milad heidary Profile picture
‏کمی تاریخ نویس میلیتاریست و مجموع علایق دیگر!
Damon Golriz Profile picture 1 subscribed
May 24, 2023 6 tweets 2 min read
۱/ با فرا رسیدن سالگرد فتح خرمشهر احتمالا سوالی قدیمی که جنگ باید ادامه می‌یافت یا خیر مطرح می‌شود اما شاید سوالی که کمتر پرسیده شده است این است که چرا تکلیف مسئله عبور از مرز انقدر دیر روشن شده است ؟ Image ۲/در شب 10 اردیبهشت 61 با رمز یا علی بن ابی طالب یکی از طولانی ترین عملیات های ایران آغاز شد و 23 روز بعد 5038 کیلومتر مربع از اراضی اشغال شده از جمله شهرهای خرمشهر و هویزه و نیز پادگان حمید و جاده اهواز خرمشهر آزاد شد.
از 3 خرداد 1361 تا شروع عملیات رمضان در 22 تیر 61
Mar 1, 2023 29 tweets 7 min read
احتمالاتی در مورد #مسمومیت_دانش_آموزان
1/نقطه شروع مسمویت ها در مدارس از 9 آذر سال جاری در هنرستان دخترانه نور شهر قم بود. این روند سریالی مسمویت به سرعت در سراسر کشور مشاهده شد. این موضوع در ابتدا در حاشیه صفحات خبری قرار داشت 2/اما رفته رفته با گسترده‌تر شدن مسمویت ها توجهات را به سمت خود جلب کرد.
تا حدی که در روزهای گذشته امار مسمویت بسیار بالا رفته و در زمان نوشتن این مطلب نیز این حملات رخ داده است.از 9 آذر ماه تا 9 اسفندماه تاکنون 58 مورد مسمویت در 10 شهر ایران اتفاق افتاده است،
Aug 17, 2022 9 tweets 4 min read
یک ابتکار و مصائب مقابله آن ... !
۱/ استفاده از ریز پرنده ها و کوادکوپترها در ابعاد نظامی چندی است مورد توجه قرار گرفته.
ارزان قیمت بودن، دسترسی ساده، آموزش ساده به همراه قابلیت فیلم برداری و عکس برداری با کیفیت بالا باعث شد بسیار زود توجه ها را به سوی خود جلب کند. ۲/همین موارد باعث شد بسیار زود در جنگ های سوریه و عراق به صورت گسترده مورد استفاده گردد.
بسیار زود قابلیت طلایی این پرنده ها کشف شد.
توانایی حمل بار اگرچه در کواد های قدیمی بسیار کمتر از امروز بود اما ایده مسلح کردن آن یکی از بهترین ایده هایی بود که کشف شد.
Feb 18, 2022 6 tweets 2 min read
۱/ آماری از مجموعه هواگرد های فراری در جریان جنگ
شکاری:
یک فروند F-4E خلبان قناعت پیشه - عراق
یک فروند F-4E خلبان حسن منصوری - عربستان
یک فروند F-5 خلبان مصطفی وجدانی - عربستان
یک فروند F-5 خلبان نامشخص - ترکیه (تائید نشده)

یک فروند F-14 خلبان احمد مرادی - عراق ۲/ ترابری و سوخت‌رسان:
یک فروند C-130 خلبان حمید زیرک - امارات
یک فروند C-130 خلبان جواد حسینی - ترکیه
یک فروند ۷۰۷ تانکر خلبان داریوش خیرخواه - مصر
یک فروند ۷۰۷ ترابری خلبان نامشخص - عربستان ( تائید نشده)
Feb 4, 2022 4 tweets 2 min read
نمونه ای از ابتکارات جنگ
سوار کردن توپ ضدهوایی ZPU-4 با کالیبر 14.5 بر روی شاسی T-55 غنیمتی Image نمونه ای دیگر از این ابتکارات
سوار کردن توپ ضدهوایی ZPU-4 با کالیبر 14.5 بر روی شاسی M-47 Image
Jan 3, 2022 15 tweets 3 min read
روایت های کمتر گفته شده از مذاکرات قطعنامه 598

۱/ قطعنامه 598 شورای امنیت در تیرماه 66 به تصویب رسید، این در حالی بود که ایران در جلسات شورای امنیت را تحریم کرده بود. ۲/
چند ماه پس از پذیرش قطعنامه 598 بولتن دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با عنوان "ایران و قطعنامه 598 " ضمن بررسی زمینه‌های صدور قطعنامه و انتقاد تلویحی از تحریم جلسات شورای امنیت از سوی ایران نوشت:
Nov 1, 2021 14 tweets 4 min read
شهادت حسین فهمیده یک روایت، چند ابهام

1/ اسطوره سازی و حماسه سرایی از الزامات دستگاه تبلیغات در جهت ایجاد روحیه و غرور در هر کشوری است. در اکثر موارد نیز این اسطوره سازی جنگ ماندگار شده و همواره با آب و تاب تا سالها بعد از پایان جنگ روایت می‌شود. 2/ اما در برخی موارد وقتی فارغ از فضای حماسی ترسیم شده به مسئله نگاه شود، ممکن است ابهامات و مسائلی قابل توجه برای خواننده به وجود آید.
