🧵 #مهسا_امینی
تحریم شدن #ابرآروان سیگنال مناسبیه برای شرکتهایی که به نوعی تسهیلگر کار حکومت هستن. همین اول بگم که لطفا همه شرکتها و البته استارتاپها رو یه کاسه نکنید تا تر و خشک با هم نسوزه. اما سه مورد به ذهنم رسید.
(1/12)
- اول اینکه ابرآروان همیشه در مقابل انتقادها سراغ این آدرس غلط رفته که ما اینترنت رو قطع نمیکنیم. که از قضا درست هم میگه! اما بذارید با یک مثال دمدستی و ناقص توضیح بدم که چیکار میکنه، فقط از منظر آزادی دسترسی و نه امنیت.
(2/12)
فکر کنید که حکومت میوهفروشیها رو هر موقع به نفعشه تعطیل میکنه. وقتی اعتراض کنید هم میگه "نگران نباشید، بیمیوه نمیمونید، برید از فلان فروشگاه که فقط سیب میفروشه سیب بخرید". میگید آخه ما که فقط سیب نمیخوایم! جواب میشنوید همینه که هست.
(3/12)
میرید پیش سیبفروش میگید "تو دو دقیقه این سیبفروشیت رو تعطیل کن، با حکومت کاری نداشته باش، باهاشون قرارداد نبند تا حکومت شما رو بهونه نکنه برای بستن میوهفروشیها. تازه حکومت باغبونها رو مجبور میکنه سیبهاشون رو بدن به شما بفروشید."
(4/12)
اونم میزنه به صحرای کربلا که "مگه من میوهفروشیها رو میبندم؟ دارم سیبم رو میفروشم و انقدر منو سایبربولی نکنید."
(5/12)
حالا کی اینترنت رو قطع میکنه؟ ISPها.
نقطه کشمکش اینجاست که مخالفان میگن شما هزینه قطع اینترنت رو کاهش میدین و اینطور در ظلم و محدود کردن آزادی توسط حکومت شریک هستید و موافقان میگن ما فقط داریم سیب میفروشیم! یعنی موضوع اخلاقیه و نه فنی. اخلاقی که انگار برای اونها بیمعنیه.
(6/12)
ابرآروان افتخار میکرد که در زمان قطعی اینترنت تلاش کرده سایت و سرویسهای کسبوکارها کمتر ضربه بخورن.
سادهتر بگم، اسنپ و دیجیکالا کار میکردن در حالی که انسانها داشتن توی خیابونها و در سکوت خبری کشته میشدن.
(7/12)
- دوم اینکه تا حدود سه ماه بعد از آبان 98 در مورد ابرآروان صحبتی نمیشد تا اینکه همایش #سوارابرها رو برگزار کردن. اون موقع تک و توک در مورد این صحبت شد که چرا در طی اون یک هفته قطعی اینترنت ابرکها رو دولا پهنا حساب کردید و از فرصت سواستفاده کردید.
(8/12)
اما در اواخر سال 1399 با پروژه #ابرایران بود که تازه انتقادها اوج گرفت. چیزی که به خاطرش تحریم شدن.
یعنی یک سال بعد از 98. میتونید توییتهای قبل از اون در مورد ابرآروان رو چک کنید. اینو میگم که لطفا قبل از انتقاد به فلان کارمند جزء یا گروه موسیقی یا فلان کسبوکار یا
(9/12)
تولیدکننده محتوایی که باهاشون کار کرده در نظر بگیرید. نمیگم کی مقصره و کی نیست، میگم چیزی نبوده که همه اطلاع داشته باشن، حداقل تا اول 1400.
بعضی عملکردها و بازخواستها ممکنه به قیمت زندگی و عمر یک نفر تموم بشه. حساس باشیم.
(10/12)
سوم اینکه طرفدارانش میگن مگه فقط ابرآروان این کار رو میکنه؟ که باز هم درست میگن. ابرآروان چوب توی چشم بودنش رو خورد. در حال حاضر شرکتهایی دارن برای حکومت کار میکنن که ما حتی اسمشون رو هم نشنیدیم.
(11/12)
درهمین پروژه ابرایران، آسیاتک و ژرفنگر و ابر زَس XaaS و فناپ هم حضور دارن. حالا موضوع اینه که ما میگیم نباید راه سرکوب رو برای حکومت تسهیل کنید و اونها با ژست خدمت میگن ما فقط داریم زیرساخت رو توسعه میدیم. باشه، آسیاب به نوبت.
(پایان)
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
🧵 (۱)
از اونجایی که بعضی از خبرگزاریها حرف گوش نمیدن و چهرهها رو از ویدیوها محو نمیکنن، خودتون میتونید از این اپلیکیشنها استفاده کنید. گاهی دقیق نیستن ولی معمولا کار رو راه میندازن.
