احتمالاتی در مورد #مسمومیت_دانش_آموزان
1/نقطه شروع مسمویت ها در مدارس از 9 آذر سال جاری در هنرستان دخترانه نور شهر قم بود. این روند سریالی مسمویت به سرعت در سراسر کشور مشاهده شد. این موضوع در ابتدا در حاشیه صفحات خبری قرار داشت
2/اما رفته رفته با گستردهتر شدن مسمویت ها توجهات را به سمت خود جلب کرد.
تا حدی که در روزهای گذشته امار مسمویت بسیار بالا رفته و در زمان نوشتن این مطلب نیز این حملات رخ داده است.از 9 آذر ماه تا 9 اسفندماه تاکنون 58 مورد مسمویت در 10 شهر ایران اتفاق افتاده است،
3/ اما در 3 ماه گذشته به شکل عجیبی شاهد بیتوجهی ، تکذیب و حاشا ، بی اهمیت جلوه داده و تعلل قابل توجه در سطوح مسئولیتی هستیم. روندی ثابت در رفتار مدیریتی کشور در جریان همه بحرانها
4/ وزیر بهداشت میگوید: سم بسیار خفیفی باعث مسمومیت خفیف در دانش آموزان شده / کمیته ویژهای را مامور کردیم که در این رابطه تحقیق کنند و از بهترین اساتید سمشناسی کشور کمک گرفتیم که تحقیقات آنها نشان داد سم بسیار خفیفی باعث این عوارض میشود.
5/علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس نیز بیان کرده است : نتیجه آزمایشهای انجام شده مشخص شد که گاز (N2) در سم منتشر شده در مدارس وجود داشته است./ این سم بلافاصله در بدن از بین خواهد رفت و به صورت ترکیبی و تلفیقی بوده و به همین دلیل تشخیص آن دشوار است.
6/اولین سوالی که بوجود میآید این است که چطور امکان شناسایی عوامل مسومیت تاکنون میسر نبوده است؟
نکته قابل توجه دیگری که باید اضافه کرد این است که کاربری در توئیتر یک نقشه پراکندگی از مسمومیت ها تهیه کرد است
7/ با نگاهی به پراکندگی حملات در شهرها دو فرض را باید مطرح کرد: اول اینکه باید این احتمال را بالا دانست که تروریستها بصورت سازمان یافته در حال فعالیت هستند و دوم از توانایی لجستیکی خوبی برای پراکنده کردن حملات خود برخوردار هستند
8/ و سوم آنکه توانایی حمل و نقل ایمن و یا تولید عوامل مسمویت را دارند.
برخی از شواهد:
دبیرستان دخترانه فرزانگان اردبیل : سردرد، ضعف جسمانی، خستگی شدید، حالت تهوع و استفراغ
9/ مدرسه فاطمیه قم: تهوع، استفراغ، سنگینی سینه، مشکل تنفسی، بیحسی پا به بیمارستان کشاند. برخی دانشآموزان این مدرسه میگویند پیش از مسمومیت بویی شبیه الکل یا بوی گاز تند در فضای مدرسه پخش شده است.
طبق مصاحبهای که مقامات و مسئولان مرتبط با تمام دانشآموزان انجام دادند
10/ اکثر دانشآموزان مدعی شدند بویی شبیه عطر تند و پرتقال گندیده استنشاق کردهاند. متخصصان خبره وزارت بهداشت که تیمی 50نفره را تشکیل میدهند تاکنون به هیچ مستند علمی در این ارتباط دست نیافتهاند و بخش اعظم این حوادث و مسمومیتها را ناشی از ترس دانشآموزان عنوان کردهاند.
11/ شیخی درباره اثر مسمومیت بر دانشآموزان بیان میکند: «براساس گزارشها مسمومیت دانشآموزان اکثراً گذرا بوده است، آنها بین ۱۵ تا ۴۵ دقیقه علائم مسمومیت داشتند و این علائم پایدار نبوده است.»