یکی از این موارد در تعاریف فضای جنگ ایران و عراق ماجرای شهادت حسین فهمیده است.
Oct 24, 2021 22 tweets 5 min read
کاش مخالفت‌ها را با صدای بلند اعلام می‌کردید!

1/ عملیات بدر، دومین عملیاتی بود که در هور انجام شد. قبل از آن عملیات خیبر در هور اجرا شد و شکست تلخی را به همراه داشت. اختلافات ارتش و سپاه نیز شدید شده بود و تلاش های دیگر نیز درمناطق مختلف به شکست انجامید.
#رشتو 2/مسئله فرماندهی عملیات یک موضوع مورد بحث بود از طرف دیگر صیاد شیرازی هرچند مستقیم نظر خود را اعلام نمی‌کرد اما با اجرای عملیات بدر مخالف بود. قبل از اجرای عملیات فرماندهی عملیات نیز بر عهده محسن رضایی قرار داده شد.
Oct 22, 2021 17 tweets 3 min read
چگونه یک عملیات به پیروزی و یک عملیات به شکست منتهی می‌شود؟
جلسه فرماندهان سپاه پيرامون ارزيابي عمليات كربلاي 4 و آماده سازي عمليات كربلاي 5 – نگین 45
1/ برادر قاسم سليماني: یک كلياتي در رابطه با زمين اينجا مشخص است، حالا ربطي به شناسايي ندارد. شناسايي تقريباً آب و زمين
#رشتو 2/ را مشخص ميكند كه ميشود بعدا به دست آورد. آنچه كه در رابطه با زمين است قبلاً بحث شده است. ما باید كي كاري بكنيم كه بعد از اينكه سختي را نيروهايمان، پشت سر ميگذارند بعدش بتوانند به راحتي مانور بكنند؛ ما اينجا برسيم توان ما گرفته ميشود
Apr 4, 2021 18 tweets 5 min read
1/ زمین از جنگ خسته‌تر از ادمهاست، این را "مین‌ها"می‌گویند.
به مناسبت ۴ آوریل روز جهانی مبارزه با #مین
مین‌ها یکی از تسلیحات پرکاربرد در مهندسی رزمی برای مسلح کردن زمین و ایجاد موانع می‌باشند.
مین جنگ افزاری است که از یک ماده منفجره یا مواد دیگر پر شده است و به منظور انهدام ۲/ یا ایجاد خسارت به خودرها، وارد کردن تلفات به نیروی های پیاده و از کار افتادن ادوات زرهی بکار می رود.
مین یکی از ابزار اصلی مهندسی رزمی در مهندسی کردن زمین است.
به این منظور که با استفاده از مین ها زمین را مسلح کردن و معبرهای پدافندی را جهت حفاظت از خطوط، پادگان ها
Feb 13, 2021 45 tweets 11 min read
دولت در جنگ، معادلات چند مجهولی!!!
#رشتو
1/ با انفجار نخست وزیری و ترور رئیس جمهوری و نخست وزیر وقت مقدمات تشکیل دولت جدید فراهم شد و در مهرماه همان سال آیت الله خامنه‌ای به عنوان سومین رئیس جمهور کشور انتخاب شد.
دولت سوم در مهر 60 در حالی روی کار آمد 2/که دو دولت قبلی به پایان خود نرسیدند و از لحاظ ساختار دولتی وضعیت آشفته بود.
