دربارهی ناامیدی برخی دوستان از #تهران و شهرهای بزرگ ایران:
گئورگ زیمل جامعهشناس آلمانی دربارهی تغییر کالبد شهری به عنوان موجودی زنده توسط حکومتهای توتالیتر معتقد است بیگانهسازی انسان با شهر با هدف کاهش اثر شهروندان بر شهر انجام میشود.
۱/۷ #مهسا_امینی
عکس توییت قبل، همدلی مبارزان تهرانی در خیل شجاعان خیابانهای ایران است با عزیزان #مهاباد بر بیلبورد اتوبان ستاری، جایی که زمانی به میدان نور میرسید؛ یکی از تنفسگاههای شهروندی در غرب تهران که در راستای پروژهی امنیتی تغییر کالبد تهران تخریب شد. #مهسا_امینی
۲/۷
تغییر کالبد شهری و تخریب یا تغییر کاربری فضاهایی که شهروندان در آن قادر به تجربهی احساس یا کنشی مشترک باشند در تهران، مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز و اهواز از دههی هفتاد پی گرفته شد؛ سیاستی از سوی رژیم برای تسلط بیشتر بر فضا و جداسازی شهروندان از فضاهای شهری. #مهسا_امینی
۳/۷
در شهرهای بزرگ ایران افزون بر فاصلهای که میان شهروندان کلانشهرها در سراسر دنیا وجود دارد، سیاست رژیم در از میان بردن بافت تاریخی محلهها، تخریب هویت شهری، و توسعهی ناپایدار شهرها و حاشیهی آنها، سبب دشواریهای متعدد اجتماعی در برقراری ارتباط ارگانیک میان مردم شد.
۴/۷
یکی از دلایل اصلی عدم شکلگیری میدان میلیونی در کلانشهرهای ایران، پروژهی بیگانهسازی شهروندان با شهر و محلههای آنهاست که در کنار سیاست رسمی جمهوریاسلامی در گران کردن زندگی در این شهرها، مفهوم همسایگی و نقش محله به عنوان فضایی برای انباشت زمان در چند نسل را مختل کرده.
۵/۷
افزون بر این، کلانشهرهای ایران به دلیل عدم توازن توسعهیافتگی در بخشهای مختلف خود با فقر و معضلات زیستمحیطی دست به گریباناند که منجر به اَتمیزه شدن جامعه شده است. در این حالت با وجود سطح بالای نارضایتی میان اکثریت جمعیت، پیوند میان کانونهای اعتراضی به سختی برقرار میشود.
۶/۷
تکرار ۲۵خرداد ۸۸ تهران، در پایتخت و دیگر کلانشهرها امکانپذیر است اما نیازمند کاتالیزورهای سیاسی است که همهی ما گرچه امید به وقوع زودتر آن و کاهش فشار سرکوب بر شهرهای کوچک را داریم اما بنا به تاریخ معاصر، این عامل کلیدی، از دل فراز و نشیب طبیعی #انقلاب_ملی زاده خواهد شد.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh