امروز بالاخره بعد از مدتها وعده و وعیدهای رنگارنگ، منشور موسوم به #منشور_همبستگی و #منشور_مهسا منتشر شد، 👇! منشوری که از همون آغاز انتشار، جنجالهای زیادی رو درست کرد.
تو این #رشتو میخوام این منشور عجیبوغریب رو تحلیل و بررسی کنم.
همراه باشید.
اولین چیزی که در این منشور توی ذوق میزنه، نبود نشانهای از ایران و ایرانی است! شما نشانهای از پرچم ملی ایران در اینجا نمیبینید تا متوجه بشید این منشور اصلا برای چه ملتی نوشته شده! بهجاش تصویر لوگویی که چپگراها از دوران استالین در تشکلهای مختلف استفاده میکردند، دیده میشه!
بریم سراغ بررسی متن منشور
ابتدای بند ١ میگه: «تعیین نوع حکومت از طریق همهپرسی و...» تا اینجا بهنظر مشکلی نمیاد اما نویسندگان این منشور، خیلی زیرکانه در ادامه با تاکید نامحسوس بر عبارت: «که در آن (انتخابات) تمامی مقامات سیاسی و رسمی، به واسطهی
انتخابات آزاد و دموکراتیک انتخاب میشوند...» این تاکید بر #انتخابی_بودن «تمام مقامات» عملا راه رو به روی تمام طیفهای #پادشاهی_خواهان میبنده و شما رو در معرض یک انتخاب قرار میده: #جمهوری_دموکراتیک، آری یا نه؟!
در بند ٢، با عبارت «حفظ یکپارچگی سرزمینی ایران با پذیرش گوناگونیِ زبانی، قومی...» مواجه میشیم. همونطور که میبینید برای رهایی از اصل #تمامیت_ارضی، نویسندگان منشور خیلی زیرکانه بهجای تاکید بر تمامیت_ارضی، از
عبارت «حفظ یکپارچگی» استفاده کردند و سپس بلافاصله همین مفهوم را نیز مشروط کردند به پیششرطهای همیشگیِ تجزیهطلبانه با تاکید بر عبارات «زبانی، قومی و...» تا راه رو برای دور زدن یکپارچگی، هموار کنند.
اما بند ٣ بسیار مهمه. نویسندگان باهوش (!) این منشور، به خوبی میدونستند که وطنپرستان ایرانی تا چه اندازه روی واژهٔ #فدرالیسم حساسیت دارند. بنابراین در یک اقدام زیرکانه (!) اومدند و با بازی با واژگان، عبارت #تمرکززدایی رو جایگزین فدرالیسم کردند! این بند
میگه: «تمرکززدایی از قدرت با سپردن اختیارات مالی، اداری و سیاستگذاری به نهادهای منتخب استانی، شهری و ناحیهای» که اگه از این حالت بزککرده و خوشنقشونگار خارجش کنیم، معناش میشه: #خودمختاری_استانی یا همون فدرالیسم.
بند ۵ دارای یک تناقض آشکار است. همونطور که در توضیح بند ١ گفتم، نویسندگان این متن خیلی زیرکانه نهاد پادشاهی رو با تاکید بر عبارت انتخابیبودن «تمام مقامات»، عملا حذف کردند. حالا اینجا در بند ۵ صحبت از: «برگزاری انتخابات دموکراتیک» در «فرآیندی شفاف و مشارکتی» میکنند! حضرات
توضیح ندادند که وقتی گزینهٔ مشروطهخواهی و پادشاهیخواهی در بند ١ حذف شده، انتخابات «شفاف و مشارکتی» دیگه معنایی نداره! نهایتا میخواید بین گزینه جمهوری پارلمانی و جمهوری فدرالی انتخابات برگزار کنید! طرفداران جمهوری با هیچکدومش مشکلی ندارند و اسم این مدل انتخابات هم
هرچه که هست، قطعا «انتخابات دموکراتیک» نیست! با کلمات بازی نکنید لطفا!
بریم سراغ بند ۶: «پذیرش تکثر و تنوع در جامعەی ایران و تلاش برای رفع تبعیضهای تاریخی و کنونی...»