برای اندروید PutMask
برای iOS هم MovStash #مهسا_امینی
(۲)
اگر لازم بود که از یک مقاله، صفحه یا توییت یه کپی بردارید تا در صورت پاک شدن بعدا قابل استناد و در دسترس باشه از archive.org استفاده کنید. اینطوری:
(۳)
از اپلیکیشنش هم میتونید استفاده کنید که کار رو خیلی سریعتر میکنه:
🧵 #مهسا_امینی
چند سال پیش توی یه #استارتاپ کار میکردم. روزهای سختی رو میگذروندیم. سرمایهگذار خیلی فشار میورد، کارها پیش نمیرفت، صنفی که در اون زمینه کار میکردیم به خاطر احساس خطر از دیجیتالی شدن فرآیند از ما شکایت کرده بود، سرویسهایی که از خارج از کشور نیاز داشتیم
(۱/۱۲)
ایران رو تحریم کرده بودن و مدیرعاملمون از خستگی شبها توی دفتر میخوابید. یادمه یه شب ساعت ۱۰ برگشتم خونه، اومدم کلید بندازم توی در، گوشیم از دستم افتاد. چند لحظه خشکم زد. ترسیدم از اینکه برش دارم و صفحهش شکسته باشه. بعد از اون نگرانی چند ثانیهای دلم ریخت.
(۲/۱۲)
با خودم گفتم واقعا حق ما اینه؟ حق من اینه که ساعت ۱۰ شب از سرکار بیام خونه بعد اینطور وحشت کنم که نکنه گوشیم شکسته باشه و پول این رو نداشته باشم که تعمیرش کنم؟ همونطور توی راهرو نشستم بدون اینکه گوشیم رو بردارم. یاد مکالمه چند روز قبلمون توی دفتر افتادم.
(۳/۱۲)
خبرگزاری @CNN یک تحقیق اختصاصی از آخرین ساعات زنده بودن #نیکا_شاکرمی انجام داده و به یک ویدیوی اختصاصی دست پیدا کرده که نیکا رو نشون میده که در حال فرار پشت یه ماشین قایم شده و به راننده میگه "حرکت نکن، حرکت نکن" #مهسا_امینی
بخش اول:
کسی که ویدیو رو گرفته به cnn گفته کمی بعد چند مرد اون رو گرفتن و داخل یه ماشین انداختن
بخش دوم:
#رشته_توییت#مهسا_امینی
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده که حکومت ایران نه تنها به روسیه بلکه به ارتش اتیوپی هم برای جنگ در Tigray پهپاد داده.
شاید جالب باشه بدونید که در حال حاضر جنگ اکراین و روسیه بزرگترین جنگ دنیا نیست! الان یک میلیون سرباز در جنگ تیگرای درگیرن.
(1/8)
تیگرای در آفریقا و شمال اتیوپی قرار داره. توی این جنگ که از دو سال پیش شروع شده، ارتش اریتره از بالا و ارتش اتیوپی از جنوب محاصرهشون کردن. به دلیل استفاده از تاکتیکهای جنگ جهانی اولی، یعنی حمله با جمعیت بالا فقط در هفتههای پیش صد هزار نفر کشته شدن.
(2/8)
در این حالت وخیم، اتیوپی داره از ورود کمکهای بشردوستانه جلوگیری میکنه که این میلیونها تیگرایی رو در آستانه قحطی و هزاران نفر رو به خاطر کمبود خدمات پزشکی در آستانه مرگ قرار داده.
(3/8)
#رشتو#دیتا#ناامن
این یه مدت برای من سوال شده بود که چرا انقدر توییتهای عجیب و غریب از اکانتهای مشکوک فیواستار میشن و کی اینها رو لایک میکنه. نتیجهش شد این رشته توییت که تقریبا سه هفته وقت برد تا دیتا رو جمع و آنالیز کنم. پنجاهتا توییت از اکانتهای مشکوک و
(1)
پنجاهتا توییت از اکانتهای ظاهرا امن رو انتخاب کردم و با پایتون و API توییتر از هر توییت هم هزار لایک رو استخراج کردم. یعنی جمعا صدهزار اکانتی که این توییتها رو لایک کرده بودن رو لیست کردم.
همین اول هم بگم که این تحقیق رو یک کنجکاوی شخصی درنظر بگیرید و
(2)
نه یک تحقیق علمی که مو لای درزش نره. اینکه چطور یه اکانت رو ظاهرا ناامن تشخیص دادم هم فعلا به این جمله پاتر استورات بسنده میکنم که I know it when I see it. هرچند اول به خود توییت توجه کردم و بعد به اکانت. مثال توییت: "عکس دستتون رو منشن کنید!"
(3)