סיכום ביניים של ה #Midterms2022 לבקשת @GilBitan :

1. סנאט: כרגע תיקו 48, כלומר נשארו 4 מושבים במירוץ - אריזונה, שם קלי (D) מוביל ב-6% הפרש ועם 33% מהקולות שטרם נספרו; ויסקונסין, שם ג'ונסון (R) מוביל עם 1.2% ועוד 6% שנותרו. רוב ההערכות הן שלא יהיה מהפך ונגיע ל-49-49.
2. מה שמשאיר אותנו עם שתי מדינות מפתח - נוואדה, שכ-20% מהקולות בה טרם נספרו, היא מדינת השחמט כרגע: אם הדמוקרטים ינצחו בה, וזו הערכה סבירה מאוד לאור העובדה שרוב הקולות שנותרו מגיעים בדואר וממעוזים דמוקרטיים, מפלגת השלטון סוגרת 50 ומבטיחה לעצמה רוב (יחד עם האריס). Image
3. אבל 20% זה המון והפער לטובת לאקסאלט (R) הוא לא בלתי מבוטל (2.7%). אם הרפובליקנים מצליחים לנצח בנוואדה, כל העיניים זזות לג'ורג'יה - עם 0.5% הפרש לוורנוק (D) ועוד 4% מהקולות, סיכוי טוב מאוד שאף מועמד לא מגיע ל-50% ואנחנו ממשיכים לסבב ב' בינואר. Image
4. בשאר המירוצים, בגדול, אין הפתעות: אוהיו, צפ"ק ופלורידה הלכו עם הרפובליקנים, ניו המפשייר עם הדמוקרטים. הניצחון הדמוקרטי הגדול הוא בפנסילבניה, שם פטרמן (D) הבטיח את מקומו בסנאט. Image
5. בית הנבחרים: צמוד ממה שציפינו (ובמילותיו של בן שפירו, "לא גל אדום אלא חתונה אדומה"). נכון לרגע זה תמונת המצב היא 199-178 לרפובליקנים, מה שנותן להם יתרון במתמטיקה אבל חשוב לשים לב לגיאוגרפיה - יש לא מעט מחוזות בחוף המערבי ובניו אינגלנד שעוד לא הוכרעו, ואלה נוטים להיצבע בכחול. Image
6. מבין 20 המושבים הכי צמודים ש-CNN זיהו, ב-9 הוכרז ניצחון דמוקרטי, אבל בשישה מושבים שבהם נספרו (נכון לבינתיים) למעלה מ-80% מהקולות הנטייה היא 4-2 לרפובליקנים.
edition.cnn.com/election/2022/…
7. מושלים: נכון לבינתיים אין הפתעות - דה-סנטיס (R, פלורידה) מנצח בהפרש של כמעט 20% ומתבסס כמועמד ברמה הלאומית (ראו בהמשך), שפירו (D, פנסילבניה) וויטמר (D, מישיגן), וולץ (D, מינסוטה), ואוורס (D, ויסקונסין) מעגנים אחיזה בחגורת החלודה. זה קריטי אם ינסו לערער על התוצאות ב-2024.
8. כצפוי, אייברמס (D, ג'ורג'יה) ואו'רורק (D, טקסס) ימשיכו לצפות באחוזת המושל מהטלוויזיה. זה כבר כישלון שני ושלישי (בהתאמה) שלהם והסיכויים שלהם להמריא לקריירה לאומית פוחת בהתאם.
9. הפלות: בסה"כ ניצחון לתומכי זכות האישה על גופה - מישיגן וככל הנראה קנטקי מעגנות את הזכות במשאל עם; המושלים הדמוקרטיים (פנס', מיש', ויס' ואולי גם אריזונה וקנזס) יוכלו להטיל וטו על חוקים שיגבילו אותה. כמובן שיש מדינות שלא יקדמו זאת.
washingtonpost.com/politics/inter…
תובנות ראשוניות: עוד מוקדם לנתח, אבל כשיהיו מספיק נתונים נבדוק - השוואה בין מועמדים ברוח טראמפ לאלו שלא; פופולריות של רון דה-סנטיס (בתוך פלורידה ובחתכים דמוגרפיים שונים); כמה דומיננטית הייתה סוגיית ההפלות וציפיות ל-2024.
סוף (בינתיים).

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Washington Express

Washington Express Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @WashingtonExp

Nov 12
שרשור פוסט-בחירות
1. את התוצאות הסופיות אנחנו עדיין לא יודעים, אבל כבר עכשיו יש כמה מגמות מעניינות ששווה לשים עליהן את האצבע - בתוך ארצות הברית ובמדיניות החוץ שלה. Image
2. ראשית, סיכום של התוצאות ככל הידוע לנו עכשיו: נכון לכתיבת שרשור זה, המצב בסנאט הוא 49-49, לאחר הכרעה באריזונה לטובת הסנאטור המכהן מארק קלי.
3. מדינת המפתח לניצחון ("מדינת השחמט") היא נוואדה - רוב ההערכות הן כי זו תלך עם הדמוקרטים ותעניק להם את ה-50 המיוחלים, כאשר מאסטו-קורטז מצמצמת לאיטה את הפער (רוב הקולות שטרם נספרו מאזורים דמוקרטיים), כאשר הפער לרעתה הוא 0.1% בלבד ועוד 6% מהקולות נותרו. Image
Read 27 tweets
Nov 10
תמונת מצב עדכנית:
1. סנאט - 49-48 לרפובליקנים, כאשר באריזונה קלי (D) מוביל בפער של 5% גם כשהקולות נספרים - סיכוי נמוך למהפך; בנוואדה לאקסאלט (R) מוביל ב-1.8% אבל הפער הולך ומצטמצם; בג'ורג'יה - סיבוב שני.
2. בית הנבחרים - 209-191 לרפובליקנים, עדיין יש 24 מושבים בחוף המערבי שסיכוי טוב שילכו לדמוקרטים (קרובים לחוף/לעיר גדולה). מעניין להסתכל על נוואדה, תחרותית מאי פעם, ובעיקר על ההצבעה סביב ווגאס כאינדיקציה (עם הסתייגויות) לדפוסי הצבעה של עובדים מאוגדים ב-manual labor.
3. מושלים - באורגון מובילה קוטק (D) אחרי קרב צמוד וזה כמעט גמור. באריזונה צמוד ממש עם נטייה שמאלה, בנוואדה - פחות צמוד עם נטייה ימינה, בשתיהן יש עוד למעלה מ-15% לספור. הדמוקרטים שמרו על קנזס האדומה בידיים שלהם אבל בשתי מדינות בניו אינגלנד - ניו-המפשייר וורמונט - המושל רפובליקני.
Read 4 tweets
Oct 15
אסטרטגיית הביטחון הלאומי - חלק א' (סוגיות נבחרות)

