1/6
🧵#Παρατεταμένος_πόλεμος στην 🇺🇦#Ουκρανία

↪️νήμα ↩️

🔴Ο #Πούτιν στη συνάντηση της #SCO στη Σαμαρκάνδη μεταξύ των άλλων είπε πως το σχέδιο της "ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης" δεν υπόκειται σε προσαρμογή. Ο ρυθμός της δεν είναι γρήγορος, αλλά η 🇷🇺#Ρωσία δεν βιάζεται.
2/6
🔴Το ότι Κρεμλίνο & επιτελείο πορεύονται προς ένα παρατεταμένο πόλεμο δια της "ειδικής επιχείρησης" αντί τον ολοκληρωτικό πόλεμο δια της γενικής άμεσα αποτελεσματικής κινητοποίησης ενέχει δυο κινδύνους:
3/6
➡️η πρωτοβουλία των κινήσεων να μετατοπίζεται βαθμιαία προς τη πλευρά του επανδρωμένου με Ουκρανούς αποικιακού στρατού του #ΝΑΤΟ , ο οποίος διαθέτει άφθονες εφεδρείες δύο επιπέδων: α) το αναλώσιμο & β)το καλά εκπαιδευμένο & εξοπλισμένο δυναμικό.
4/6
➡️όταν για τη διάσωση των τραπεζών το 2008 οι 🇺🇲#ΗΠΑ ρίξανε 700 δις $ σε μια βραδιά, το #ΝΑΤΟ θα δυσκολευτεί να "επενδύει" 5-10 δις $ ανά μήνα στη αναμέτρηση στο ουκρανικό τερέν για να διευρύνει την παρατεταμένη πολεμική φθορά & το "βάλτο" στη 🇷🇺#Ρωσία ;
5/6
🧵<<Σε όλη την ιστορία δεν υπάρχει περίπτωση μιας χώρας που να ωφελήθηκε από έναν παρατεταμένο πόλεμο. Μόνο κάποιος που γνωρίζει τα καταστροφικά αποτελέσματα ενός μακροχρόνιου πολέμου, μπορεί να κατανοήσει την μεγάλη σπουδαιότητα της γρήγορης λήξης του.
6/6
Μόνον κάποιος βαθύς γνώστης των δεινών του πολέμου μπορεί να βρει τον τρόπο να τον διεξάγει επωφελώς>> (Sun Tzu, Η Τέχνη του Πολέμου).

@threadreaderapp unroll

threadreaderapp.com/thread/1568624…

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Γιώργος Καπαρός

Γιώργος Καπαρός Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @GiorgosKaparos

Sep 19
1/4
🧵"Ενότητα αντιμάχων":

↪️νήμα ↩️

🔴Στην #Ελλάδα μεταξύ ενός τμήματος των υποστηρικτών του "πατριωτικού χώρου" & αυτών του εθνομηδενιστικού οικουμενισμού, μπορεί να υπάρχουν αντιθέσεις, όπως εάν:
2/4
➡️ο #λαθρομεταναστευτικός_εποικισμός συνιστά #μεγάλη_αντικατάσταση ή αναγκαία λύση στο #δημογραφικό

➡️η ιδεο-πολιτιστική επικυριαρχία LGBTQI & #μεταφυλισμός ορίζει μια σχεδιασμένη απ' τις τρανσουμανιστικές #ελίτ ανθρωπολογική μετάλλαξη ή αποτελεί προοδευτική εξέλιξη
3/4
➡️η πληθώρα των πάσης φύσεως #ΜΚΟ είναι προϊόν της ολιγαρχικής αποδιοργάνωσης της δημόσιας σφαίρας ή έκφραση της "κοινωνίας πολιτών"

♦️Αλλά μεταξύ τους λειτουργεί & ο νόμος των "συγκοινωνούντων δοχείων". Δυο σημεία:
Read 4 tweets
Sep 10
1/11
🧵🇷🇺#Ρωσία - 🇺🇦#Ουκρανία / 🇺🇲🇬🇧🇪🇺#Δύση
Το Κρεμλίνο αιθεροβατεί.

↪️νήμα ↩️

🔴Η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού στη #Χερσώνα ήταν ταυτόχρονα ένας αντιπερισπασμός. Κύριο μέτωπο στο #Χάρκοβο & εδώ τα γεγονότα για τη Μόσχα μπορούν αναντίρρητα να ονομαστούν καταστροφή.
2/11
🔴Μεγαλύτερης σημασίας απ' την εγκατάλειψη του μετώπου του Κιέβου στις 2/4. Και κάποιοι απ' τους πολιτικούς & στρατιωτικούς ιθύνοντες για τούτο πρέπει να λογοδοτήσουν.
3/11
🔴Κι αν οι μάχιμες ρωσικές δυνάμεις θα γλυτώσουν τη σφαγή δύσκολα θα συμβεί το ίδιο στον άμοιρο ρωσικό πληθυσμό της περιοχής. Τώρα το στοίχημα για το Κρεμλίνο & προσωπικά για τον #Πούτιν είναι πως θα αποτρέψει την κλιμάκωση μιας μεγάλης επιχειρησιακής ήττας σε στρατηγική.
Read 11 tweets
Sep 9
1/4
🧵Στην 🇪🇺#ΕΕ δεν υπήρξε συμφωνία για επιβολή πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο αφού αυτό θα εκτόξευε ακόμη περισσότερο τις τιμές των υδρογονανθράκων στο επόμενο διάστημα, καθώς:
2/4
➡️Η 🇷🇺#Ρωσία απειλεί να διακόψει πλήρως την άμεση τροφοδοσία ενεργειακών πόρων στα εχθρικά κράτη της 🇪🇺ΕΕ & ενόσω ο οικονομικός & εποχιακός Χειμώνας έρχεται δριμύς.

