اگر شما هم جزو افرادی هستید که هر روز در جلسات متعددی شرکت میکنید، پیشنهاد میکنم نتایج یک تحقیق انجام شده توسط مایکروسافت را از دست ندهید که در آن تاثیر جلسات «پشت سر هم» روی مغز بررسی شده است...
۱/۷ #رشتو
در این تحقیق ۱۴ نفرشرکت کردهبودند:
- روز اول تحقیق، چهار جلسه ۳۰ دقیقهای پشت سر هم برگزار شد.
- روز دوم تحقیق، چهار جلسه ۳۰ دقیقهای برگزار شد با این تفاوت که اشخاص بین آنها ۱۰ دقیقه استراحت میکردند.
۲/۷
شرکتکنندگان کلاههای مخصوصی برسر داشتند که از طریق آن فعالیت الکتریکی مغز (EEG) ثبت میشد و با کمک آن نتایج جالبی بهدست آمد:
جلسات پشت سر هم باعث افزایش و تجمیع استرس در مغز میشود. در حالی که وجود استراحت بین آنها سبب میشود این تجمیع استرس رخ ندهد.
۳/۷
علاوه بر این استراحت بین جلسات سبب افزایش قابل توجه یکی از معیارهای قابل اندازهگیری به نام frontal alpha asymmetry میشود که نشاندهنده افزایش تمرکز در طول جلسات است.
۴/۷
نکته دیگر این بود که در شروع و انتهای جلسات پشتسر هم، میزان استرس به طور قابل توجهی بیشتر میشد و به نظر میرسد علتش این است که ذهن ما در انتهای جلسه معطوف موضوع جلسه بعدی میشود و همین استرس را بالا میبرد. در حالی که وجود استراحت بین جلسات، این افزایش استرس را حذف میکند.
۵/۷
به طور خلاصه وجود استراحت بین جلسات، هم به سلامت مغزمان کمک میکند و هم کارایی آنها را بالا میبرد.
ضمنا گاهی اوقات هم میتوان چند روزی به طور کامل به خودمان استراحت بدهیم تا ذهنمان دوباره به حداکثر کاراییاش برگردد… اگر موافقید میتوانید از همین امروز شروع کنید!
۶/۷
نویسنده: جادی میرمیرانی
این مطلب سال ۱۳۹۰ در نارنجی منتشر شده است.
جای جادی و دیگر افراد آزاده در زندان نیست. #رشتو
۱/۶
در فرهنگ اینترنت، قانون ۱٪ که بعضیها به آن قانون ۱-۹-۹۰ (و حتی ۱-۱۰-۸۹) هم میگویند، عبارت است از اینکه در جوامع مجازی مانند فرومها و وبلاگها و غیره افراد بیش از آنکه تولید کننده محتوا یا مشارکت کنند باشند، دید میزنند (Lurk).
۲/۶
نام این قانون از این تئوری آمده که تعداد افرادی که در یک جامعه مجازی مشارکت تولیدی دارند، کمتر از یک درصد جامعه را تشکیل میدهند. این عبارت اولین بار توسط «بن مک کونل» و «جکی هوبا» مطرح شد.
۳/۶
چند سال قبل تحقیق جالبی توسط بخش روانپزشکی دانشگاه ویرجینیا انجام شد: هر شخص به مدت ۱۵ دقیقه به یک اتاق کاملا خالی منتقل میشد. آنجا هیچ چیز برای سرگرمی وجود نداشت: بدون تلفن، تلویزیون و کتاب. اما دستگاهی آنجا بود که با زدن دکمهاش یک شوک الکتریکی به افراد وارد میشد… #رشتو
۱/۶
در تئوری ۱۵ دقیقه صبر کردن کار سختی نیست و دلیلی برای وارد کردن شوک به خودمان نداریم. اما در عمل عده قابل توجهی از شرکتکنندگان بارها به خودشان شوک وارد کردند!
۲/۶
برای ما بسیار دشوار است که با افکار خودمان تنها باشیم و تحقیقات متعدد نشان داده که انواع و اقسام محرکهای خارجی را ترجیح میدهیم. حتی اگر یک محرک منفی و دردآور مانند شوک الکتریکی باشد.