اما دولت سوم در ابتدای امر خود یک چالش اساسی داشت، انتخاب نخست وزیر
آقای خامنه‌ای ابتدا علی اکبر ولایتی را جهت حضور در این پست معرفی می‌کند اما ولایتی موفق به کسب رای اعتماد نمی‌شود
Jan 14, 2021 17 tweets 4 min read
اعتیاد به جنگ، قطعه ای گمشده

۱/اعتیاد در تعاریف معنای متفاوتی دارد، یکی از تعاریف اعتیاد جایگزینی مزمن در نظر گرفته می‌شود. همچنین اعتیاد پاسخ فیزیولوژیکی بدن به مصرف مکرر مواد اعتیادآور در نظر گرفته می‌شود
#رشتو ۲/این وابستگی از طرفی باعث تسکین و آرامش موقت و گاهی تحریک و نشاط گذرا برای فرد می‌گردد و از طرف دیگر بعد از اتمام این اثرات سبب جستجوی فرد برای یافتن مجدد ماده و وابستگی مداوم به آن می‌شود.
Jan 9, 2021 10 tweets 3 min read
1/ به تلخی سرنوشت
سال 65 سال سرنوشت نام گرفت، قرار بود سرنوشت جنگ مشخص شود. تلاش برای رسیدن به بصره اولویت اول بود، بصره تبدیل به دست نیافتنی ترین هدف نظامی ایران شده بود، شهری که تا اخر جنگ حسرتش برای ایران باقی ماند.
#رشتو 2/ لو رفتن کربلای 4 اولین زخم عمیقی بود اما شکست در کربلای 5 کمر ایران را شکست. تبلیغات زیادی بر انجام عملیات سرنوشت ساز شده بود و قرار بود در نفوذ ناپذیرترین دژی که عراق ساخته بود عملیات انجام شود و هرچند به 13 کیلومتری بصره هم نزدیک شد اما تلخ کامی نتیجه آن بود.
Jan 7, 2021 12 tweets 3 min read
1/ " در این عملیات کمیت مطرح نیست، بلکه کیفیت مطرح است. اگر بچه های مردم را بدون جهت و بدون برنامه بردید و شهید شدند خونش پای شماست.
جمعیت دنبال خود نیاورید سعی کنید افراد با کیفیت را بیاورید."
صحبت های شهید احمد کاظمی در جمع فرماندهان گردان های لشکر قبل از عملیات والفجر 8
#رشتو Image 2/ احمد کاظمی یکی از متفاوت ترین فرماندهان سپاه بود، تفکر فرماندهی و رفتاری متفاوت داشت. ولی در طول جنگ فرماندهی لشکر 8 نجف را بر عهده داشت.
احمد کاظمی به پرسنل خود اهمیت بسیاری میداد. تاکید داشت همواره غذای مناسب و کافی به پرسنل لشکر برسد و حمام داشته باشند.
Jan 4, 2021 9 tweets 4 min read
1/ انتقادی کوتاه به عملکرد وزارت دفاع از جنگ سوریه از 2013 تا 2017
عملکرد وزارت دفاع در سوریه
چند نقد وارد به وزارت دفاع مخصوصا در سالهای اوج جنگ پشتیبانی تسلیحاتی محدود نیروهای ایرانی در سوریه بود
این محدودیت ها از چند جهت قابل بحث و بررسی است. Image 2/ اولین نکته طیف بسیار محدودی از تسلیحات بود که در اختیار نیروها قرار میگرفت و به نوعی دم دستی ترین تسلیحاتی بود که در اختیار نیروها قرار میگرفت و بر خلاف جنگ یمن نیروهای ایرانی در سوریه از پشتیبانی سلاح و مهمات کمتری برخوردار بودن
Dec 9, 2020 29 tweets 8 min read
زرهی، اژدهایی پولادین یا فرزندی نامشروع؟!
#رشتو
۱/رسته زرهی در ایران از دسته رسته های زمینی است کمتر اهمیتی از نظر فرماندهان نظامی در ایران داشته است. از گذشته تا به امروز زرهی بیشتر به مانند فرزندی نامشروع به چشم آمده است تا قدرتی سهمگین
از مشکلات بزرگ عملیات های آفندی سپاه تکیه ۲/ بر نیروهای پیاده بود و کمتر پیش می‌آمد به یکان های زرهی تکیه کنند. نطفه زرهی در سپاه در عملیات ثامن الائمه شکل گرفت. تا قبل از آن ذهن فرماندهان سپاه به رسته های سنگین نرفته بود زیرا مسائلی عدم تامین مهمات و قطعات برای زرهی وجود داشت.
