«ترولها» چگونه ما را عصبانی و ذهنمان را کنترل میکنند؟نویسنده جادی میرمیرانی
این مطلب در تاریخ ۱۴ مرداد ۱۳۹۰ در نارنجی منتشر شده. اما بسیار مناسب این روزها است… #رشتو_مهم
۱/۱۰
ترول (Troll) یک اصطلاح اینترنتی است و به کسانی اطلاق میشود که در جوامع آنلاین پیامهایی بیربط، ناراحت کننده و فتنه آمیز ارسال میکنند با این هدف اصلی که بقیه را وادار به عکسالعملهای احساسی کنند و باعث بحثهای بیربط به موضوع اصلی شوند.
۲/۱۰
این کلمه میتواند هم به شکل اسم برای فرد ارسال کننده بکار رود و هم به شکل فعل برای خود عمل (مثلا ترولوری یا ترول کردن).
۳/۱۰
برای مثال ممکن است یک نفر عمدا در مطالب خودش غلط دیکتهای بگذارد تا دیگران را تحریک به صحبت در این مورد کند یا در متنی که ظاهرا تلاش میکند غلطهای دیکتهای و دستوری دیگران را اصلاح کند چند غلط بگنجاند تا بقیه شروع به دادن جوابهای احساسی کنند و بحث از موضوع اصلی منحرف شود.
۴/۱۰
در شکلهای مفهومی، ممکن است یک نفر در مورد خلقت جهان و نظرش در این باره حرف بزند یا در یک سایت با مطالب فنی، بحث تکراری مقایسه لینوکس و مک و ویندوز را بدون ربط به پست اصلی و بدون دلایل منطقی و فقط به قصد دعوا، مطرح کند.
۵/۱۰
در اینباره که چرا بعضیها ترولورزی میکنند نظرات مختلفی هست ولی سندرومهای رفتار ضداجتماعی و حس کنترل بر احساسات دیگران از طرف آدمهای ضعیف، از تئوریهای ارائه شده هستند.
۶/۱۰
توجه زیاد به این مفهوم در اینترنت از سال ۲۰۰۸ به بعد، باعث شد که استفاده از آن در خارج از اینترنت هم معمول شود. نیویورک تایمز ترول را به شکل «دستکاری تعادل روانی دیگران» معرفی کرده.
۷/۱۰
پیروزی یا عدم پیروزی ترول و از آن مهمتر ادامه فعالیت ترولگر در یک محیط، وابسته به رسیدن یا نرسیدن سوخت به ترول است. اگر آدمها کنترل احساساتشان را از دست بدهند و درگیر جنگها، بحثها و اعصابخوردیهایی بشوند که ترول را خوشحال میکند، ترول به کارش ادامه خواهد داد.
۸/۱۰
این فهم و درک کاربران یک جامعه است که باعث میشود کسانی که دنبال دعوا هستند در اینکار موفق شوند یا نه. نکته مهم این است که هر گونه بحث منطقی با ترول بینتیجه است چرا که ترول فقط به دنبال ناراحت کردن شما است نه قانع کردنتان.
۹/۱۰
قانون چهاردهم اینترنت: با ترول ها بحث نکنید چون به معنی پیروزی آن ها است.
/ پایان مطلب جادی /
۱۰/۱۰
جای جادی و دیگر انسانهای آزاده در زندان نیست.
لطفا با ریتوییت، به بازنشر این مطلب بعد از ۱۱ سال کمک کنید. چرا که ضروری است همه با مهفوم ترول و راهکار مقابله با آنها آشنا باشیم.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
یک روی محدودیتهای اینترنتی که کمتر دیده میشود، اختلال شدید ارتباط سرورهای داخلی با اینترنت است. به این معنی که دیتاسنترهای داخل کشور هم در ارتباط با اینترنت دچار مشکل جدی شدهاند. اما چرا این اختلال مهم است؟
۱/۵ #رشتو
- بسیاری از وبسایتها و اپلیکیشنها برای عملکرد صحیحشان به اینترنت و سرویسهای بینالمللی نیاز دارند و وقتی سرورشان در اتصال دچار مشکل باشد، آنها نیز دچار مشکل میشوند.
۲/۵
- نگهداری و آپدیت نرمافزارهای سرور به اینترنت نیاز دارد و نبودش به معنی بروز مشکلات امنیتی و فنی است.
۳/۵
آیا میدانستید همه چیز در ذهن ما نسبی است؟ مغز ما همیشه با مقایسه و نسبیت به جمعبندی میرسد. دقیقا مانند این تصویر. دو دایره وسط هر دو یک اندازه هستند، اما چون آنها را با دایرههای اطرافشان مقایسه میکنیم، به نظر یکسان نمیآیند.