مسئولان مدرسه از انتشار بويي شبيه نارنگي و پس از آن سرگيجه
12/ و بد شدن حال دانشآموزان سخن گفتند! دانشآموزان نيز از علائمي همچون سردرد، سرگيجه، سستي بدن، عدم توانايي راه رفتن و بيحالي ميگويند، برخي والدين نيز از ادامه عوارضي همچون سرگيجه و بيحالي دانشآموزان با گذشت چندين هفته از وقوع حادثه خبر ميدهند.
13/ در بخش هایی از گزارش هم میهن آمده است : روز چهارشنبهای که گذشت برای دومینبار مسموم شدند و به بیمارستان رفتند؛ یکی با سرگیجه و تپش قلب، یکی با کمردرد، یکی با سردرد و درد شدید قفسه سینه و یکی با افت شدید اکسیژن خون.
14/ دو دانشآموز مدرسه 15خرداد بروجرد میگویند که شیئی شبیه یک بمب کوچک را دیدهاند که از بیرون مدرسه به حیاط پرتاب شده و مادهای که از آن بیرون میآمده، آنها را مسموم کرده / بعد از آن بویی در مدرسه میپیچد که همه آن را احساس میکنند. بویی شبیه نارنگی خراب شده یا گندیده.
15 / رفتیم داخل کلاسهایمان، وقتی وارد شدیم، بوی خاصی شبیه سفیدکننده میآمد. گفتند بوی ضدعفونی است. زنگ تفریح که شد، گفتند یکی از بچههای کلاس دوازدهم حالش بد شده، ما رفتیم ببینیم چه خبر شده. وقتی رفتیم طبقه بالا، کمکم سردرد و سرگیجه گرفتم.
16/ بویی شبیه وایتکس میآمد و اصلا شبیه بوی گاز شهری نبود. / چیزی شبیه بمب در بخشی از مدرسه ترکید و از آن دودی با بوی نعنا خارج شد /
بار اولی که دچار مسمومیت شدم ۱۱ روز پیش بود؛ در راهرو بوی تخممرغ گندیده و عطر تند می آمد
17/ وقتی وارد کلاس شدم چشمهایم قرمز شد. ابتدا فکر کردم تلقین میکنم، اما به مرور حالت تهوع به من دست داد. / در مسیر راه پلهها بوی اسپند و واکس سوخته میامد
در مواردی نیز بوی توت فرنگی و دوده تیره دیده شده است.
18/ با توجه به گستردگی و پراکندگی این حملات در شهرهای مختلف میتوان این پیشفرض را در نظر گرفت که ممکن است این حملات به مدارس با استفاده از عوامل مختلف صورت گرفته باشد.
19/اما میتوان یک فرضیه را مطرح کرد. قبل از آن باید گفت هرگونه تشخیص قطعی نیازمند نتایج آزمایشگاهی و معاینات پزشکی است. در بسیار از شواهدی که به آن اشاره شد، مشابهت بسیاری با مسمویت با عوامل ارگانوفسفره یا همان عوامل عصبی دارد.
20/ در جریان حمله به مترو توکیو با گاز سارین بسیاری از قربانیان علائم مسمویت مشابه با دانش آموزان دارند جدول زیر علائم مسمویتی قربانیان مترو توکیو را تشریح کرده است.
21/ عوامل اعصاب به دو دسته گروه G و گروه V تقسیم میشود. در این میان تابون (GA) با داشتن بویی شبیه به میوه و در مواردی که ناخالص باشد رنگ قهوهای سوخته شاید اصلی ترین مضنون در جریان این مسمویت ها باشد.
22/ برخی از علائم مسمومیت با تابون عصبی شدن/بی قراری،انقباض مردمک،آبریزش بینی، ترشح بیش از حد بزاق، تنگی نفس (مشکل در تنفس به دلیل انقباض ، تعریق، ضربان قلب آهسته، از دست دادن هوشیاری، تشنج، فلجی، از دست دادن کنترل مثانه و روده، آپنه (قطع تنفس) و تاول های ریه است.
23/ تعداد و شدت علائم ظاهری بسته به میزان جذب عامل و سرعت ورود آن به بدن و میزان خلوص و دوز آن است. در دوزهای بسیار کم در پوست گاهی اوقات باعث تعریق موضعی و لرزش همراه با انقباض مشخص مردمک با عوارض دیگر می شود.