۳/۶
این روزها استفاده از سیگارهای الکترونیکی (ویپ) فراگیر شده و بسیاری تصور میکنند آنها کمضررتر از سیگارهای سنتی هستند. هرچند در این مورد اختلاف نظر وجود دارد اما ویپ همچنان در دسته مواد مضر قرار میگیرد. اکنون نتیجه یک تحقیق جدید عوارض آن روی دندانها را نشان داده است: #رشتو
۱/۴
مشخص شده که سیگارهای الکترونیکی به چند روش مختلف باعث آسیب جدی به دندانها میشوند:
- در محلول سیگارهای الکترونیکی از مواد قندی استفاده میشود که به دندانها میچسبد و باعث افزایش تخریب میشوند. بنابراین از این نظر از سیگارهای سنتی مضرتر هستند!
۲/۴
- محلول ویپ باعث تغییر باکتریهای محیط دهان شده و سبب افزایش جمعیت باکتریهای مضر میشود.
- محلول ویپ روی لثهها نیز تاثیر تخریبی دارد و از این نظر مشابه سیگارهای سنتی است.
۳/۴
چگونه یاد بگیریم که آموختههای اشتباهمان را فراموش کنیم؟
در دوران کودکی با یکی از نویسندگان ایرانی (نام نمیبرم) آشنا شدم و برای کسب اطلاعات بیشتر از معلم مدرسه در موردش سوال کردم. معلم عزیز حرفهای بد زیادی در مورد آن نویسنده گفت و باعث ایجاد یک ذهنیت منفی در من شد.
۱/۹ #رشتو
آن زمان هنوز اینترنت وجود نداشت. سالها بعد مجددا در اینترنت به نام آن نویسنده برخوردم و کمی در موردش تحقیق کردم. اکنون برای آن نویسنده بزرگ احترام زیادی قائل هستم.
۲/۹
بسیاری از اوقات آموختههای ما باعث ایجاد یک ذهنیت خاص میشوند و بر اساس همان، چیزهای دیگر را تفسیر یا قضاوت میکنیم. گاهی اوقات نیز آموختههای ما منجر به ایجاد عادتهایی میشوند که تا مدتها با ما هستند.
۳/۹
این تصویر یک گلبول قرمز خون است که وظیفه اصلی رساندن اکسیژن به بافتهای بدن را ایفا میکند. اما این یک گلبول عادی نیست! چون در آزمایشگاه تولید شده و اکنون بعد از چندین دهه تحقیق، آزمایش انسانی محدود آن آغاز شده است.
برخی بیماریها و حوادث سبب میشود که نیاز به دریافت خون داشته باشیم، اما محدودیتهای مهمی وجود دارد:
- وجود گروههای خونی متعدد
- نیاز به اهداکننده
- انتقال برخی بیماریها از طریق خون
و اصلا سازمانهایی مانند «انتقال خون» به خاطر مقابله با همین چالشها تاسیس شدهاند.
۲/۶
اکنون پیشرفت تولید گلبول قرمز مصنوعی به جایی رسیده که آزمایش آن برای نخستین بار روی دو نفر آغاز شده و اگر موفقیتآمیز باشد روی افراد بیشتری امتحان خواهد شد.
محققان به گلبولهای تولیدی با مواد رادیواکتیو برچسب زدهاند و آنها را در بدن دریافتکنندگان زیر نظر دارند!
۳/۶
این تصویر بقایای اجساد افرادی است که در همهگیری طاعون حدود ۷۰۰ سال پیش جان خودشان را از دست دادهاند. اکنون با تحقیق روی این اجساد مشخص شده این بیماری تاثیر مهمی روی سلامت حال حاضر ما برجای گذاشته! #رشتو
۱/۵
مشخص شده افرادی که در آن دوران دارای یک جهش ژنتیکی خاص بودهاند، با احتمال ۴۰ درصد بیشتر از دیگران از بیماری جان سالم بهدر میبردند. در نتیجه افراد حاوی این ژن، شانس بقای بیشتری داشتهاند.
۲/۵
طاعون در آن دوران باعث مرگ حدود ۲۰۰ میلیون نفر شده و بههمین خاطر نسل افراد حاوی آن ژن خاص، فراگیر شده است. اما نکته اینجاست که این ژن خودش سبب افزایش استعداد ابتلا به برخی بیماریهای خودایمنی میشود.
۳/۵