3/ Τον Οκτώβριο του '20, ελάχιστα μετά την ίδρυσή της, το υπουργείο Μετανάστευσης:
- δέχθηκε στο Μητρώο του τη νεοσύστατη #Hopeten παρότι προηγούνταν εκατοντάδες άλλες ΜΚΟ,
- και της ανέθεσε τη στέγαση 1.002 αιτούντων άσυλο. @reporters_gr@we_are_solomon
5/ Η έρευνα @we_are_solomon@reporters_gr αποκάλυπτε πώς μέσω της #Hopeten εκατ. ευρώ ευρωπαϊκών χρημάτων καταλήγουν σε ένα πλέγμα αθηναϊκών εταιρειών real estate που:
- ελέγχθηκαν για ξέπλυμα,
- και «αθωώθηκαν» χάρη σε μια τροπολογία του Άδωνι Γεωργιάδη
6/ Οι ίδιες εταιρείες real estate κατηγορούνται σήμερα από Κινέζους επενδυτές #GoldenVisa για απάτη.
Πιο απλά:
διαμερίσματα για τα οποία Κινέζοι επενδυτές υποστηρίζουν ότι κατέβαλαν χρήματα χωρίς να τα αποκτήσουν, επιδοτούνται σήμερα με δημόσια χρήματα για τη στέγαση προσφύγων.
7/ Την ίδια στιγμή, η #Hopeten φέρεται να στήθηκε από συγγενικά πρόσωπα των υπεύθυνων των εταιρειών αυτών.
1⃣ Αντί να προσφέρει πειστικές εξηγήσεις, όπως απαιτείται σε ένα κράτος Δικαίου, η κυβέρνηση επιχειρεί να αμφισβητήσει την επαγγελματική αξιοπιστία και ακεραιότητα των δημοσιογράφων και Μέσων που δημοσιογραφούν για τις #υποκλοπές.
2⃣ Στεκόμαστε στο πλάι των συναδέλφων από το @insidestory_gr, όπως και των συναδέλφων του @reporters_gr, οι οποίοι επί μήνες, παρά τις πιέσεις, στοιχειοθετημένα αποκαλύπτουν άκρως ανησυχητικές πτυχές για τις #υποκλοπές της #ΕΥΠ και τη χρήση του λογισμικού #Predator.
3⃣ Στεκόμαστε στο πλάι της @nstamouli, που στοχοποιήθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με μια προσωπική επίθεση.
Στεκόμαστε στο πλάι του @g_christides, που προ ημερών στοχοποιήθηκε από δεκάδες ανώνυμους λογαριασμούς για ρεπορτάζ που επίσης επιβεβαιώθηκε πλήρως.
1⃣ Τον Ιούλιο, η ιστορική ιταλική εφημερίδα Il Manifesto κατηγόρησε την ελληνική εφημερίδα για κλοπή του λογοτύπου της.
Στην 🇬🇷 έκδοση έχει αφαιρεθεί ο υπότιτλος quotidiano comunista («κομμουνιστική εφημερίδα») και η κόκκινη γραμμή που υπογραμμίζει τον τίτλο.👇
2⃣ Την προηγούμενη βδομάδα, σε άρθρο στο manifesto ο υπεύθυνος Προσωπικών Δεδομένων της ΝΔ, Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου, κατηγόρησε για τις #παρακολουθήσεις#Κουκάκη και #Ανδρουλάκη… τα θύματα.👇
🆕 #THREAD: On April 5, the European Court of Human Rights handed down a negative judgement on claims regarding the alleged pushback of approximately 1,500 asylum seekers into Greece via North Macedonia in 2016.
The case regards incidents that took place in March 2016, and offers an insight into the shift that would come in migration management within the continent.
As countries in the #Balkans began sealing off their borders with fences...
... #Idomeni, a small Greek village near the border with North Macedonia, became crowded with thousands of stranded asylum seekers who had to sleep in the open for weeks.
On March 14, 2016, approximately 1,500 asylum seekers entered North Macedonia on foot.
💥1/ Παρέμβαση της Δικαιοσύνης μετά τις αποκαλύψεις @insidestory_gr και @reporters_gr για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη (@nasoskook) από την #ΕΥΠ ― τι απαντούν ΑΔΑΕ, ΕΕΤΤ και @Synigoros στην υπόθεση της παρακολούθησης του δημοσιογραφικού έργου του Solomon.
💥 2/ Τον περασμένο Νοέμβριο, η Εφημερίδα των Συντακτών αποκάλυψε έγγραφα εσωτερικής επικοινωνίας («σήματα») για την παρακολούθηση πολιτών από την #ΕΥΠ.
Ένα εξ αυτών αναφερόταν ονομαστικά στο συνάδελφό μας @Malichudis και το #Solomon, και ρεπορτάζ που η ομάδα μας δούλευε.
3/ Επικαλούμενο πληροφορίες από «πηγή υψηλής αξιοπιστίας», το σήμα αναφερόταν σε ρεπορτάζ που δούλεψαν οι @Malichudis@IPapangeli τον Απρίλιο '21 για τον Τζαμάλ, ένα 12χρονο προσφυγόπουλο από την Συρία που ζούσε στο προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης της Κω. wearesolomon.com/mag/on-the-mov…
🆕 1/ Γιατί καταθέσαμε μήνυση κατά της ΕΥΠ στον Άρειο Πάγο.
Τον περασμένο Νοέμβριο η @EFSYNTAKTON αποκάλυψε παρακολουθήσεις πολιτών ― μεταξύ των οποίων & του δημοσιογράφου του #Solomon@Malichudis ― από την #ΕΥΠ, η νομιμότητα των οποίων αμφισβητείται ευθέως.
2/ Τα σήματα της #ΕΥΠ που δημοσιεύτηκαν, από εσωτερική επικοινωνία στελεχών της:
- στο πλαίσιο της συμμετοχής τους σε καθόλα νόμιμες δραστηριότητες,
- τόσο με φυσική όσο και με τεχνική επιτήρηση.
3/ Πληροφορίες συλλέγονταν και για το «ιδεολογικό υπόβαθρο» των προσώπων που βρίσκονται υπό παρακολούθηση.
Ένα σήμα αφορούσε τον συνάδελφό μας @Malichudis και ρεπορτάζ που δούλευε για τον Τζαμάλ, ένα 12χρονο προσφυγόπουλο από την Συρία, για λογαριασμό του #Solomon.