24/ متوسط دوز کشنده LD50 تابون از طریق پوست 200 تا 1000 میلی گرم ، از طریق هاضمه 25 تا 50 میلی گرم و از طریق دستگاه تنفس 100 تا 200 دقیقه بر مترمکعب است.
میزان سمیت در تابون بستگی به عوامل مختلفی دارد، از جمله شرایط آزمایشگاهی تولید، میزان خلوص مواد اولیه و...
25/ به همین دلیل ممکن است از ترکیبات شبه تابون نیز مورد استفاده باشد.
سنتز یک عامل اعصاب مانند تابون نیازمند برخی مواد حدواسط است. در سنتز تابون از دو ماده PCl3 و POCl3 به عنوان ماده اولیه استفاده میشود. سنتز تابون به دو روش صورت میگیرد
26/ در روش اول ابتدا استریفیکاسیون کنترل شده PCl3 صورت میگیرد تا دی اتیل کلروفسفیت تشکیل شود و سپس دی متیل آمین به مخلوط اضافه میشود و دی اتیل، دی متیل آمینوفسفیت حاصل میشود که در مجاورت با سیانوژن کلرید یا برمید تابون تولید میشود.
27/ در روش دوم آمیناسیون، استریفیکاسیون و واکنش با NaCN به طرق مختلف بر روی POCl3 انجام میشود و تابون تولید میشود. آمیناسیون POCl3 و سپس واکنش محصول Me2NPOCl2 با مخلوط EtOH و NaCN منجر به تولید تابون میشود.
28/ وجود بویی شبیه به تخم مرغ گندیده ممکن است وجود یک تیول مانند بتا-مرکاپتواتانول باشد که به عنوان یک آنتی اکسیدان برای کاهش فراریت استفاده میشود و بویی شبیه تخم مرغ گندیده و لاستیک سوخته دارد.
29/در پایان باید اضافه کرد موارد ذکر شده بر اساس حدسی که از شواهد بدست آمده است نوشته شده است لذا بصورت قطعی عامل مسمومیت را تائید نمیکند.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
یک ابتکار و مصائب مقابله آن ... !
۱/ استفاده از ریز پرنده ها و کوادکوپترها در ابعاد نظامی چندی است مورد توجه قرار گرفته.
ارزان قیمت بودن، دسترسی ساده، آموزش ساده به همراه قابلیت فیلم برداری و عکس برداری با کیفیت بالا باعث شد بسیار زود توجه ها را به سوی خود جلب کند.
۲/همین موارد باعث شد بسیار زود در جنگ های سوریه و عراق به صورت گسترده مورد استفاده گردد.
بسیار زود قابلیت طلایی این پرنده ها کشف شد.
توانایی حمل بار اگرچه در کواد های قدیمی بسیار کمتر از امروز بود اما ایده مسلح کردن آن یکی از بهترین ایده هایی بود که کشف شد.
۳/ استفاده از بمبلت های ساده با توانایی یک نارنجک یا خمپاره ۶۰ باعث شد تا به سرعت علیه نفرات سنگر ها و ادوات مورد استفاده قرار گیرد و نتایج آن قابل تامل باشد.
از طرفی ساختن مهمات برای استفاده با روندی بسیار ساده ارزان در دسترس بود و باعث میشد تا گستره استفاده از آن به سرعت افزایش
۱/ آماری از مجموعه هواگرد های فراری در جریان جنگ
شکاری:
یک فروند F-4E خلبان قناعت پیشه - عراق
یک فروند F-4E خلبان حسن منصوری - عربستان
یک فروند F-5 خلبان مصطفی وجدانی - عربستان
یک فروند F-5 خلبان نامشخص - ترکیه (تائید نشده)
یک فروند F-14 خلبان احمد مرادی - عراق
۲/ ترابری و سوخترسان:
یک فروند C-130 خلبان حمید زیرک - امارات
یک فروند C-130 خلبان جواد حسینی - ترکیه
یک فروند ۷۰۷ تانکر خلبان داریوش خیرخواه - مصر
یک فروند ۷۰۷ ترابری خلبان نامشخص - عربستان ( تائید نشده)
۳/یک فروند ۷۰۷ خلبان بهزاد معزی - فرانسه
یک فروند فالکن ۲۰ خلبان علیاکبر محمدی - عراق
یک فروند F-27 خلبان نامشخص - عراق
بالگرد:
یک فروند کبرا خلبان رحیمی - عراق
یک فروند شنوک خلبان نامشخص - عراق
لازم به ذکر است که یک فروند F-27 متعلق به شرکت نفت نیز به عراق پناهنده شد.
