Αποφασίζεται με υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και επιβάλλει την παρουσία πολιτειακών συμβόλων και αξιωματούχων του στενού πυρήνα της κρατικής υπόστασης.
Δεν αφορά μια απλή περίπτωση κηδείας δημοσία δαπάνη. Ισοδυναμεί με την μέγιστη τιμή που μπορεί η πολιτεία να αποδώσει σε έναν νεκρό.
Η Πολιτεία έκρινε ότι ο Κωνσταντίνος δεν πρέπει να κηδευτεί με αυτή την διαδικασία, κυρίως λόγω του νομικού κωλύματος της έλλειψης ελληνικής ιθαγένειας.
Υπάρχουν όμως και πιο θεμελιώδεις λόγοι για τους οποίους θα ήταν ακραία αντιφατικό να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους ο άνθρωπος που συνέβαλε στην νομιμοφανή εγκαθίδρυση της δικτατορίας και για τον οποίο ο λαός με το δημοψήφισμα αποφάσισε με συντριπτικό ποσοστό την έκπτωση.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ιστορικά ο Κωνσταντίνος δεν διετέλεσε αρχηγός του κράτους. Σημαίνει αντιθέτως οτι και αρχηγός κράτους να είσαι, η πολιτεία θα αποφασίσει για τις τιμές κι όχι η κληρονομικότητα.
εξουσίας και μετα την κατάργηση της μοναρχίας.
Μια υπουργική απόφαση είναι.
Μπορεί για την περίπτωση σας να μην εκδοθεί.
Για αυτό, το νου σας.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Η επιλογή της αβασίλευτης δημοκρατίας δεν είναι μια «αριστερή» επιβολή. Είναι τελείως ανιστόρητο να παρουσιάζεται ως μια παραταξιακή προτίμηση ο προεδρικός κοινοβουλευτισμός. Οι φιλομοναρχικοί περιφρονούν τους πατέρες του ελληνικού κράτους που δέχτηκαν μονάρχη ως λύση των ΜΔ
Στις αρχές και τα μέσα του 19ου αιώνα που δεν νοείτο δηλαδή νέο κράτος χωρίς μοναρχία στην Ευρώπη. Ο Κολοκοτρώνης φυλακίστηκε επειδή θεωρήθηκε ότι συνωμοτούσε κατά του Όθωνα. Τα ξεχάσατε αυτά οι ακροδεξιοί ή μάλλον ουδέποτε τα γνωρίζατε.
Η μοναρχία του Όθωνα ήταν μια φυτευτή επιβολή των μεγάλων δυνάμεων της εποχής εκείνης. Ο λαός εκφράστηκε με την επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου. Αριστερός ήταν ο Μακρυγιάννης και οι άλλοι οπλαρχηγοί που επέβαλαν Σύνταγμα στον Όθωνα; Με τους Βαυαρούς είστε, οι Ελληνάρες;
Το ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα έχει πολύ ενδιαφέρουσες πολιτισμικές, αλλά και νομικές πτυχές. Το 2015 ως δικηγόρος του Συλλόγου των Αθηναίων υπέβαλα στο Ε.Δ.Δ.Α. την προσφυγή κατά της τότε άρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να προσέλθει στην διαδικασία διαμεσολάβησης της UNESCO
Η απόφαση του Ε.Δ.Δ.Α. ήταν ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, καθώς υπογράμμισε ότι άλλη οντότητα έπρεπε να είναι η προσφεύγουσα, εννοώντας την Ελληνική Δημοκρατία.
Έτσι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, στο μέλλον η Ελλάδα να προσφύγει κατά κάποιας βρετανικής άρνησης στο Ε.Δ.Δ.Α., το οποίο έχει εκδικάσει κι άλλες υποθέσεις που αφορούν πολιτισμική κληρονομιά.
«Α, μία ντραγκ που ΚΑΛΛΙΑΡΝΤΕΥΕΙ αυτά που κάνουν άλλες ντραγκ!!! Πόσο πρωτοποριακό, ας την πάρουμε στα σοβαρά.»
Πολλοί αναρτούν ένα βιντεάκι μιας ντραγκ κουίν που λέει, μέσες - άκρες, ότι η τέχνη του ντραγκ δεν απευθύνεται στα παιδιά κι ότι είναι μια βρώμικη κατάσταση για ενήλικες.
Και αυτο το βιντεάκι λειτουργεί ως επιχείρημα εναντίον των γονέων που αποφάσισαν να πάνε τα παιδιά τους σε μια εκδήλωση δυο οργανώσεων (κι όχι σε ένα νηπιαγωγείο για να πρόκειται για επιβολή) να ακούσουν μια ντραγκ να λεει παραμύθια.
Διαφαίνεται απόπειρα σύγχυσης της υπόθεσης παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και της υπόθεσης της Εύας #Καϊλή, ενώ είναι πασίγνωστο ότι το θέμα διαφοροποιείται νομικά για έναν θεμελιώδη λόγο:
- είναι άλλο η άρση του απορρήτου για την διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρού εγκλήματος, ανακριτική πράξη που αποσκοπεί στην συγκέντρωση αποδείξεων για ποινικό αδίκημα και γίνεται από τις Αστυνομικές Αρχές
- είναι άλλο η άρση του απορρήτου για "λόγους εθνικής ασφάλειας", που αφορά την άμυνα του Κράτους και γίνεται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Με πλήρη σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας της Εύας #Καϊλή, αξίζει να θυμηθούμε την πορεία της και το λάθος της ένταξής της στις βουλευτικές λίστες του ΠΑΣΟΚ.
Η Εύα Καϊλή είναι η εντυπωσιακή κυρία που μαγνήτιζε τα βλέμματα με την εξωπραγματική ομορφιά της, προσόν που κρίθηκε απολύτως επαρκές για να εισαχθεί στην πολιτική.
Στην πορεία το ίδιο προσόν κρίθηκε απολύτως επαρκές για να εκφωνεί δελτία ειδήσεων.