همچنین وفور نیروی پیاده و هدایت آسان نیروی
Sep 26, 2020 7 tweets 2 min read
1/ حرارت شکست
صحنه های تلخ عملیات بیت المقدس 7 بهار تلخ ایرانی ها را تلخ‌تر کرد:" با اشاره حسین، برجک تانک را به ست راست چرخاندم. یکی از تانک های دشمن با پرروی به سمت ما می‌آمد. فلش دوربین را روی برجک آن تنظیم کردم. 2/ نگاهی به حسین انداختم که ببینم گلوله را جا زده است یا نه. در حالی که عرق از سر و صورتش می‌ریخت، لبخندی زد و گفت یا علی. دوربین را یکبار دیگر تنظیم کردم و گفتم یا مهدی. اما همین که دستم را روی ماشه بردم، یک دفعه داخل تانک روشن شد و سر و صورتم به بدنه تانک خورد.
Sep 26, 2020 38 tweets 8 min read
1/ مجازات تردیدها!
#رشتو
بهار67 فصلی تلخ در جبهه های جنگ بود. وضعیت روز به روز وخیم تر می‌شد. تا آخرین روز های جنگ اخبار زیادی از شکست ها و سقوط مناطق برای مسئولین کشور مخابره می‌شد. 2/ وضعیت جبهه ها روز به روز نابسامان‌تر شده، شکاف و اختلافات نیز به این نابسمانی دامن می‌زند. هرچه بیشتر به مرداد 67 نزدیک می‌شویم نگرانی ها برای سرنوشت جنگ شدت می‌گیرد.
Sep 22, 2020 4 tweets 1 min read
1/قبلا در مورد ماجرای اختلافات لشکر10 با فرماندهی سپاه و انتقادات به شیوه فرماندهی در جنگ مطلبی را نوشته ام.اما در صوت3ساعته جلسه آذر63نکته های جالب بسیاری یافت می شود.یکی از نکات مهم این جلسه بخش مربوط به سخنرانی منصور کوچک محسنی است که اشاره ای به ضعف حفاظت اطلاعات در جنگ داشت. 2/" وقتی خود مسئول عملیات قرارگاه حمزه، نوارش هست، ویدیوش هست، میگه که طرح عملیات والفجر 2 که صورت جلسه شده بود، صورت جلسه ای که قرارگاه حمزه امضا کرده توی پادگان حاج عمران گرفتیم. حفاظت باید بره اون رو بررسی کنه.
Sep 17, 2020 9 tweets 2 min read
نقد جنگ، ممنوعه چهل ساله!
1/ اکنون که به روز های چهل سالگی شروع جنگ تحمیلی نزدیک می‌شویم مسائل مختلف مطرح در آن زمان و زمان حال داغ شده و گفته ها و ناگفته های زیادی مطرح می‌شود. Image 2/ اما لا به لای مسائل مختلف طرح نقد به مدیریت و فرماندهی و راهبرد جنگ تبدیل به موضوعی ممنوعه شده و اجازه صحبت در مورد این مسائل کمتر داده می‌شود و تلاش می‌شود با عناوین مختلف جلوی طرح این بحث ها را گرفت.
Aug 27, 2020 6 tweets 1 min read
1/ بخشی از دلایل مخالفت ارتش با انجام عملیات خیبر

مشکل نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، برای اجرای عملیات خیبر در محور کوشک زید شلمچه دو عامل اساسی بود.عامل اول: نداشتن زمان برای اجرا در روز 1362/11/26، 2/هفت روز قبل از اجرای عملیات خیبر در ستاد نزاجا با جناب سرهنگ حسین حسنی سعدی و جناب سرهنگ بهروز سلیمانجاه ملاقات کردم.هر دو این افسران با تجربه و جنگ دیده و مسئول،بسیار ناراحت و ناامید بودند و عملیات قرارگاه کربلارا که ارتش جمهوری اسلامی ایران باید اجرا کند را غیرممکن می‌دانستند