نمونه ای از ابتکارات جنگ
سوار کردن توپ ضدهوایی ZPU-4 با کالیبر 14.5 بر روی شاسی T-55 غنیمتی
نمونه ای دیگر از این ابتکارات
سوار کردن توپ ضدهوایی ZPU-4 با کالیبر 14.5 بر روی شاسی M-47
علاقه مندی بر سوار کردن توپ های ضدهوایی بر شاسی های زرهی در ایران ریشه ای در زمان جنگ دارد
مورد دیگر آن سوار کردن توپ ضدهوایی ZSU-23 بر روی نفربر BTR-50PK
۱/ قطعنامه 598 شورای امنیت در تیرماه 66 به تصویب رسید، این در حالی بود که ایران در جلسات شورای امنیت را تحریم کرده بود.
۲/
چند ماه پس از پذیرش قطعنامه 598 بولتن دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با عنوان "ایران و قطعنامه 598 " ضمن بررسی زمینههای صدور قطعنامه و انتقاد تلویحی از تحریم جلسات شورای امنیت از سوی ایران نوشت:
۳/عدم حضور ایران در شورای امنیت نه تنها به تعدیل و بهبود رویه شورا منجر نگردید بلکه در بسیاری موارد به ویژه در مورد قطعنامه 598 این شورا را به صورت مجمع بلامعارضی برای معاندین جمهوری اسلامی ایران به ویژه عراق و آمریکا در آورد و هرچند در برخی از مقاطع ایران به طور
1/ اسطوره سازی و حماسه سرایی از الزامات دستگاه تبلیغات در جهت ایجاد روحیه و غرور در هر کشوری است. در اکثر موارد نیز این اسطوره سازی جنگ ماندگار شده و همواره با آب و تاب تا سالها بعد از پایان جنگ روایت میشود.
2/ اما در برخی موارد وقتی فارغ از فضای حماسی ترسیم شده به مسئله نگاه شود، ممکن است ابهامات و مسائلی قابل توجه برای خواننده به وجود آید.
یکی از این موارد در تعاریف فضای جنگ ایران و عراق ماجرای شهادت حسین فهمیده است.
3/ هرچند در روایت های متعدد ممکن است برخی از جزئیات آن تغییر کند، اما فرم کلی روایت بر اساس آن چیزی که در سایت تبیان نوشته شده است اینچنین است:
" حسین درحالی که تعدادی نارنجک به کمرش بسته و در دستش گرفته بود به طرف تانک ها حرکت می کند. تیری به پای او می خورد و از ناحیه پا مجروح
1/ عملیات بدر، دومین عملیاتی بود که در هور انجام شد. قبل از آن عملیات خیبر در هور اجرا شد و شکست تلخی را به همراه داشت. اختلافات ارتش و سپاه نیز شدید شده بود و تلاش های دیگر نیز درمناطق مختلف به شکست انجامید. #رشتو
2/مسئله فرماندهی عملیات یک موضوع مورد بحث بود از طرف دیگر صیاد شیرازی هرچند مستقیم نظر خود را اعلام نمیکرد اما با اجرای عملیات بدر مخالف بود. قبل از اجرای عملیات فرماندهی عملیات نیز بر عهده محسن رضایی قرار داده شد.
3/ "این مایههای اختلاف مدام بیشتر میشد تا جایی که ما در عملیات خیبر هم شکست خوردیم. بدجوری هم شکست خوردیم. و وقتی شکست خوردیم، صیاد زبان گشود که گفته بود این منطقه اشتباه است، که در این منطقه نمیشود پشتیبانی کرد. راست میگفتند اما اگر ما موفق میشدیم، این حرفها پیش نمیآمد.