۱/۶ #رشتو
خیلی اوقات از این ویژگی مغز انسان سواستفاده میشود تا به هدف خودشان برسند. برای مثال گزینههای صفحه خرید اشتراک مجله اکونومیست را ببیند:
اکثر افراد گزینه سوم را انتخاب میکنند. اما نمیدانند که این صفحه هوشمندانه طراحی شده و گزینه وسط در واقع یک تله است که ذهن شما را به سمت گزینه سوم هدایت میکند. جالب است بدانید که روی گزینههای این مجله یک تحقیق علمی هم انجام شده:
۳/۶
چرا برخی افراد در زندگیشان منظم هستند و به قول معروف دیسیپلین دارند، اما برخی دیگر اینگونه نیستند؟ این یکی از مهمترین مهارتهایی است که میتوانیم در زندگی داشته باشیم اما چگونه میتوان آن را بهدست آورد و تقویت کرد؟
۱/۸ #رشتو
تعریف منضبط بودن؟ (Self-discipline)
تعریفش ساده است: داشتن قابلیتِ انجامدادن کاری که هماکنون واقعا باید انجام بدهیم!
یعنی به جای اینکه به دنبال راحتی باشیم، بتوانیم سختیهایی تحمل کنیم که در دراز مدت برایمان نتیجهبخش است.
۲/۸
مغز ما دوست دارد کمترین انرژی ممکن را مصرف کند و به همین خاطر از انجام کارهای دشوار طفره میرود و در نتیجه به انجام کارهای ساده و آشنا تمایل داریم. بنابراین بعد از چند دقیقه یادگیری، ترجیح میدهیم سراغ بازی یا چرخیدن در شبکههای اجتماعی برویم.
۳/۸
در میان همه مخترعانی که به بشریت خدمتکردهاند، بد نیست با توماس میدجلی هم آشنا شویم. او شیمیدانی بود که یک افزونه حاوی سرب (با وجود اینکه میدانست سرب یک ماده سمی است) برای بنزین اختراع کرد تا به عملکرد بهتر موتور اتومبیل کمک کند و در نتیجه آن ثروتمند شد.
۱/۷
در نتیجه این اختراع و استفاده گسترده آن در سراسر جهان:
- پیشبینی میشود فقط در کشور آمریکا ۲۵ میلیون نفر در طول زمان بر اثر عوارض ناشی از سرب جان خودشان را از دست دادند و میزان مرگ ناشی از آن در سراسر جهان احتمالا بیشتر از ۱۰۰ میلیون نفر است!
۲/۷
- سرب باعث کاهش قابل توجه بهرههوشی میشود و یک تحقیق میگوید به خاطر اضافه شدن سرب به بنزین، بیشتر از ۸۰۰ میلیون واحد از IQ بشریت کم شده است!
۳/۷
وقتی به چیزی فکر میکنیم، خود «فرایند تفکر» حداقل چند میلی ثانیه طول میکشد. چون سیگنالهای عصبی، در واقع جریانهای الکتریکی ضعیفی هستند که در یک محیط مایع جابجا میشوند.
حالا محققان نوعی شبکه عصبی ساختهاند که سرعت انتقال اطلاعات آن ۱۰ هزار برابر اعصاب ما است!
۱/۶ #رشتو
مغز ما از حدود ۱۰۰ میلیارد سلول عصبی تشکیل شده که از طریق نقاط اتصالی به نام «سیناپس» با یکدیگر مرتبطند. در طرف دیگر اخیرا شاخه جدیدی از هوش مصنوعی به نام analog deep learning بهوجود آمده در آن شبکهای از اعصاب و سیناپسهای آنالوگ کار محاسبات را انجام میدهند.
۲/۶
روش آنالوگ نسبت به راهکارهای یادگیری ماشینی دیجیتال پرکاربرد فعلی، از برخی لحاظ مانند سرعت، عملکرد و مصرف انرژی برتریهای قابل توجهی دارد و هزینهاش هم بسیار کمتر است.
۳/۶
وقتی به موضوع مهمی مانند خواب میپردازیم، باید بدانیم «کمیت» و «کیفیت» هر دو بسیار اهمیت دارند. ممکن است شما هشت ساعت بخوابید، اما به خاطر کیفیت پایین آن همچنان با عواقب جدی مواجه شوید…
۱/۸ #رشتو
اندازهگیری کمیت خواب کار نسبتا آسانی است و کافی است ساعت خواب و بیداری را حساب کنیم. اما محاسبه کیفیت کار آسانی نیست. البته برخی ابزارهای تخصصی این کار در آزمایشگاههای ویژه خواب در دسترس است.
۲/۸
اگر از گجتهای پوشیدنی مانند ساعت و حلقه هوشمند استفاده کنید، اطلاعات بسیار مفیدی در مورد کیفیت خواب در اختیارتان قرار میدهند. اما اینجا میخواهیم در مورد علائم و نشانههایی صحبت کنیم که نشان میدهند کیفیت خوابمان مناسب نیست:
۳/۸