιτίθεται διαρκώς στους Φοιτητικούς Συλλόγους, σε μια προσπάθεια για απονέκρωση των ίδιων και των οργάνων τους, για τη δημιουργία ενός αποστειρωμένου πανεπιστημίου, πάνω στα νεοφιλελεύθερα πρότυπα.
#antireport
Επιλέγει να τοποθετεί ΜΑΤ μέσα στις σχολές, που επιτίθενται δολοφονικά σε φοιτητές, να θεσπίζει πειθαρχικές διώξεις, ακόμη και να οδηγεί φοιτήτριες σε ανακριτές της ασφάλειας, ποινικοποιώντας το φοιτητικό συνδικαλισμό.
#antireport
Πρόκειται για μια προσπάθεια εκφοβισμού, τη στιγμή που έρχεται ένας νέος νόμος - πλαίσιο, που πρόκειται να διαλύσει τα πτυχία και την προοπτική των φοιτητών και να αλλάξει εκ βάθρου τη διοίκηση των ΑΕΙ και τις δημοκρατικές τους διαδικασίες.
#antireport
Το πρόσωπο της Υπουργού συγκεντρώνει αυτή την επικίνδυνη πολιτική της Κυβέρνησης απέναντι στο δημόσιο αγαθό της παιδείας και απέναντι στους ίδιους τους φοιτητές, που στα μάτια της μοιάζουν με εγκληματίες.
#antireport #κεραμεως
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι & αλληλέγγυες στους φοιτητές & τις φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ο συνδικαλισμός δεν ποινικοποιείται.
Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δε θα περάσει.
Να παραιτηθεί άμεσα η υπουργός Νίκη Κεραμέως.
#antireport #κεραμεως #κεραμεως_παραιτησου

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Αναμέτρηση

Αναμέτρηση Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @anametrisi

Jun 17
1/ Βράδυ 9/5/2020, έπειτα από φεμινιστική πορεία, πλήθος κόσμου κατέληξε στην πλατεία Αγ.Γεωργίου στην Κυψέλη. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα μηχανές της ομάδας “Δράση” εισέβαλαν στην πλατεία και άρχισαν να κυνηγούν και να χτυπούν κόσμο σε όλο το κέντρο της Κυψέλης #antireport Image
2/ Προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές και συλλήψεις με κατασκευασμένες κατηγορίες για να καλυφθεί η απόλυτη αστυνομική αυθαιρεσία. Όλα τα περιστατικά έχουν καταγραφεί εδώ repressionwatch.gr/content/%CE%B5… #antireport
3/ Ανάμεσα τους ο σύντροφός μας Γ.Κ., κάτοικος Κυψέλης, που ακούγοντας τη φασαρία κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του μηχανάκι της Δράσης έπεσε πάνω του, αστυνομικοί τον έριξαν κάτω και ξεκίνησαν να τον χτυπάνε synantisi.org/keimeno-toy-sy… #antireport
Read 6 tweets
Dec 16, 2021
Ανακοίνωση μας για #μελετη_Τσιοδρα
1/ Παρακολουθούμε μια επικοινωνιακή παράσταση της κυβέρνησης. Σκοπός είναι ο θεατής να χάσει κάθε αίσθηση της πραγματικότητας. Στη προκειμένη περίπτωση όμως, η πραγματικότητα είναι οι εκατοντάδες νεκροί που μετράμε καθημερινά.
2 / Νεκροί που δεν βρίσκουν αξιοπρεπή φροντίδα και περίθαλψη. Νεκροί που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να παλέψουν επί ίσοις όροις με τον κορωνοϊό. Μάχη άνιση που χάνεται καθημερινά για πολλούς. Άνιση γιατί η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά και με σχέδιο να είναι. #μελετη_Τσιοδρα
3 / Μειωμένος προϋπολογισμός για την υγεία, καμία ουσιαστική κάλυψη των κενών, ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλισμό, δυσμενέστεροι όροι νοσηλείας στη περιφέρεια. #μελετη_Τσιοδρα
Read 9 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(