➡️Δεν υπάρχει κανείς να αντικαταστήσει το ρωσικό πετρέλαιο & φυσικό αέριο στην ευρωενωσιακή αγορά.
3/4
➡️Το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου των 🇺🇲#ΗΠΑ είχε τη μεγαλύτερη πτώση 24,2 % στο 8μηνο του 2022. Και από 449 εκατομμύρια βαρέλια το 1984, 727 εκ.β. το 2010 μειώθηκε εφέτος στα 450 εκ.β. ήτοι στο χαμηλότερο των 38 ετών. Αυτό εξηγεί γιατί εν όψει & των ενδιάμεσων εκλογών
Read 4 tweets
Sep 4
1/11
🧵Η #πράσινη_μαφία μες τη #βαθιά_εξουσία είναι αυτή που καθορίζει τις κυβερνητικές πολιτικές στη συλλογική #Δύση

↪️νήμα ↩️

🛑(Δεν στέλνει στο διάστημα μόνο τις τιμές του φυσικού αερίου αλλά και το "φθηνότερο" πετρέλαιο θα ξεπεράσει το Δεκέμβριο τα 140 $ το βαρέλι):
2/11
➡️ατζέντες #πράσινη_μετάβαση / #GreatReset

➡️απαγόρευση των αναγκαίων επενδύσεων στα #ορυκτά_καύσιμα (όπως κάνει η "αδιάφορη" #ΕΕ για τους υδρογονάνθρακες στην ελληνική επικράτεια)

➡️αντιρωσικές #κυρώσεις
3/11
➡️απόφαση των υπουργών Οικονομικών #G7 για πλαφόν στις τιμές του πετρελαίου & η εξ αντιδράσεως απάντηση της Μόσχας με την #Gazprom ν' απενεργοποιεί πληρως τον αγωγό #NordSteam
Read 11 tweets
Aug 24
1/7
🧵#Μακρόν & άλλα "δαιμόνια"

↪️νήμα↩️

🛑Ο Μακρόν ένας απ' το πλήθος των δυτικών κυβερνητικών εντολοδόχων που υπηρετούν τη #βαθιά_εξουσία το #WEF κλπ κρύβει το γεγονός πως το δυτικό μοντέλο βασίζεται σε μια κακοποιό #ολιγαρχία υπερπλούσιων νεοφεουδαρχών
2/7
🛑που ληστεύουν την κοινωνική εργασία & το κοινωνικό εισόδημα, τους φυσικούς, οικονομικούς, τεχνολογικούς & πολιτισμικούς πόρους, ενόσω αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι πολέμιοι της παραγωγικής οικονομίας.
3/7
🔴Όθεν η εποχή της εξασφάλισης των προσωπικών βιοτικών όρων & της λαϊκής κατανάλωσης μέσω της πίστωσης / υπερχρέωσης τελειώνει. Σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων δομικών μεταβολών & πολυεπίπεδων συγκρούσεων.
Read 8 tweets
Aug 11
1/7
🧵🇷🇺#Ρωσία 🇺🇦#Ουκρανία

↪️νήμα↩️

🔴Μετά μισό σχεδόν χρόνο η ρωσική "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" εξελίσσεται στην 3η της φάση όπου η παρούσα αναμέτρηση χαρακτηρίζεται κυρίως απ' τη μαζική χρήση του πυροβολικού.

threadreaderapp.com/thread/1528130…
2/7
🔴Έχουμε πλέον μια παρατεταμένη
στρατιωτική αντιπαράθεση κατά την οποία η στρατηγική νίκη συνεχίζει να είναι επιζητούμενη για τη 🇷🇺#Ρωσία παρά την ορισμένη πρόοδο στο #Ντονμπάς & στην παράκτια ζώνη.
3/7
🔴Αν & τα ρωσικά στρατεύματα έχουν μεγάλο προβάδισμα πυρός, ο προπολεμικός στρατός του Κιέβου παραμένει κατά μεγάλο μέρος οργανικά ανέπαφος αφού για την εξουδετέρωση του θ' απαιτούνταν απώλειες γύρω στο 35%.
Read 7 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(