1. השבוע פרסם הבית הלבן את אסטרטגיית הביטחון הלאומי (מעתה ואילך - NSS) של ממשל ביידן-האריס. ה-NSS היא אחד המסמכים החשובים ביותר שכל ממשל אמריקאי מפיק שכן היא מאגדת את תפיסת העולם האידיאולוגית, >
2. ניתוח המציאות על פיה ומדיניות סדורה (הכוללת יעדים וכלים) לזירת החוץ האמריקנית. בניגוד לאינטואיציה, חלק משמעותי מאסטרטגיית הביטחון הלאומי עוסק באזורים "רכים" כמו כלכלה, חברה ודמוקרטיה, אשר בתפיסה האמריקנית - באופן חוצה ממשלים - הם המרכזיים בשמירה על הביטחון הלאומי של ארה"ב.
3. כיוון שמדובר בנייר ארוך ומורכב, החלטתי לפצל את הניתוח עליו לשני פוסטים (לפחות): הפוסט הזה יבקש לנתח את הנייר על בסיס נושאים, ואילו הפוסט הבא ינתח אותו על בסיס אזורי.
Read 29 tweets
Oct 13
משבר ההגירה בניו יורק: איך הפכה שער הכניסה לאמריקה לעיר שסוערת סביב שאלת ההגירה (כתבה שלישית בסדרת הכתבות על ערים, מאת @dana_burgers )
1. ראש עיריית ניו יורק, אריק אדמס, הכריז בשישי על מצב חירום בעיר בעקבות ההגעה של אלפי מהגרים.
2. החל מחודש אפריל, טקסס ומדינות אחרות (כולן בשליטה רפובליקנית) שולחות אוטובוסים של מהגרים לעיר ניו יורק, בממוצע חמישה או שישה אוטובוסים ביום. ההערכות הן שמדובר בכ-17,000 מהגרים שהגיעו אל ניו יורק ומעוזות דמוקרטים אחרים, כולם באוטובוסים שנשכרו על ידי מדינות רפובליקניות.
3. מדינות הגבול לא מרוצות ממדיניות ההגירה של ממשל ביידן, ולכן שולחות ללא תיאום אלפי מהגרים לערים דמוקרטיות, מסע לאורך אמריקה שלרוב לוקח כמה ימים.
Read 21 tweets
Sep 6
1. וולקאם טו זומבילנד: איך הפכה סן-פרנסיסקו לבירת חסרי הבית של אמריקה - פרק ראשון בסדרת כתבות על ערים בארה"ב (מאת יקירת הבלוג @dana_burgers , סטודנטית בתכנית פכ"ם באוניברסיטה העברית)
2. רבות דובר על ה-Homelessness crises, ובפרט בתקופה האחרונה אנחנו רואים תיעוד של רחובות סן פרנסיסקו מלאים באוהלים וציוד מאולתר שבהם גרים הומלסים, ויותר ויותר אנשים מציינים שהם לא מרגישים בטוחים ללכת ברחובות העיר.
3. מה הסיבות לעלייה במחוסרי הדיור ברחובות סן פרנסיסקו?
התשובה "בגלל האקלים הנוח" לא עונה על העלייה במספר ההומלסים בשנים האחרונות, או למה אנחנו לא רואים יותר מחוסרי דיור בערים אחרות עם אקלים נוח, כמו סן דייגו. התשובה לשאלה זו, כמו כל שאלה אחרת באמריקה, תלויה את מי אנחנו שואלים.
Read 21 tweets
Aug 13
שני טקסטים מתחרים שנתתי למשתתפים לקרוא, בהכשרת קציני קש"ח שהעברתי לפני כמה חודשים (לאור הציוצים של @Roy_Iddan ו @amsterdamski2 ) - שרשור:
1. טקסט ראשון -
ארצות הברית של אמריקה היא האומה החזקה בעולם.
2. התוצר שלה עומד על 22.9 טריליון דולר בשנה, 40% יותר מזה של הכלכלה הבאה אחריה (סין); הוצאות הביטחון שלה שקולות לאלו של סין, סעודיה, רוסיה, הודו, צרפת, בריטניה, גרמניה ודרום קוריאה ביחד; כ-40% מפרסי הנובל הוענקו לאישים ולארגונים אמריקאים;
3. 14 מתוך 30 האוניברסיטאות המובילות בעולם הן בארה"ב; אנגלית היא השפה המדוברת בעולם; ששת ענקיות הטכנולוגיה - גוגל, אמזון, מטא, מייקרוסופט, אפל וטסלה - הן חברות אמריקניות; ובאולימפיאדת טוקיו ארה"ב זכתה ביותר מדליות מכל מדינה אחרת, כולל בכל קטגוריה בנפרד (זהב, כסף, ארד).
Read 13 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(