این بند نیاز به هیچتوضیحی نداره! حضرات خیلی رک و راست ادعا میکنند که تمام تاریخ ایران تبعیضی بر قومیتها بوده و حالا باید رفع تبعیض بشه! چطوری؟ احتمالا با به رسمیت شناختن حق
استقلالخواهی تروریستهایی مثل #کوموله_تروریست! در ادامه این بند هم صحبتی از «پذیرش جایگاه زبان مادری» شده تا به تفکرات تجزیهطلبی، رنگ و بوی مظلومیت داده بشه!
بقیه بندهای این منشور چیز خاصی نداره جز بند ١٠ که صحبت از «حقوق کارگران» هست و این همون شعار نخنمای کمونیستها برای خر کردن قشر کارگری است. تمام انقلابها و جنبشهای کمونیستی با شعارهای کارگرپسندانه روی کار اومدند و همشون بلااستثناء، بعد از به قدرت رسیدن، کارگرها رو بدبختتر
و فقیرتر کردند. اینجا هم برای تداوم این استحمار تاریخی، بدون صحبت از معلمها و کارمندها و دیگر مشاغل، یک بند کامل رو فقط به کارگرها اختصاص دادند.
همونطور که میبینید در این متن حتی یک بار، واژههایی مثل #ملت و #وطن بهکار نرفته. از #تمامیت_ارضی و تاکید بر #زبان_ملی هیچ خبری نیست و در سربرگ منشور و سایت منشور، هیچ نشانی از پرچم ایران دیده نمیشه و پرچم رو به نفع لوگوی کمونیستها، حذف کردند.
اون سه رنگ فرمالیته هم در سربرگ، بیشتر از این که بیانگر پرچم ایران باشه، شبیه پرچم ایتالیا و مجارستانه! چون در َول تاریخ ما هیچوقت پرچم سه رنگی که هیچ لوگویی داخلش نباشه نداشتیم!
اینجا قبلا توضیحشو دادم 👇
به طور کلی این منشور، یک مانیفست رسمی برای #تجزیه_ایران است. هیچ نشانهای از ملیگرایی داخل بندهای این متن دیده نمیشه و فقط میشه گفت ترکیبی است از شعارهای عوامفریبانهٔ کمونیستی و امیال و آرزوهای تجزیهطلبانهٔ پانکُردها و دیگر پانها!
خلاصه مواظب باشید که کفتارها به اسم آزادی، ایرانمون رو تکهپاره نکنند.
به قول اون پیر فرزانه: دیگه از اینجا به بعدشو خودتون میدونید و مملکتتون!
اینم از قلم افتاد که دوستمون به خوبی بهش اشاره کردند 👇
اینم یادم رفت بگم که به نکته بسیار مهم خلعسلاح گروهکهای قومی، در این منشور تاکید نشده. چرا؟ چون #عبدالله_مهتدی_تروریست و #کوموله_تروریست تا ایران رو پاره پاره نکنند، سلاح زمین نخواهند گذاشت!
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
اونور آب نشسته و از یه طرف میگه چرا مردم پولشونو از بانکها بیرون نمیکشند! از طرف دیگه میگه چرا ماشین ثبتنام میکنند و خونه میخرند و پولشونو تبدیل به دلار میکنند!
عزیز من، ملت که نمیتونن اندکسرمایهای که با هزار بدبختی جمع کردند رو نقد تو بالش زیر سرشون نگه دارند و شاهد
آب شدن و بیارزش شدن دوزار و دهشاهیشون بشن که با هزار و یک بدبختی جمع کردند!
قبل از این که ژست مبارز بگیری، یه دودوتاچهارتا بکن خودتو بذار جای ما بدبختبیچارههایی که داریم داخل کشور زندگی میکنیم! تو این تورم و گرونی، اگه به فکر حفظ کردن همین دوزاری که پسانداز کردیم نباشیم،
دو فردا دیگه شکممون رو تو میای سیر کنی؟
نشستن اونور تو اوج رفاه، پول و پساندازشون با خیال راحت تو بانکه و شکمشون سیره، توقع دارن ملت داخل ایران دست از هر تلاشی برای بقا بکشن تا آزادی به دست بیاد!
گشنگی نکشیدید و شرمندگیِ جلوی زن و بچه رو تجربه نکردید که بفهمید چی میگم.
این داداشمون 👇 #شاه_اسماعیل_دوم هست. نخستین پادشاه ایرانی که با موادمخدر ترور شد!
داستان اینطوریه که اسماعیل دوم، نسبت به شاهان دیگه صفوی، آدم متفاوتتری بود. این بابا از قدرت قزلباشها کم کرد، نفوذ پریخان خانوم دختر شاه تهماسب (خواهر خودش) رو در تصمیمات مهم لشگری و
کشوری کم کرد، علاقمند به اهل تسنن شد و دستور داد لعن و نفرین خلفای راشدین کنار گذاشته بشه، و در عین حال بسیار خشونتطلب بود و هرکس از شاهزادگان دودمان صفوی که به نظرش میتونست خطرناک باشه رو سریع میداد گردن میزدن. این بود که کلا مورد نفرت دربار بود.
کلهگندههای مملکت یه مدت برای خلاص کردنش نقشهها ریختن. سرانجام به این نتیجه رسیدن که از اعتیادش برای مرگش استفاده کنند!
این داشمون معتاد به فلونیا بود. فلونیا چیه؟ ترکیبی از حشیش و تریاک و چند ماده مخدر سنتی دیگه! نوع مصرفش هم اینطوری دیگر بود، این مخدر رو با
- در شهریور ١٣٢٠، با یورش نظامی انگلستان و شوروی به ایران، رضاشاه مجبور به استعفا شد و پسرش محمدرضاشاه به پادشاهی رسید. مصدق که سالها بود بخاطر مشکلات شخصی با رضاشاه، از سیاست کنارهگیری کرده بود، حالا با سقوط رضاشاه، آمادا ورود مجدد به عرصه سیاست شد.
ایشون Phyllis هستند. همسر محبوب فیلیپ (پدر اسکندر مقدونی) و نامادری اسکندر که سوار فیلسوف بزرگ، #ارسطو شده! سواری گرفتن زن فیلیپ از ارسطو، یک داستان فکاهی بود که در قرون وسطی در اروپا بسیار معروف بود!
مکان کشف: هلند
قدمت: قرن ١۴ میلادی
محل نگهداری: موزه متروپولیتن
یه نقاشی دیگه از همون داستان. اثر Hans Baldung قرن شانزدهم میلادی.
این دو تام یکی قرن سیزدهم و دیگری چهاردهم میلادی، هر دو ساخته شده در فرانسه
اون دریایی که بهش میگید دریای خزر، در ایران باستان #دریای_تپورستان نام داشت. بعد از اسلام، تپورستان معرب شد و به طبرستان تغییر نام پیدا کرد. در تمام کتابهای جغرافیای تاریخی، نام این دریا، #دریای_طبرستان، #دریای_مازندران
و در برخی منابع دیگه #دریای_گیلان و گاهی #دریای_قزوین ثبت شده. همچنین در عرف بینالملل، امروز تمام دنیا به این دریا میگه #دریای_کاسپین. کاسپین برگرفته از نام قوم کاسپیهاست که قدیمیترین ایرانیان ساکن در کنار این دریا بودند و دستکم سههزار سال پیش در اونجا سکونت داشتند.
کاسپیها آریایی بودند و بعدها به مناطق دیگه از جمله قزوین کوچ کردند. نام شهر قزوین برگرفته از نام این قوم هست و قزوین معربشدهٔ کاسپین هست.
این وسط خزرها کی بودن؟ یه قوم وحشی از نژاد اوغوز که قرن ششم میلادی از حوالی مغولستان به شمال قفقاز کوچ کردن و مدتی اونجا ساکن شدند.
- دکتر مصدق از دودمان قاجاریه بود. او نوادهٔ دختری فتحعلیشاه قاجار محسوب میشد.
- مصدق در نوزده سالگی با زهرا دختر میرزا زینالعابدین تهرانی امام جمعه تهران ازدواج کرد و حاصل آن پنج فرزند بود.
- پس از #انقلاب_مشروطه، مصدق سعی کرد در نخستین دوره #مجلس_شورای_ملی از شهر اصفهان کاندید شود (همسرش دو ملک بزرگ در اصفهان داشت و از این طریق خود را منتسب به شهر اصفهان جا زد) اما اعتبارنامهاش رد شد و ناکام ماند.